20 Nisan 2024 Cumartesi


16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:51   YOZGAT`TA DEPREMDEN HASAR GÖREN BİNALARLA İLGİLİ HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   13:32   ÖMER FETHİ GÜRER: ET VE SÜT KURUMU ETE YAPTIĞI ZAMLARI GERİ ALMALIDIR   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM... İZMİR VALİSİ ELBAN AÇIKLAM YAPTI   11:56   AKP`DEN GÖREVİ DEVRALAN CHP`Lİ MAZGİRT BELEDİYE BAŞKANI TAYHAVA BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ  
 
     
   

TÜİOSB’DEN “ORTAK SATIŞ STRATEJİLERİ


Türkiye’nin ilk ihracat odaklı, dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi olan Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Amerika ve Avrupa pazarlarına yönelik ortak satış stratejileri geliştirerek hem karlılığı hem de ciroyu artırmak amacıyla önemli bir çalıştay düzenledi.

 

Tarih : 21 Haziran 2022 Salı 16:31   Okunma : 401

Türkiye'nin ilk ihracat odaklı, dijital ve yeşil organize sanayi bölgesi olan Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Amerika ve Avrupa pazarlarına yönelik ortak satış stratejileri geliştirerek hem karlılığı hem de ciroyu artırmak amacıyla önemli bir çalıştay düzenledi. TÜİOS Ortak Lojistik Merkezi Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalıştayda konuşan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, “Gelecek 50 yılın pazarlarında ülkemizin gıda ve tarımsal ürünlerini ihracata kazandıracak geleceğin üretim üssü olmayı planladık." dedi.

Mersin Hilton Otel'de düzenlenen çalıştaya TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, TÜİOSB Yönetim Kurulu üyeleri, TÜİOSB yatırımcıları, yatırımcı şirketlerin yöneticileri, ihracat ve IT departmanları çalışanları, Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Google Business Development Akredite Şirketi'nden Can Akalın, Küre Danışmanlık Taşımacılık Turizm ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nden Alpay Özgüç, Omnitek Genel Müdürü Muammer Uysal, Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci ve çok sayıda davetli katıldı.

TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, interaktif olarak gerçekleştirilen çalıştayın açılışında yaptığı konuşmasında, TÜİOSB’de yürütülen altyapı inşaat çalışmaları, fabrika inşaat projeleri ve hedeflerle ilgili video görüntüleri eşliğinde bilgiler verdi.İnşaat sahasında kazı ve kontrollü dolgu imalatlarının gerçekleştirildiğini, parsellere ulaşım sağlayan yolların yapıldığını kaydeden Gül Akyürek Balta, elektrik, su ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarına başlanabilecek duruma gelindiğini belirtti.

“Altyapı yatırımları için Dünya Bankası’ndan 278 milyon liralık fon kullanacağız”
TÜİOSB’nin Dünya Bankası fonundan destek almaya layık görüldüğünü anımsatan Başkan Akyürek Balta, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı onay sürecinin de tamamlandığını açıkladı. Başkan Akyürek Balta, “Dünya Bankası’ndan kullanacağımız fonun 136 milyon liralık kısmının onay sürecinin tamamlandığını geçtiğimiz ay duyurmuştuk. Son olarak yaptığımız revize planlamalarımızla birlikte bu rakam 278 milyon liraya çıkmış oldu. Dünya Bankası’ndan sağlanan 278 milyon liralık bu bütçe TÜİOSB’nin altyapı projelerindeki tüm sürdürülebilirlik hedeflerini yerine getirmesini sağlayacaktır.  Hepimize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

“Tarımsal üretim ve gıda milli güvenlik meselesidir”

TÜİOSB Başkanı Gül Akyürek Balta, Covid-19 salgınının başladığı günlerde tarımsal üretim ve gıda tedarikinde yaşanan sorunların artarak devam edeceğini öngördüklerini ve bunun için de tarımsal üretim ve gıda tedarikinin bir milli güvenlik meselesi olduğuna dikkat çektiklerini hatırlatarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ile devam eden sürecinbu önemi daha da artırdığını vurguladı. Akyürek Balta, "Geldiğimiz noktada sürdürülebilir gıda güvenliğinin ulusal güvenlik meselesi olduğunu herkes kabul ediyor. Artık tarım ve gıda sektöründe elde edilen ürünlerin sağlıklı, ucuz ve güvenilir olması temel amacını arz ve tedarik boyutunda sürdürülebilir kılmak zorundayız." dedi.

ABD, İngiltere, Çin, Rusya ve Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyada söz sahibi ülkelerin gıda güvenliğini en öncelikli konular arasında değerlendirdiğini, ek tedbir ve destekleri uygulamaya koyduklarını belirten Akyürek Balta, şunları söyledi: “Ülkemiz detohum bankaları, verimli tarım uygulamaları, dijital tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması, tarım alanlarının korunması, genişletilmesi ve israfın önlenmesi gibi önemli uygulamaları hızla devreye alıyor.İhtiyaç duyulan ürünlerin yerli kaynaklardan karşılanmasını hedefliyor. Çünkü pandemi döneminde dünyanın birçok ülkesinin, alınan ürünlerin lojistiğini sağlayamadığına hatta parayla dahi ürün alamadığına şahit olduk. Türkiye olarak kendi kendine yetebilen bir ülke olmak zorundayız. Bunun için de üretim imkân ve kabiliyetimizi en üst düzeye çıkartmak, gıda üretiminde demümkün olan en ileri teknolojiyikullanmakdurumundayız. Bizler TÜİOSB’yi bunun için kurduk. Çukurova’nın bereketli topraklarından elde edilen ürünleri ileri teknoloji ile işleyerek yüksek katma değerli ürünler haline getireceğiz.” diye konuştu.

“Dijital tarım istasyonları kuracağız”
TÜİOSB’de faaliyet gösterecek firmaların ürünleri Çukurova bölgesinden tedarik edeceğini, ithalata dayalı bir ihracat modeli istemediklerini vurgulayan Başkan Akyürek Balta, üretimde izlenebilirliği sağlamak üzere dijital tarım istasyonları kuracaklarını belirtti. Akyürek Balta, şunları söyledi: “Dijital tarım istasyonları, her biri birer milyon metrekarelik üretim sahasına destek verecek şekilde çalışacak. Bu istasyonlar, hava tahminlerinden Akdeniz meyve sineğinin popülasyonunun ölçümüne kadar birçok avantaj getiriyor. Üreticilere ne zaman ilaç kullanacağı ne zaman sulama yapacağı konusunda destek veriyor. Pestisit kalıntısı olmadan organik ürünlere ulaşmamızın yolu da artık yine teknolojiden geçiyor. Biz de bunu mümkün olduğunca çiftçilerimizle paylaşıyoruz.  Çiftçilerimiz organik ürünleri sözleşmeli tarım modelinde istediğimiz bütün koşulları sağlayarak bize temin edecekler. Bunun yanında ihtiyaç duyduğumuz ürünlerin üretimi noktasında bölgede üretim danışmanlığı desteği de verebileceğiz. Bu projede ürün takip sistemimiz de olacak. Bölgedeki tüm yatırımcılarımızın, kendi ham maddelerini talep etmek adına bu sistemin içerisine girmek isteyeceklerini düşünüyoruz. Tarladan çatala dijital değer zinciri ve sözleşmeli tarımla ham maddeyi temin edeceğiz. Kendi laboratuvarlarımızda ürünleri analiz edip yatırımcılarımızın fabrikalarında işlemeye başlamalarını sağlayacağız. Tarladan gelen ürün, test laboratuvarlarımızdan geçtikten sonra dijital alt yapısı olan fabrikalarımızda işlenerek pakete girene kadar olan tüm süreçlerinin dijital yolculuğunun QR koda işlendiği bir sertifika sistemi olan DigiGreenFoodValley markamızı oluşturduk. Bu sertifika sayesinde her bir yatırımcımızın güçlü olduğu ürünlerle, güçlü olduğu pazarları ortak lojistik merkezimiz sayesinde bir platformda bir araya getirerek ihracattaki payımızı çok daha artıracağız."

“Ortak lojistik merkezi ile maliyetlerimizi azaltıp pazar gücümüzü artıracağız”
TÜİOSB’deki yatırımcıların maliyetlerini azaltmak ve uluslararası pazarlarda rekabetçiliğini güçlendirmek üzere Ortak Lojistik Merkezi projesini hayata geçirdiklerini anlatan Gül Akyürek Balta, “İhracatçı olarak hepimizin bugün en büyük sorunlarından bir tanesi de maalesef lojistik maliyetlerdir. BizTÜİOSB’de bu maliyetleri minimize etmek için çalışıyoruz. Bunun için kurduğumuz Ortak Lojistik Merkezimizi aynı zamanda bir ortak satış stratejisi olarak hayata geçiriyoruz. Ortak Lojistik Merkezi’mizde bugün hepimizin sıkıntı yaşadığı yeni pazarlara girerken güç birliğinin getireceği büyüklüklere daha güçlü bir şekilde bu pazarlarda yerimizi almak istiyoruz. Kümeyle hep birlikte güç birliği yaparak dünya pazarlarından nasıl daha fazla pay alabiliriz, uzun zamandır bunu tartışıyoruz. Bunun için birbirinden ayrılmaz iki konu haline gelen dijital ve pazarlamayı birlikte gerçekleştirmek zorundayız. Biz bunun için tüm yatırımcılarımızın kendi alanlarında dijital dönüşümlerini sağlamak üzere gerekli adımları attık. Amacımız dijital altyapılarımızı oluşturarak hem bu dijital pazarlama yöntemlerimizi anlatıp hem de bu fabrika inşaatlarını yapmadan önce hedef pazarlarımız konusunda sağlam temeller üzerinde güçlü bir yapı kurmak. Bunun için bu tür çalıştay, toplantı vb. etkinliklerimizi arttırarak sürdüreceğiz.”

"Yatırımcılarımızın tüm ihtiyaçlarını sanayici vizyonuyla hayata geçiriyoruz"
“Mevcut pazarlarımızda güçlenirken, yeni pazarlar elde etmek için çalışacak ve bunların yanı sıra birbirimizin pazarlarından nasıl faydalanırız? Bunları hep beraber masaya yatıracağız. Aslında TÜİOSB olarak kendi merkezimizde de bir teknopark olmasını arzu ediyoruz. Fiziki yapıları yaparız. Önemli olan önce binaların içini dolduracak insan kaynağının bir araya getirilmesi ve projelerini hayata geçmek üzere hazır olmasıdır. Yatırımcılarımızfabrikalarını TÜİOSB'de kurmadan önce kendi dijital olgunluklarını belirli seviyelere getirmelerini istiyoruz. Planlamadan da bu işlerin hiçbiri hayata geçmez. Hem finansmana erişim hem de yatırımcının tüm ihtiyaçlarına destek olmak için biz projelerimizi bir sanayici vizyonuyla yapıyoruz. Biz ölçmeden, tartmadan biçemeyiz. Sizlerle birlikte danışmanlık ve uygulama merkezimizden birçok ortak kullanılacak alanlara kadar projeler gerçekleştiriyoruz. Fabrikaların dijital ikizleri, dünyada gıda alanında en yeni teknolojileri nasıl ayağınıza getirebiliriz, size daha fazlasını nasıl sunabiliriz daha fazla yatırımı nasıl yapabiliriz? Bunun için çalışıyoruz. TÜİOSB olarak yeşil fabrikalarımızın kuruluşuna kadar tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacak bir merkez ve bizim yönetim üssü olmayı arzu ediyoruz. Türkiye'nin ihracat odaklı ilk dijital ve yeşilOSB'si olarak biz, gelecek 50 yılın üretim ve pazarlama üssü olmayı hedefliyoruz. Ülkemizde tarımın sanayileşmesini ve daha fazla ihracata kazandırılmasını sağlayacağız.İnşallah çok yakında tüm bu konuştuklarımızı tek tek fiziki olarak hayata geçireceğiz."

Başkan Akyürek Balta’nın konuşmasının ardından Google Business Development Akredite Şirketi'nden Can Akalın "Dijital Pazarlama Nedir", Küre Danışmanlık Taşımacılık Turizm ve Dış Ticaret LimitedŞirketinden Alpay Özgüç de "Dış Ticaret Temel Stratejileri, Ürün Stratejileri ve Pazara Giriş Stratejileri Araçları, Dış Ticarette Pazar Araştırmaları" ve Omnitek Genel Müdürü Muammer Uysal da telekomünikasyon konularında sunumlar yaptılar. Çalıştay, karşılıklı görüş alışverişi ve soru cevaplarla tamamlandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA