12 Haziran 2024 Çarşamba


12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:19   CHP`LI GAMZE AKKUŞ İLGEZDI`DEN BAKAN ERSOY`A SESLENDI   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    12:01   OGÜN SAMAST VE 6 SANıK HAKKıNDA DAVANıN ZAMAN AŞıMı GEREKÇESIYLE DÜŞÜRÜLMESI TALEP EDILDI   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   11:42   DERVIŞOĞLU: "ŞAHSıM DEVLETI DENEN BIR ÇETE REJIMINI ASLA KABULLENEMEYIZ"   10:56   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:48   CHP`LI BAŞEVIRGEN: KONKORDATO BAŞVURULARıNDAKI ARTıŞ BEŞ AYDA GEÇEN YıLıN TOPLAMıNA ULAŞTı   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   21:54   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı MÜFREDATı REDDEDIYORUZ"   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)   20:05   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, AYŞE ATEŞ`I KABUL ETTI   19:49   TTB: "ÖZEL HASTANELER YÖNETMELIĞI`NDE YER ALAN DÜZENLEMELERIN HAK KıSıTLAYıCı OLDUĞU BELIRTILEREK, DAVA AÇıLDı"   19:41   MERAL AKŞENER: ``TÜRKIYE`NIN HERHANGI BIR YERINDE HERHANGI BIR AMAÇLA BIR OFIS AÇMADıM``   19:35   24 OLUŞUMDAN “TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI”NE TEPKI: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı YENI MÜFREDATı TÜMDEN REDDEDIYORUZ"   19:26   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı: ÖZEL VERGIDE ADALET TALEBINI DE DILE GETIRDI (1)   18:41   CHP MYK, ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESININ ARDıNDAN TOPLANDı   18:29   İLIÇ`TE 2021`DE KAPASITE ARTıŞı IÇIN BAŞVURAN ŞIRKET, BILIRKIŞI RAPORUNU BEKLEMEDEN ÇALıŞMAYA DEVAM ETMIŞ  
 
     
   

MALATYA SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KURTOĞLU: “DAMIZLIK HAYVANLARIMIZ KESİME GİDİYOR. KATLİAM VAR, ENGELLEYECEK HİÇBİR KURUM YOK”


Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, “Bizim bütün damızlık hayvanlarımızız kesime gidiyor, bir katliam var. Katliamı engelleyecek hiçbir kurum yok, şu an kimse müdahale etmiyor. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete, bir kilo süte muhtaç olacağız” dedi.

 

Tarih : 23 Mayıs 2022 Pazartesi 16:24   Okunma : 1436

Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, “Bizim bütün damızlık hayvanlarımızız kesime gidiyor, bir katliam var. Katliamı engelleyecek hiçbir kurum yok, şu an kimse müdahale etmiyor. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete, bir kilo süte muhtaç olacağız” dedi.

Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, üretici maliyetlerinin beş kat arttığını açıkladı. Kurtoğlu, şunları söyledi:

“Şu anda üreticiler mağdur, hem tüketiciler mağdur. Üreticilere bakıyoruz, maliyetler yüzde 500 yükselmiş. Üreticinin ürününde daha yüzde 120 yükselme oldu. Özellikle maliyetlerin düşürülmesi ilgili bakanlığımızın, hükümetimizin yapacağı çok işler var. Hem hayvancılık yapan, hem de tarımla iştigal eden üreticilerimizin; mazot fiyatlarında ÖTV`nin kaldırılması… Enerji girdilerinin çiftçiye ÖTV`siz verilmesini, üreticiler adına istiyoruz.

Malatya`mızla ilgili 15-20 proje yaptık. Bütün fizibilite raporları elimizde, tabi güncellenmesi gerekiyor. Bizim bütün damızlık hayvanlarımızız kesime gidiyor, bir katliam var. Katliamı engelleyecek hiçbir kurum yok, şu an kimse müdahale etmiyor. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete, bir kilo süte muhtaç olacağız.

İneği olmayanın danası olmaz. Süt, eti de ilgilendiriyor. Yerel yönetimlere; belediye tarımsal üretim daire başkanlığına, tarım il ve ilçe müdürlüklerine, kaymakamlara, valimize; bir an önce Malatya`da ‘acil eylem` adı altında soğuk zincirin kurulması gerekiyor.

"KÜÇÜK AİLE İŞLETMELERİ BU İŞİ SÜRDÜRÜYOR"

Şu anda işletmeler sürdürülebilir halde değil. Dünya genelinde yüzde 75 küçük aile işletmeleri ve bu işletmeleri ayakta tutuyor. Büyük işletmeler zarar ettiğinde hepsi kaçıp gidiyor. Malatya`mızda şu ana TKDK ve DAP`ın verdiği desteklerle kurulan kaç işletme ayakta, 1-2 işletme var. Malatya`da 3 tane büyük işletme ayakta duruyor. Yüzde 90`ını şu anda aktif değil, işletmeler hep boş. Küçük aile işletmeleri bu işi sürdürüyor. Zarar etseler de üretmek zorundalar. Hep birlikte bu ailelerin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Malatya Süt Üreticileri Birliği olarak elimizden geleni yaptık. Biz iyi bir fizibilite raporu hazırladık, valimize de bu raporu sunacağız.

"GELEN DESTEK HEMEN GERİ ALINIYOR"

Tarım ve Orman Bakanlığı`nın ton başı verdiği 200 TL destek var. Malatya çok ciddi bir istihdam alanına sahip, kırsala dönüşler başlayacak. Gıda sıkıntısı çeken bütün vatandaşlarımız bir karış toprağı varsa oraya gidecek. Yerel yöneticiler ve ilgililere sesleniyorum; herkesin bir araya gelerek ilimizde ‘acil eylem planı` adı altında tarımla ilgili fizibilite çalışmalar yapılmalıdır. Önceliğine göre projeler yapılarak, köylerimizde tanklar kurulmalıdır. Üreticilerimizin ürettiği sütler o tanklara dökülürse, ulusal firmalar buradan süt alabilirler. Burada üretici kazanacaktır. Şu anda devletten gelen bütün destekler vergi olarak geri hemen alınıyor. Yaptığı yatırımların karşılığını taksitle de değil hemen alınıyor."

“ÜRETİCİLER SÜTLERİNİ UCUZA VERMESİNLER”

Üreticilere sütlerini ucuza vermemeleri konusunda uyaran Kurtoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Malatya Süt Üreticileri Birliği`nin tankları depoda bekliyor. Bize sahip çıkıp, arkamızda durursanız biz o tankları köylere dağıtırız, sütler tanka dökersiniz, ulusal firmada gelip sütlerini satın alır. Evlerde süt toplama dönemi bitti. Evlerde toplanan sütlerde milyonlarca bakteri ürüyor. O toplanan sütlere çiftçinin de sahip çıkması gerekiyor. Tüketicilerde rastgele herkesten süt almasınlar. Mutlaka o sütlerin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından sütlerin numune alınarak analizinin yapılmasını istiyorum. Bir üretici ve tüketici olarak bunu istiyorum çünkü belki de çocuklarımıza süt yerine zehir içiriyoruzdur. Bununla ilgili denetimlerin yapılması gerekiyor. Kayıt dışının kontrol edilmesi gerekiyor. Kayıt dışı olan hiçbir şey bize ait değil, kayıt altında olanlar bize aittir."

Kurtoğlu, sağmal inek sayısının çıkarılması gerektiğini ve gerçek verinin oluşturulması gerektiğini de ifade ederek, "Sağılabilecek, ya da sağıma hazır ne kadar hayvan var bunun muhakkak tespit edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de proje yapılmalıdır. Fırat Kalkına Ajansı (FKA) ile bir proje yapıldı. Bu proje ilk Malatya Büyükşehir Belediyesi`ne, sonra Battalgazi Belediyesi`ne sunuldu. Yeşilyurt Belediyesi yapacak denildi. 600 bin liralık proje için bir yılda 129 milyon 600 bin lira Malatyalı üreticinin kaybı var. Bu çok ciddi bir rakam, bu para kimin cebine giriyor? Üreticiye, tüketiciye bir faydası yok. Bununla ilgili bir araştırma başlatılmalıdır" dedi.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA