28 Temmuz 2025 Pazartesi


21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR  
 
     
   

NİĞDELİ FIRINCI: EKMEĞİ 3 LİRA 40 KURUŞA ÜRETİYORUZ, 2,5 LİRAYA SATIYORUZ. ZOR DURUMDAYIZ


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fırıncılara ucuz un temin etmek için yaptığı ve 31 Mayıs`ta sona eren indirimli buğday satışının süresini uzattı, ancak yeni dönemde indirimli buğdayı kaça satacağını henüz açıklamadı. Fırıncılar, TMO`nun açıklayacağı indirimli buğday satış fiyatını ve bu buğdaydan üretilecek unun kaç lira olacağını bekliyor. Niğde`de fırıncılık yapan Sercan Demiröz, "Şu anda ekmeğin maliyeti 3 lira 40 kuruş, tabii 2,5 liraya satıyoruz. Keşke geçen seneki şartlara gelsek. Geçen sene ekmeğimiz bu zamanlar 2 liraydı, un fiyatı 180 liraydı, aldığımız kağıt 150 liraydı. Her şey fazlasıyla çıktı, yüzde 100`den fazla zam geldi" dedi.

 

Tarih : 6 Haziran 2022 Pazartesi 17:43   Okunma : 379

ENES CAN ÖZMEN

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fırıncılara ucuz un temin etmek için yaptığı ve 31 Mayıs`ta sona eren indirimli buğday satışının süresini uzattı, ancak yeni dönemde indirimli buğdayı kaça satacağını henüz açıklamadı. Fırıncılar, TMO`nun açıklayacağı indirimli buğday satış fiyatını ve bu buğdaydan üretilecek unun kaç lira olacağını bekliyor. Niğde`de fırıncılık yapan Sercan Demiröz, "Şu anda ekmeğin maliyeti 3 lira 40 kuruş, tabii 2,5 liraya satıyoruz. Keşke geçen seneki şartlara gelsek. Geçen sene ekmeğimiz bu zamanlar 2 liraydı, un fiyatı 180 liraydı, aldığımız kağıt 150 liraydı. Her şey fazlasıyla çıktı, yüzde 100`den fazla zam geldi" dedi.

Niğdeli fırıncı Sercan Demiröz, ekonomik kriz nedeniyle yaşadıkları sorunları ANKA Haber Ajansı`na anlattı. TMO`nun açıklayacağı indirimli buğday satışı rakamını beklediklerini söyleyen Demiröz, şunları söyledi:

"İndirim 31 Mayıs itibariyle sondu, sonra devlet bunu tekrar uzatma kararı aldı. Şu anda fiyat açıklayacaklar, fiyatı bekliyoruz. Fiyat nasıl olur bilmiyoruz ama şu an aldığımız un fiyatı 450 lira peşin para. Devlet tasdikli un açıkladığı zaman 370-380 lira olacağı söyleniyor. Şu anda ekmeğimiz 220 gram 2,5 lira Niğde`de, satıyoruz ama çok zor durumdayız. En son 2,5 lira olarak aldığımız zamda un fiyatı 205-210 lira civarındaydı, maya 125 liraydı" diye konuştu.

"EKMEĞİN MALİYETİ 3,40 TL, BİZ 2,5 TL`YE SATIYORUZ"

Sercan Demiröz, şöyle devam etti:

"Şu anda ekmeğin maliyeti 3 lira 40 kuruş, tabii 2,5 liraya satıyoruz. Keşke geçen seneki şartlara gelsek. Geçen sene ekmeğimiz bu zamanlar 2 liraydı, un fiyatı 180 liraydı, aldığımız kâğıt 150 liraydı, poşet kilogram fiyatı 22 liraydı. Şu anda poşetin kilogram fiyatı 62 lira, 65 lira arasında. Her şey fazlasıyla çıktı, yüzde 100`den fazla zam geldi. Keşke o fiyatlara gelse biz de o fiyattan satsak. Kota şöyle; fabrikalar devletten tasdikli buğday alıyorlar, işleyip bize veriyorlar, ama istediğin kadar alamıyorsun. Zaten istediğin kadar alsan ilk önce hesaba para atman lazım, parayı hesapta gördükten sonra sana veriyorlar. Zaten buna gücümüz yetmiyor. Yani bir TIR mal aldığın zaman çok büyük rakamlar; 150 bin civarında para tutuyor. Şimdi bunu fırıncı esnafımız nasıl alacak? Hadi üç kişinin, beş kişinin parası var, peşin para veriyor alıyor. Şu anda fırıncı esnafı zaten zor durumda. Örnek veriyorum; devlet tasdikli buğday verdi, fabrika satıcısına diyor ki ‘Elimde 6 bin çuval un var`. Getiren adam diyor ki ‘200 tane müşterim var` diyor, ‘6 bin çuvalı paylaştırmam lazım`. Bunda da sıra sana geliyor ya da gelmiyor, öyle anında bulamıyorsun.

"ŞU ANDA EKMEĞİN 4 LİRA OLMASI LAZIM"

Şu anda ekmeğin 4 lira olması lazım, şu anki şartlar için. Şu anda 4 lira olursa tabii hem biz kendimizi kurtarırız, ayakta durabilmemiz için daha doğrusu. Zaten para kazanmaktan vazgeçtik. Birikim yapmaktan, onlardan vazgeçtik. Sadece karnımızı doyurabileceğimiz, evimizin giderini, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için fiyatın 4 lira olması lazım. Tabii ki kapatan fırınımız var, şu anda fırıncı esnafımız zor durumda. Bayağı fırın kapattı ve şu anda da kapatacağını söyleyen çok fırın var, ‘Sadece elimizde işte unlarımız var, 50 çuval kaldı, 25 çuval kaldı, o unları kullanıp kapatalım` diyen fırıncılarımız. Çok fırıncı biraz zor ayakta kalır."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA