22 Mayıs 2025 Perşembe


15:52   CHP, “HAYVAN BAKıMEVLERI İZLEME VE DEĞERLENDIRME KOMISYONU” KURDU... KOMISYON BAŞKANLıĞıNA NIMET ÖZDEMIR GETIRILDI   15:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, MANISA`DA CEMRE ÖĞREN`IN CENAZE TÖRENINE KATıLDı   14:50   CHP`LI BAŞARıR: "BU MECLIS BUNA IZIN VERMEMELI ÇÜNKÜ ERDOĞAN`A YETKI VERDIKÇE ÜLKE KÖTÜYE GITTI"   13:06   CHP, HSK SEÇIMLERININ IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE BAŞVURDU...   12:06   CHP`LI HALıCı, SAVUNMA SANAYISINDE ÇALıŞAN IKI MÜHENDISIN ÖLÜMÜNÜ MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   11:02   EKREM İMAMOĞLU: "NEREDE OLURSAK OLALıM DAYANıŞMAYı BÜYÜTECEĞIZ"   10:44   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇERKES SÜRGÜNÜ PAYLAŞıMı: "BU BÜYÜK ACıNıN IZLERINI HALA YÜREĞINDE TAŞıYAN TÜM ÇERKES VATANDAŞLARıMıZıN DERIN KEDERINI PAYLAŞıYORUM"   10:54   ERHAN ADEM: “HAL DENETIM YETKISININ DEVRI DOĞRUDAN BIR GASP, AÇıK BIR DEMOKRASI VE EKONOMI DARBESIDIR”   10:50   CHP`LI GÜRER: “CUMHURBAŞKANLıĞı SISTEMI ÜLKEMIZIN HAYRıNA OLMADı, PARLAMENTER SISTEME GERI DÖNÜLMELIDIR”   10:50   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: DIKIŞ TUTMUYOR, TUTMAYACAK; KENDILERI DE BILIYORLAR   10:47   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... ENSAR AYTEKIN: "AMAÇ BELEDIYELERI HUKUKEN DE FIILEN DE ÇALıŞAMAZ HALE GETIRMEKTIR"   10:30   TBMM BAŞKANVEKILI KARACA`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A TEPKI: "BU YALNıZCA BANA YÖNELIK BIR DıŞLAMA DEĞIL, ANAYASAL DÜZENIN TASFIYESIDIR"   10:13   TOROSLAR’DA 19 MAYıS COŞKUSU, MEŞALELERLE YÜRÜDÜLER    10:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE HAVADA, KARADA VE DENIZDE 19 MAYıS COŞKUSU YAŞANDı   10:05   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... GÖKHAN GÜNAYDıN: "TÜRKIYE`DE BIN 400 BELEDIYE VARKEN İBB ILE YATıP İBB ILE KALKıLMASıNıN NEDENINI BILIYORUZ"   09:51   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... GÖKAN ZEYBEK: "BELLI KI DÜN İZMIR MITINGIMIZ IKTIDARı ÇOK RAHATSıZ ETMIŞ"   09:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, HALKKENT MERCEK`TE "ÇOCUK OYUN ODASı"Nı HIZMETE SUNDU   09:35   İBB`YE YÖNELIK 3. DALGA OPERASYONU... BURHANETTIN BULUT: "SANDıKTA KAYBEDECEĞINI BILENLER, HUKUKU SIYASETIN APARATı HALINE GETIRIP ALGı PEŞINDE KOŞUYOR"   09:35   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "GELIN ŞU HOLDING, TARIKAT DÜZENINDEN BIRLIKTE KURTULALıM. BURADAN TOPLUMA BIR FAYDA YOK"   09:24   BTP GENEL BAŞKANı BAŞ: "LOZAN`A `HEZIMET` DIYEN KURTULUŞ SAVAŞı`NA `HEZIMET` DEMEK ISTIYORDUR"  
 
     
   

AKŞENER`İN ZİYARET ETTİĞİ BURDURLU FIRINCI: “İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Burdur`da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

 

Tarih : 2 Haziran 2022 Perşembe 16:05   Okunma : 400

Haber: MAHİR BAĞIŞ/MUHAMMET FATİH BAŞCI - Kamera: KEMAL SEVİNDİRCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Burdur`da ziyaret ettiği bir fırıncı, “Unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” dedi. Burdurlu fırıncı, Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise “Var, soran çok oluyor” yanıtını verdi.

Meral Akşener, bugün Burdur`da esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Akşener`in ziyaret ettiği bir fırıncı, “Girdi maliyetleri çok yüksek; satan, yiyen herkes haklı. Mazot 7 lirayken poşeti 11 liraya alıyorduk, şu an 50 liraya alıyoruz. Bir tonu 50 bin liraya mal oluyor” diye konuştu.

“İNSANLAR 5 EKMEK ALIRKEN 15 LİRA PARA VERİYOR, ZORLANIYORLAR”

Akşener`in pandemi sonrasında işlerde bir değişim olup olmadığını sorması üzerine fırıncı, “O zaman unu 80 liraya alıyorduk, şu anda 400-450 lira arasında değişiyor. Devlet teşvikini de belirli bir sınıra göre veriyorlar. Biz, gittiğimizde geri çevriliyoruz. İnsanlar beş ekmek alırken 15 lira para veriyor, zorlanıyorlar” yanıtını verdi.  

Akşener`in “Bayat ekmek satın alan var mı” sorusuna ise esnafın yanıtı, “Var, soran çok oluyor. Askıda ekmek kampanyamız da var” oldu.

“SATAMIYORUZ, GİRDİLER ÇOK PAHALI”

Akşener, zirai ilaç satan bir esnafı da ziyaret etti. Akşener`in “İşler nasıl” sorusuna esnafın yanıtı şöyle oldu:

“Zirai ilaç fiyatları, gübre fiyatları arttı, 1,5 kat şeklinde. İnsanların alım gücü düştü. Hayat pahalılığı nedeniyle bir düşüş var. Bir kış ilacını biz 120 torba satarken yarı yarıya düştü. Satamıyoruz, girdiler çok pahalı. Yıl yıl daha çok fark ediyor.”

Eczaneden çalışan bir yurttaşa ise Akşener`in “Veresiye defteriniz var mı” sorusuna, “Var, olmayan kalmadı. Emekli oldu eşim ama çalışıyor” dedi. Eczane çalışanı, Akşener`in “Akşama ne pişireceksin” sorusu üzerine “Yeşil fasulye” cevabını verdi. Akşener, “Bu maaş oranlarının yansımasını ağalar duysun diye söylüyorum” dedi.

Başka bir esnaf ise Akşener`i karşısında görünce, “Allah seni görmeyi nasip etti bana, 1974 yılından beri ben bu davadayım. Çok iyi gidiyorsunuz. Her zaman bereketli geldin Burdur`a” diye konuştu. Akşener`in “İşler nasıl” diye sorması üzerine esnaf, “Ona hiç girmiyorum” yanıtını verdi.  

Meral Akşener, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz`i de makamında ziyaret etti. Ercengiz, Akşener`e bazı hediyeler verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA