19 Mayıs 2025 Pazartesi


15:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ATATÜRK`ÜMÜZÜN VE SILAH ARKADAŞLARıNıN IZINDEN GITMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"   15:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ATATÜRK`ÜMÜZÜN VE SILAH ARKADAŞLARıNıN IZINDEN GITMEKTEN ONUR DUYUYORUZ"   14:47   CHP GENÇLIK KOLLARı`NDAN ANıTKABIR`E 19 MAYıS YÜRÜYÜŞÜ: "BIZLER VAR OLDUKÇA UMUT HER ZAMAN VAR"   09:55   ÖZGÜR ÖZEL: "BOYUN EĞMEYENLERIN, TESLIM OLMAYANLARıN, GENÇLIĞE GÜVENENLERIN BÜYÜK YÜRÜYÜŞÜNÜN BAŞLANGıCıDıR BUGÜN…"   09:46   MERSIN`DE 19 MAYıS KUTLAMALARı, SIMGE KONSERI ILE TAÇLANDı   09:34   19 MAYıS KUTLANıYOR... EKREM İMAMOĞLU: "19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMıMıZ KUTLU OLSUN"   09:18   MANSUR YAVAŞ GENÇLERE SESLENDI: "KOŞUN, SORUN, ÜRETIN VE MERAK ETMEYIN, ÖNÜNÜZDE DURAN ENGELLERI HEP BIRLIKTE KALDıRACAĞıZ"   09:17   MERSIN SPOR KULÜBÜ ERKEK BASKETBOL TAKıMı, SÜPER LIG`DEKI ILK YıLıNDA PLAY-OFF`A KALDı   09:07   CHP`LI BAŞARıR: “İLK GÜNKÜ INANÇ VE AZIMLE, ATATÜRK`ÜN IZINDE, BU BÜYÜK MIRASı SONSUZA DEK YAŞATACAĞıZ”   09:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “GENÇLERE BARıŞ VE HUZUR DOLU BIR ÜLKE BıRAKMA SÖZÜMÜZÜ YERINE GETIRMEK IÇIN BÜTÜN GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ”   07:15   GÜROL AKBAŞ’TAN 19 MAYıS MESAJı: “19 MAYıS, BIR MILLETIN KADERINI DEĞIŞTIREN ADıMDıR”   01:41   GALATASARAY`ıN ŞAMPIYONLUĞU VAN`DA KÜRTÇE MÜZIK VE HALAYLARLA KUTLANDı   15:16   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ: "19 MAYıS GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı COŞKUYLA, GURURLA VE EN IÇTEN DUYGULARıMLA KUTLUYORUM"   14:20   4. ULUSLARARASı KILIKYA ULTRA MARATONU… MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “AMACıMıZ; BINLERCE YıLıN BIRIKIMINI TÜRKIYE`YE VE DÜNYAYA TANıTMAK”   14:02   CHP`NIN, "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGLERININ ALTıNCıSı PENDIK`TE DÜZENLENECEK   13:55   İSKİ`DEN SAZLıDERE IDDIALARıNA YANıT: “KAÇAK YAPıLARA SU VERILMESI MEVZUAT UYARıNCA MÜMKÜN DEĞIL”   12:03   CHP`LI BAKAN, İZMIRLILERI GÜNDOĞDU MEYDANı`NDAKI 19 MAYıS MITINGINE ÇAĞıRDı: "BUGÜN TÜRKIYE`DE GENÇLERIN UMUTLARı YOK EDILMEK ISTENIYORSA; 19 MAYıS`ı BIR DIRENIŞ GÜNÜ GIBI ANLAMAK GEREKIR"   11:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERIMIZIN VE TÜM MILLETIMIZIN 19 MAYıS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLIK VE SPOR BAYRAMı`Nı YÜREKTEN KUTLUYORUM"   11:29   ÖZGÜR ÖZEL: “CUMHURIYET`IN IZINDEN HIÇ AYRıLMAYAN TÜRKAN SAYLAN`ı, VEFATıNıN 16`NCı YıLıNDA SAYGı VE RAHMETLE ANıYORUM”   10:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI"NI TAMAMLADı  
 
     
   

CHP`Lİ AKKUŞ İLGEZDİ: “TALASEMİ İLAÇLARI EKİM AYINDAN BU YANA TEMİN EDİLEMİYOR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`de 10 bine yakın Talasemi hastası olduğunu ifade ederek, “Talasemi hastası yurttaşlarımızın en sık kullandığı ilaç 2021 yılının ekim ayından bu yana ne yazık ki temin edilemiyor. Sağlıklı dönüşüm dedikleri Ucube sağlık sisteminin çöktüğünün kanıtı. Öte yandan bu ilaç dışında hastaların yoğun olarak kullandığı İnfüzyon Pompası, Thalaset İnfüzyon Seti, distle su ve 10`luk enjektöre de para vermek zorundalar" dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2022 Salı 11:49   Okunma : 577

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`de 10 bine yakın Talasemi hastası olduğunu ifade ederek, “Talasemi hastası yurttaşlarımızın en sık kullandığı ilaç 2021 yılının ekim ayından bu yana ne yazık ki temin edilemiyor. Sağlıklı dönüşüm dedikleri Ucube sağlık sisteminin çöktüğünün kanıtı. Öte yandan bu ilaç dışında hastaların yoğun olarak kullandığı İnfüzyon Pompası, Thalaset İnfüzyon Seti, distle su ve 10`luk enjektöre de para vermek zorundalar" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Akkuş İlgezdi, Türkiye`de en sık görülen kalıtımsal hastalıklar arasında yer alan Talasemi`nin ilaçlarının ücretsiz temin edilmesi veya geri ödemesinin yapılması, hastalığın artış sebeplerinin tespit edilmesi için komisyon kurulması amacıyla TBMM Başkanlığı`na araştırma önergesi verdi.

“TÜRKİYE`DE 10 BİNE YAKIN TALASEMİ HASTASI VAR”

CHP`li Gamze Akkuş ilgezdi hastalığı bütün dünyada en sık genetik geçiş gösteren hastalık olduğunu ifade ederek, "Dünyada her yıl 23 bin ağır beta Talasemi hastası çocuk dünyaya gelmektedir. Talasemi Federasyonu verilerine göre ülkemizde 10.000`e yakın talasemi hastası bulunduğu tahmin edilmektedir. Talasemi dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen genetik hastalık" dedi.  

“İLAÇLARI, ÜCRETSİZ VEYA GERİ ÖDEMELİ OLMALI”

İlgezdi, “Talasemi hastalarına, ağır bir metali vücuttan, özellikle de demirden uzaklaştırmak için kullanılan ilaç olan deferasiroks ile deferipron etken maddeli ilaçların birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir. Ancak Sağlık Uygulama Tebliği`nde yapılan son değişiklik ile bu iki etken maddeli ilacın birlikte kullanımının geri ödemesi yapılmamaktadır. Talasemi hastaları için hayati öneme sahip olan bu ilaçların birlikte kullanılması için, ivedi şekilde Sağlık Uygulama Tebliği`nde tekrar değişikliğe gidilmelidir” değerlendirmesini yaptı.

“TALASEMİ, ‘AĞIR ENGELLİ` KABUL EDİLMELİ”

Talasemi hastalarının düzenli periyotlarda T2 Star KARDİYAK MR cihazlarını kullanmaları gerektiğinin altını çizen Akkuş İlgezdi, “Antalya, Konya, Şanlıurfa ve Hatay illerimizde bulunan devlet hastanelerinde bu MR çekimi yapılamamaktadır. Nedeninin ise Sağlık Bakanlığı`nın lisanslı bir şekilde bu MR`nınyazılım alımını yapmaması olarak bilinmektedir.  Sağlık Bakanlığı`nın, talasemi hastalarının kullandığı bu MR`ın olmadığı şehirlerdeki hastanelerle bu sıkıntıyı çözmesi gerekmektedir. Öte yandan talasemi hastalığına bağlı olarak organlarda büyüme geriliği bulunan hastalarımızın ağır engelli şeklinde tam bağımlı sağlık raporu alabilmelerinin önü açılmalıdır” dedi.

Talasemi hastalarının ömür boyu süren bir tedavi şekillerinin olduğuna değinen CHP`li Akkuş İlgezdi, hastaların bir ömür gördüğü tedavinin, sosyal devlet anlayışı gereğince kolaylaştırılmasını ifade ederek, “3 haftada bir tedavi için hastaneye gitmektedir. Organlarında büyüme geriliği olması sebebiyle de tam bağımlı hasta kabul edilmelidir. Tam bağımlı hasta olmanın gerekliliklerinden biri olan ÖTV araç indirimi için de gerekli yasal düzenlemeleri geciktirilmeden yapılmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

İlgezdi, 9 aydır bir ilacın temin edilememesinin sağlık sisteminin çöktüğünün bir başka kanıtı olduğunu ifade ederek, “Hayatları boyunca kullanmak zorunda oldukları ve ciddi rakamlar tutan sarf malzemelerinin de hala parayla verilmesi sosyal devletin AKP tarafından yok edildiğini tekrar ortaya koyuyor. Sağlıklı dönüşüm dedikleri Ucube sağlık sistemi çöktü. 20 yıllık AKP iktidarında Hastalar randevu bulamıyor, özel hastanelere mahkum ediliyor, ilacı erişemiyor” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA