20 Nisan 2024 Cumartesi


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

MERCEK’TE DİL KURSLARINA YOĞUN İLGİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kursları ile Mersinlilerin hizmetine açtığı MERCEK’te, yoğun talep üzerine Almaca dil kursunun ikincisi açıldı. Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Bundan sonraki hedefimizde A2 seviyesinde kurslarımızı açmak. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

 

Tarih : 10 Haziran 2022 Cuma 23:30   Okunma : 546

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı MERCEK Mesleki Eğitim Merkezi’nde açılan Rusça ve Almanca dil kurslarına Mersinliler yoğun talep gösteriyor. Almanca dil kursunun tamamlanmasının ardından bu kez ikinci kurs açıldı. Kursiyerler,Almanca dili öğretmeni Taner Tohumcuer’in öğretiminde derslerine başladı.

İkinci grubumuzun derslerine başladık”

MERCEK Meslek Edindirme Merkezi’nde A1 seviyede Almanca dil kursunda ikinci grubun derslerine başladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, “Yoğun bir talep var. Birinci grubumuzda A1 seviyesinde Almanca kurslarımızı bitirdik. Başarılı olan öğrencilerimizin sertifikalarını verdik. Şimdi de yeni ikinci grubumuzun derslerine başladık. Bundan sonraki hedefimizde A2 seviyesinde kurslarımızı açmak. Bunun için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

A1 seviyesinde verilen Almanca kurslarının 120 saat sürdüğünü söyleyen Karakuş, “Hafta içi her gün öğrencilerimize derslerimiz olacak. Vatandaşlarımıza her daim elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bundan sonrada açacağımız kurslarımızı mercek.mersin.bel.tr adresinden takip edebilirler” diye konuştu.

Basit bir şekilde kendilerini ifade etmeye çalışacaklar”

MERCEK’te Almanca dili öğretmenliği yapan Taner Tohumcuer, “İlk grubumuzu mezun ettik. Arkadaşlarımız sertifikalarını aldılar. Çok güzel geçti; verimliydi. Kursiyerler memnun kaldılar. Şuan ikinci kursumuzu açtık. Kayıtlar şuan devam etmekte. İyi gidiyor. Biz kursu A1 ile başlattık. Ama ileriki tarihlerde A2 kursu da açılacaktır. Şuan temel bilgiler alıyorlar. Basit bir şekilde kendilerini ifade etmeye çalışacaklar” dedi.

“Berlin’de zorlanmayayım diye katılıyorum bu kursa”

Berlin’de yaşayan kızının yanına gittiğinde dilde sıkıntı yaşamamak içi kursa yazıldığını dile getiren Beyhan İlyas, “Onun yanına gittiğimde rahat alışveriş yapabilmek için, orada gezerken zorlanmayayım diye katılıyorum bu kursa. Belediyeye çok teşekkür ediyorum böyle bir imkan sağladığı için” ifadelerini kullandı.

Uzun zamandır böyle bir kursun açılmasını istediğini söyleyen Hemşire Elif Erdemli, “Mesleki gelişimim için katılmak istedim. CV’de bana bir artı kazandıracağını düşünüyorum. Başladık derslerimize, güzel geçiyor” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA