7 Şubat 2026 Cumartesi


18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR  
 
     
   

Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu açıldı


Mezitli Belediyesi tarafından hazırlanan Nezihe Muhiddin - Türk Kadınlar Birliği Koruluğu’nun açılışı geçekleştirdi. Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi önünde açılan ve yoğun ilgi gösterilen korulukta kadınlar diktikleri ağaçlara isimlerini yazarak astı.

 

Tarih : 21 Mart 2018 Çarşamba 02:34   Okunma : 680

Mezitli Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi ile birlikte turunç ve limon koruluğu oluşturdu. Diktikleri ağaçlara isimlerini yazan kadınlar, koruluğu Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ettiler. Şölen havasında geçen ağaç dikme törenine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarları, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, CHP Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Çelik, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘DAHA YEŞİL BİR DOĞA ATAMIZA BORCUMUZ’

Türk Kadınlar Birliği Mersin Şube Başkanı Hülya Yücel, Mustafa Kemal Atatürk’ün bir ağacı kesmemek için köşkünü taşıtmasına vurgu yaptığı konuşmasında “1924 yılında ‘Sosyal ve siyasal haklarınızı bir çatı altında arayın’diyerek, örgütlü kadın mücadelesini başlatan ve Türk Kadınlar Birliğinin kurulmasına öncülük eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, hasret ve minnetle anıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Nezihe Muhiddin adına açtığımız korulukta Atamızın işaret ettiği gibi yaz kış yeşil kalan turunç ve limon ağaçları dikerek, Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi sakinlerine hediye ediyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

‘MEZİTLİ AYRICALIĞI OLAN FARKLI BİR YER’

Mezitli’de beklentilerin diğer bölgelere göre daha farklı olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye başkanı Neşet Tarhan ise, “Mezitli ayrıcalığı olan farklı bir yer. Bu kadınlarımızın hak ettiği şekilde elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Türk Kadınlar Birliği böyle bir talepte bulunduğu zaman bu alanı önerdim. Aktif Yaş Alma Evi sakinlerimize uygun bir faaliyet olacağını düşündüm.

Göreve geldiğimizden bu yana başlattığımız koruluk yapma çalışmamızda 40. Koruluğumuzu bugün hayata geçiriyoruz. 36’sı jakaranda, 2 zeytinlik ve bir kayısı bahçesinin yanında bugün de Türk Kadınlar Birliği tarafından limon ve turunç koruluğu oluşturuyoruz. İnşallah bu ağaçlar büyüdüğünde, altında oturup birlikte etkinlikler yaparız” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL PROJELERDE BİRLİKTE YER ALALIM’

Toplumun gelişmesinde örgütlenmenin önemine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Herkese bir yerden dokunmaya ortak bir çalışma etrafında buluşmaya çalışıyoruz. Kimse evinde oturmasın boş durmasın bir sosyal faaliyet içerisinde bulunsun istiyoruz. Engelli, yaşlı, çocuk, kadın erkek hiç fark etmeden herkesin yapabileceği bir faaliyet var diye düşünüyoruz. 40’ın üzerinde kursun yer aldığı çok sayıda tesisimiz var. Onlara katılsınlar istiyoruz. Biraz daha toplumsal projelerde beraber olalım. Biraz daha Türkiye’nin özgürlüğü için kadınların güç birliği içerisinde olmasını istiyoruz. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu karanlık sıkıntılı süreçten kurtulmasının yolunun kadınlardan geçeceğine inanıyorum. 7 tane Kadın Üretici Pazarımız var. Gidin oradaki kadınlarla tanışın yüzlerine bakın. Nasıl bir özgüven içerisinde, cesur dirençli olduklarını görün. Türkiye kadınlarla özgür bağımsız bir ülke olacaktır” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  mezitlielediyesi, neşet tarhan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA