9 Mayıs 2025 Cuma


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

BABACAN: “VATANDAŞIMIZ ‘BU, ERDOĞAN`IN ARTIK SON DÖNEMİ` DİYOR”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Anayasa`da, kendisi seçime götürürse üçüncü kez aday olamıyor. Ancak Meclis seçime götürürse ve dönemi henüz tamamlanmadıysa üçüncü kez adaylığı söz konusu. Buna nihayetinde YSK karar verecek. Zaten vatandaşımız kararını vermiş durumda. Vatandaşımız ‘bu, Erdoğan`ın artık son dönemi` diyor. AK Parti`nin kuruluş kurallarına göre zaten 2014-2015`te emekli olması gerekiyordu. Erdoğan, 2014-2015`te baştaki akitleşmeye uygun, bıraksaydı genel başkanlığı bugün Türkiye bu halde olmayacaktı. Kendisine de büyük zarar verdi, ülkeye de büyük zarar verdi, veriyor” dedi.

 

Tarih : 20 Haziran 2022 Pazartesi 13:59   Okunma : 328

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Anayasa`da, kendisi seçime götürürse üçüncü kez aday olamıyor. Ancak Meclis seçime götürürse ve dönemi henüz tamamlanmadıysa üçüncü kez adaylığı söz konusu. Buna nihayetinde YSK karar verecek. Zaten vatandaşımız kararını vermiş durumda. Vatandaşımız ‘bu, Erdoğan`ın artık son dönemi` diyor. AK Parti`nin kuruluş kurallarına göre zaten 2014-2015`te emekli olması gerekiyordu. Erdoğan, 2014-2015`te baştaki akitleşmeye uygun, bıraksaydı genel başkanlığı bugün Türkiye bu halde olmayacaktı. Kendisine de büyük zarar verdi, ülkeye de büyük zarar verdi, veriyor” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; KRT TV`de, Uyanma Vakti programında Savaş Kerimoğlu`nun sorularını yanıtladı. Babacan, şunları söyledi:

“EDEPSİZ, AHLAKSIZ OLAN İFADELERİN ŞUBE MÜDÜRÜ TARAFINDAN KULLANILMASI, KABUL EDİLEBİLİR BİR ŞEY DEĞİL: Burada çok büyük bir edep dışı, ahlak dışı bir vaka ile karşı karşıyayız. Bırakın bir milletvekilini bırakın vatandaşlarımızın oyuyla seçilmiş bir milletvekilini, bu ülkenin herhangi bir vatandaşına karşı kullanılması son derece yanlış edepsiz, ahlaksız olan ifadelerin bir polis memuru tarafından üstelik Şube Müdürü olduğunu anladığımız bir insan tarafından kullanılması, kabul edilebilir bir şey değil. Yani ülkemiz adına gerçekten utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız. Aynı zamanda yapılanlar hukuksuz… Devleti devlet yapan hukuktur. Buradaki sorun şu anda ülkeyi yöneten zihniyetin hukuk dışı bir alanda ülkeyi yönetiyor olması.

SAYIN ERDOĞAN`A ÇAĞRI YAPIYORUM. DERHAL BUNUN GEREĞİNİ YAPSIN: Dün iki tane açıklama yapıldı bu işle ilgili… Biri Göç İdaresi biri de Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından. Şimdi bu açıklamalara bakın gerçekten devlet kurumlarının ne hale düştüğünü gözler önüne seriyor. Devlet kurumu kurum olmaktan çıkmış, başındaki siyasetçilerin kendi, şahsi bakış açılarının kendi şahsi uygulamalarının bir aygıtı bir aracı haline dönmüş. Yoksa bir devlet kurumu şunu diyebilir mi?  ‘Düşmanlığı herkesçe bilinen` diye başlayan bir resmî açıklama. Tam bir sokak ağzı. Tam bir çete, mafya ağzı… Hedef gösteriyor ve çete mafya ağzı ile konuşuyor. ‘Düşmanlığı herkesçe bilinen.` Bir dakika sen devlet kurumusun. Kardeşim düşmanlığını herkes nasıl biliyor. Hani bunun belgesi. Sen belgeyle kayıtla konuşmak zorundasın. Öyle başındaki kişinin tamamen kendi şahsi siyasi görüşü ya da kendi şahsi düşmanlığını kurumun resmî açıklamasına yansıtamazsın… Buradan ben acilen Sayın Erdoğan`a çağrı yapıyorum. Derhal bunun gereğini yapsın.

EKONOMİ BÜYÜYOR DA BİZİM ÇİFTÇİMİZ NİYE TOPRAĞINA GÜBRE KOYAMIYOR: Ekonomi büyüyor da bizim çiftçimiz niye toprağına gübre koyamıyor, niye 30 liraya mazot almak zorunda kalıyor? Ekonomi büyüyor da niye bizim esnafımız dükkanında 10 tane ampul varsa bunların 9 tanesini söndürmek zorunda kalıyor. Bir tane ampulle karanlıkta iş yapmak zorunda kalıyor? Ekonomi büyüyor da niye bizim gençlerimiz işte bayram tatili geliyor, şöyle okuduğu şehirden ailesinin olduğu şehre otobüsle veya trenle; bırakın artık uçağı, gençler için uçak bir hayal oldu, çok arttı çünkü fiyatlar; bilet parası bulmakta zorlanıyor?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN YAKIN TARİHİNDE BÖYLESİNE YÜKSEK RİSK PRİMLERİ GÖRMEMİŞTİK: Türkiye`nin kredi risk primi (CDS), Türkiye`nin iflasına karşı yatırımcıların kendilerini sigorta etme primi… Ne kadar yükselirse Türkiye`nin o kadar tehlikeli o kadar iflas riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteren bir rakam. Geçen hafta 836`yı gördü, bu bir rekor rakam sonra 870`lere kadar çıktı… Türkiye Cumhuriyeti`nin yakın tarihinde böylesine yüksek risk primleri görmemiştik.

ALTILI MASA KORKULU RÜYASI HÂLİNE GELECEK: Bu uzlaşı ve mutabakat kültürünü siyasette bunların anlaması mümkün değil. Onun için altılı masa ile yatıp kalkmaya başladılar. Dikkat edin, Sayın Erdoğan; her konuşmasında ‘altılı masa, altılı masa.` Çünkü zihninde oturtamıyor: ‘Nasıl olur, altı tane parti bir araya gelecek, uzlaşacak.` Çünkü kendi dünyasında kutuplaştırma, ötekileştirme, düşmanlaştırma var. Mutabakat değil, kavga üzerinden bir siyaset var. Sayın Erdoğan`ın altılı masayı anlaması mümkün değil. Zihin dünyasında bunu kavraması da mümkün değil. Onun için hep anlamadığı, nasıl çalıştığını bilmediği, kendi zihninde oturtamadığı bir yapı olacak. Ama korkuyor da. Bakıyor ki orada tıkır tıkır bir takvim de işliyor. Kendi belirlediğimiz bir takvim işliyor. Bunu da tabii bir türlü kendi zihin dünyasında kabullenemiyor. Onun için göreceksiniz bundan sonra altılı masadan bundan sonra çok bahsedecek. Altılı masayla yatacak, altılı masayla kalkacak. Altılı masa korkulu rüyası hâline gelecek.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞIYLA İLGİLİ HEDEFİMİZ ORTAK ADAY: Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili hedefimiz ortak aday. Çünkü cumhurbaşkanlığını ilk turda ve açık arayla kazanmanın şart olduğunu düşünüyoruz.

STRATEJİMİZ CUMHURBAŞKANI ADAYI MESELESİNİ SÜRECİN EN SONUNDA KONUŞMAK: Şu anda bizim stratejimiz cumhurbaşkanı adayı meselesini sürecin en sonunda konuşmak… Altı partinin önce geçiş sürecinin yol haritasında uzlaşması gerekecek. Cumhurbaşkanı adayının da o uzlaşmanın altına imzası gerekecek. Cumhurbaşkanı adayı altı genel başkandan birisi olabilir veya dışarıdan bir isim olabilir. Şu anda bunların hiçbirisini konuşmuş değiliz altılı masada. Şu isim olsun, bu isim olmasın diye bir değerlendirmemiz de altılı masada olmadı.

VATANDAŞIMIZ ‘BU ERDOĞAN`IN SON DÖNEMİ` DİYOR: Anayasa`da, kendisi seçime götürürse üçüncü kez aday olamıyor. Ancak Meclis seçime götürürse ve dönemi henüz tamamlanmadıysa üçüncü kez adaylığı söz konusu. Hukukçuların kahir ekseriyeti, ‘bu artık Erdoğan`ın ikinci dönemidir. Dolayısıyla bir sonraki seçimde aday olması mümkün değildir` diyor. Az sayıda hukukçu da ‘arada sistem değiştiği için kilometreyi sıfırladı. Şu anda bu birinci dönemi. Bir dönem daha aday olma hakkı var` diyor. Buna nihayetinde Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karar verecek. Ama seçim erken olduğunda buna Meclis karar verdiğinde zaten bu tartışma kendiliğinden ortadan kalkmış oluyor… Zaten vatandaşımız kararını vermiş durumda. Vatandaşımız ‘bu Erdoğan`ın artık son dönemi` diyor. Bunu da seçimlerde zaten vatandaşımız son noktayı koyacak. ‘Bu son dönemi` diyecek. AK Parti`nin kuruluş kurallarına göre zaten 2014-2015`te emekli olması gerekiyordu. 3 dönem kuralı vardı. 3 dönem kuralını da bozdular. Kendi iç akitleşmesi, iç hukuku da bozuldu. Zaten ondan sonra sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Erdoğan, 2014-2015`te baştaki akitleşmeye uygun, bıraksaydı genel başkanlığı bugün Türkiye bu halde olmayacaktı. Kendisine de büyük zarar verdi, ülkeye de büyük zarar verdi, veriyor. Vatandaşımız, seçimlerde gereğini yapacak, diyecek ki, ‘Sayın Erdoğan, bugüne kadarki hizmetler için teşekkür ederiz, varsa iyi işler; onlar için teşekkür ederiz, ama artık emeklilik zamanınız geldi` diyecek. Ve son noktayı koyacak.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA