17 Temmuz 2025 Perşembe


18:55   VAHAP SEÇER TBB BAŞKAN VEKILI SEÇILDI   15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:50   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:43   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:23   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:07   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:04   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:49   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:59   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:31   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”  
 
     
   

TAKSİCİ MEHMET KARAR: “HÜKÜMETİN DEĞİŞMESİ LAZIM. TAZE KAN LAZIM ÜLKEYE"


Taksici esnafı, akaryakıt fiyatlarından dert yandı. Artan maliyetlerden dolayı geçinemediklerini belirten taksici Mehmet Karar, benzinliklere girmeye korkar olduklarını vurguladı. Karar, “Bu hükümetin değişmesi lazım. Artık sonuna geldi. Olmuyor. Olmayan bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Yeni kan, taze kan lazım ülkeye" dedi. 

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 16:04   Okunma : 415

HALİL YATAR – TAMER ARDA ERŞİN

Taksici esnafı, akaryakıt fiyatlarından dert yandı. Artan maliyetlerden dolayı geçinemediklerini belirten taksici Mehmet Karar, benzinliklere girmeye korkar olduklarını vurguladı. Karar, “Bu hükümetin değişmesi lazım. Artık sonuna geldi. Olmuyor. Olmayan bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Yeni kan, taze kan lazım ülkeye" dedi. 

Yaklaşık 20 yıldır taksicilik yaptığını belirten Mehmet Karar, son yıllardaki gibi bir dönemi hiç yaşamadığını belirtti. Karar şöyle konuştu:

“Son yıllarda kazandığımızı mazota harcıyoruz. Benzinliğe girmeye korkar olduk. Çok zor günlerden geçiyoruz. Taksimetreler güncellendi fakat yine karşılamıyor. Yağ değişimini 100 liraya yaptırırken şimdi 250 liraya yaptırıyoruz. Yedek parçalar da çok yükseldi. 50 liraya aldığın bir parça şu anda 250 lira oldu. Enflasyonun yükselmesi, doların artması her şeyde olduğu gibi sanayiyi de vuruyor.

"ÇÖZÜM HÜKÜMETİN DEĞİŞİMİ"

Bu hükümetin değişmesi lazım. Bu hükümet artık sonuna geldi. Olmuyor. Olmayan bir şeyi zorlamanın anlamı yok. Yeni kan, taze kan lazım ülkeye, her konuda. Sadece taksicilik sektörü değil her konuda bu hükümetin değişmesi lazım.”

Müşterilerin de hayat pahalılığı, enflasyon ve market fiyatlarındaki artışlardan şikayetçi olduğunu anlatan Karar, “Haftalık alışverişini yapan bir vatandaş bin lira harcıyor. Asgari ücret zaten 4 bin 250 lira. Siz bunun hesabını yapabilir misiniz? Bir deterjan alıyor 90 lira, bulaşık deterjanı 70 lira, yumurtanın kolisi 50 lira olmuş durumda. Haftalık bin lira alışveriş yapan birisi nasıl geçinebilir?"

"TAKSİCİLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ YAKIT VE TRAFİK SİGORTASI"

Taksicilerin en büyük sorununun yakıt ve trafik sigortası olduğunu söyleyen Nihat Ada ise şunları kaydetti: “Trafik sigortası bir de yakıt. Yakıt çok pahalı. Aldığımız hasılatın yarısını yakıta veriyoruz.  Özel arabalardaki trafik sigortaları bizim verdiğimiz primin 10`da 1`ni veriyor. Biz sanki her gün araba tokuşturur gibi, kaza yapıyormuşuz gibi ticarilere yükleniyorlar. Bizim suçumuz ne? Bu esnafa yazık. 30 senedir hasarım yok fakat ne bir indirim var ne de bir destek var."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA