26 Mayıs 2025 Pazartesi


23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   23:03   URLA`DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:35   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İZMIR FOÇA`DA KıRSAL ALANDA BAŞLAYAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   20:37   ÖZGÜR ÖZEL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇERKEN KÖPRÜYE “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTı ASıLDı   20:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN YEREL YÖNETIMLERE ILIŞKIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "BÜTÜN MESELE, IKTIDARıNı KORUMAK"   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”   18:39   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıLARı KAPSAMıNDA BIR DIZI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTIRDI   18:38   İZMIR URLA`DA ORMAN YANGıNı   18:37   CHP`NIN ‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR` MITINGI YARıN BURSA`DA… BURSALı VATANDAŞLAR: “VATANDAŞ AÇ KALMıŞ, SUSUZ KALMıŞ HIÇ UMURLARıNDA DEĞIL”   18:29   CHP GENÇLIK KOLLARı, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıSı`NıN YAPıLDıĞı SOKAĞA “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTLARıYLA SıRALANDı   18:01   DIYARBAKıR`DA YAKıLARAK ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLUNUN CINAYET SEBEBI ORTAYA ÇıKTı: 200 BIN TL`LIK ALACAK MESELESI   17:31   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... LEFKOŞA BELEDIYE BAŞKANı HARMANCı: "BÖYLESI BIR DÖNEMDE ULUSLARARASı DAYANıŞMAYA IHTIYACıMıZ VARDı"   17:13   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... PENA GOMEZ ÖDÜLÜ`NE LAYıK GÖRÜLEN ZÜLFÜ LIVANELI: “HUKUK ARACıLıĞıYLA RAKIPLERI TASFIYE ETMEK BIZIM ÜLKEMIZE YAKıŞMıYOR”   17:05   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "YEREL SEÇIMLERDE KENT UZLAŞıSı KAPSAMıNDA KENDI SEÇMEN EĞILIMIMIZ İMAMOĞLU`NU SEÇEREK BU ŞEKILDE TAVRıNı ORTAYA KOYDU"   15:52   ALEVI BEKTAŞI FEDERASYONU 11. OLAĞAN GENEL KURULU... TUNCER BAKıRHAN: "ALEVILERIN OLMADıĞı BIR SÜREÇ KESINLIKLE OLMAYACAK"   15:03   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN BURSA`DA... KAYıŞOĞLU: ``HEP BIRLIKTE BURADAN DEMOKRASI, ADALET  VE ERKEN SEÇIM TALEBIMIZI HAYKıRACAĞıZ``   15:01   CHP`LI KARATEPE: EKONOMIK ÇÖKÜŞÜ `ABARTı` OLARAK GÖRMEK YA HALKTAN BIHABER OLMAKTıR YA DA HALKLA DALGA GEÇMEKTIR   14:52   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... İSPANYA BAŞBAKANı SANCHEZ: "TÜRKIYE`DEKI YOLDAŞLARıMıZıN YANıNDAYıZ. GÜÇLÜYÜZ VE BIRLIKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE KAZANACAĞıZ"  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: ÜLKE NÜFUSUNUN YARIDAN FAZLASINI YÖNETEN MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİNE VERİLEN DESTEK SADECE YÜZDE 1


CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İLBANK`ın geçen yıl yerel yönetimlere 2 milyar 721 milyon lira destek verdiğini, bu kaynağın yüzde 94`ünün Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine aktarıldığını söyledi. 191 belediye projesine verilen yüzde 100 hibe desteğinin yüzde 99`unun da Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine gittiğini belirten Bulut, “Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten Millet İttifakı belediyelerine verilen destek sadece yüzde 1” dedi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 12:15   Okunma : 365

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, İLBANK`ın geçen yıl yerel yönetimlere 2 milyar 721 milyon lira destek verdiğini, bu kaynağın yüzde 94`ünün Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine aktarıldığını söyledi. 191 belediye projesine verilen yüzde 100 hibe desteğinin yüzde 99`unun da Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine gittiğini belirten Bulut, “Ülke nüfusunun yarıdan fazlasını yöneten Millet İttifakı belediyelerine verilen destek sadece yüzde 1” dedi.

Burhanettin Bulut, Bankacılık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif`in görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu`nda dün yaptığı konuşmada, siyasi iktidarın 2019 yerel seçimlerinden sonra yönetmeliklerle ve torba yasalarla belediyelerin yetkilerini elinden almak için çalıştığını öne sürdü. Bulut, şunları söyledi:

“İLBANK geçen yıl yerel yönetimlere 2 milyar 721 milyon TL destek olmuş, bu kaynağın ve yapılan desteğin yüzde 94`ü Cumhur İttifakı`na ve kayyum belediyelerine. 191 belediye projesine yüzde 100 hibe vermiş, bunun da tesadüf ki yüzde 99`u Cumhur İttifakı ve kayyum belediyelerine. Millet İttifakı belediyelerine kalan ise sadece yüzde 1. İşte bu, iktidarın adaleti bu. Yine yerel seçimlerden sonra belediye şirketlerine atama yetkisini Meclis`e verdiler, ulaşım koordinasyon yetkisini merkezî hükûmete verdiler. İstanbul Galata Kulesi`ni, Ordu Gülyalı Balıkçı Barınağı`nı da belediyelerin elinden aldılar. Tetikçi müfettişlerle belediyelere de müdahale ettiler. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kendi şikâyet etti, iktidar onu görevden aldı.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA