27 Temmuz 2025 Pazar


21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR  
 
     
   

ANKARA KIZILAY ROTARY KULÜBÜ, `NEDEN ATATÜRK` KİTABININ GELİRİYLE ATATÜRK`ÜN ANLATILACAĞI “DİNLE ÇOCUK” KİTABINI ÇIKARACAK


Ankara Kızılay Rotary Kulübü Derneği Dönem Başkanı Osman Cömert, toplumda Atatürk bilincini yaygınlaştırmak amacıyla “Neden Atatürk” kitabı projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Bu kitabın geliriyle çıkaracakları `Dinle Çocuk` kitabını sokaklara atılmış pet şişe ve poşet getirmeleri koşuluyla ücretsiz olarak köy çocuklarına dağıtacaklarını kaydeden Cömert, “Böylece çocuklara hem çevreyi temizleme bilincini aşılayacağız hem de Atatürk`ü öğrenmesi için kitap edinmiş olacak” dedi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2022 Perşembe 14:42   Okunma : 485

Ankara Kızılay Rotary Kulübü Derneği Dönem Başkanı Osman Cömert, toplumda Atatürk bilincini yaygınlaştırmak amacıyla “Neden Atatürk” kitabı projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Bu kitabın geliriyle çıkaracakları `Dinle Çocuk` kitabını sokaklara atılmış pet şişe ve poşet getirmeleri koşuluyla ücretsiz olarak köy çocuklarına dağıtacaklarını kaydeden Cömert, “Böylece çocuklara hem çevreyi temizleme bilincini aşılayacağız hem de Atatürk`ü öğrenmesi için kitap edinmiş olacak” dedi.

Ankara Kızılay Rotary Kulübü Derneği Dönem Başkanı Osman Cömert, Atatürk`ü yeni kuşaklara tanıtacak bir proje için yola çıktıklarını ve sonunda ‘Neden Atatürk` kitabının ortaya çıktığını anlattı. Kitabın yazarı Mehmet Mursaloğlu`nun Hatay Cumhuriyeti`nin ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen`in torunu olduğunu kaydeden Cömert, şu bilgileri verdi:

“ÇOCUK KİTABI İÇİN YOLA ÇIKTIK AMA KİTAP 600 SAYFALARA DOĞRU GİDİNCE HEDEFİ BÜYÜTTÜK”

“Kendisi gönüllü olarak tek kuruş talep etmeden bu kitap için 5 ay çalışma yaptı. 5 aylık süreçte piyasada Atatürk`ü anlatan 40 küsur kitap tarandı, oradaki bilgiler derlendi. Tayfur Sökmen`in savaş dönemindeki arşivleri tarandı. Mursaloğlu`nun eşinin dedesi de savaş kahramanı, onun savaş arşivleri taranarak Atatürk ile ilgili birçok anılar derlendi ve bu kitap ortaya çıktı. Biz çocuk kitabı için yola çıktık ama kitap 600 sayfalara doğru gidince hedefi büyütüp bu bilgileri yetişkin insanların okumasını istedik ve ‘Neden Atatürk` kitabı çıktı. Bu kitaptan elde edeceğimiz gelir ile ilk hedefimiz olan ‘Dinle Çocuk` kitabını basacağız; ön kapağında ‘Dinle Çocuk`, arka kapağında da ‘Anlat Çocuk` olacak. Atatürk`ün çok kullandığı çocuk ifadesini kullanmak istedik.

“İLKOKUL ÇOCUKLARINA HİTABEN 120 SAYFALI BİR ESER OLACAK; 60 SAYFASI RESİM, 60 SAYFASI ATATÜRK`LE İLGİLİ BİLGİLERİ İÇERECEK”

İlkokul çocuklarına hitaben 120 sayfalı bir eser olacak; 60 sayfası resim, 60 sayfası Atatürk`le ilgili bilgileri içerecek. Köy ve kasaba ilkokul çocuklarına ücretsiz dağıtmayı düşünüyoruz. Ücretsiz ama bir bedel alacağız o da şu; köy öğretmeni çocuğa sokakta bulduğun iki tane pet şişe ya da poşet torbayı getir bu kitabı al diyecek yani hem çevreyi temizleme bilici aşılayacağız çocuklarımıza hem de Atatürk`ü öğrenmesi için kitap edinmiş olacak. Bu sayede Atatürk ile ilgili bilinci tekrar topluma yaymaya çalışıyoruz. Hedefimiz ilk etapta Dinle Çocuk kitabının 10 bin adet basılıp dağıtılması ve devamında yeni 10 binler basmak.

“BİN KİTABIN 150 TANESİNİ KİTAPSEVERLER ALDI, 850 KİTABI TÜKETTİĞİMİZ ANDA DİNLE ÇOCUK KİTABININ BASIMINI YAPACAĞIZ”

Neden Atatürk, daha bir haftalık bir kitap. Kitap mağazalarında yok, kitabı edinmek için benimle doğrudan irtibata geçmeleri gerekiyor, kargoyla gönderiyoruz ücretini hesaba yatırıyorlar. Rotary Kulübü ticari bir kuruluş değil kitap satamaz ama bağış kabul edebilir, gelen bağışla kitabı hediye ediyoruz. Bin kitabın 150 tanesini kitapseverler aldı, 850 kitabı tükettiğimiz anda Dinle Çocuk kitabının basımını yapacağız.”

Uluslararası Rotary`nin 2430. Bölgesi eski Federasyon Başkanı Nuri Altan Aslan da Rotary ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Dünyada 1 milyon 200 bin kişiden oluşan, 200 farklı coğrafyada faaliyet yürüten bir örgüt. Dünyada çocuk felcine son vermiş bir örgüt. Genel olarak insanlara dokunan, iyilikler götürmeye çalışan bir yapıyız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA