28 Ağustos 2025 Perşembe


15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

AKSARAYLI PAZARCI: “GEÇENLERDE BİR VATANDAŞ HESAP SORDU, ‘45 LİRA` DEDİM ALDI, ATTI. BİZİ BU HALE GETİRDİLER”


Aksaray`ın Güzelyurt ilçesindeki pazarcı, “Geçenlerde bir vatandaş hesap sordu, ‘45 lira` dedim aldı, attı. `Ablam 65 -70 liraya patlıcan almadık mı? 65 liraya biberin kilosunu almadık mı? Şeker 2-3 liraydı kilosu, bugün ne kadar?` dedim. `Alışveriş merkezlerine gidiyorsunuz söz hakkınız var mı, petrolde konuşma hakkınız var mı?` dedim. Hiçbirimizin yok. Bizi bu hale getirdiler, sisteme bak, dedim” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Temmuz 2022 Çarşamba 13:01   Okunma : 256

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray`ın Güzelyurt ilçesindeki pazarcı, “Geçenlerde bir vatandaş hesap sordu, ‘45 lira` dedim aldı, attı. `Ablam 65 -70 liraya patlıcan almadık mı? 65 liraya biberin kilosunu almadık mı? Şeker 2-3 liraydı kilosu, bugün ne kadar?` dedim. `Alışveriş merkezlerine gidiyorsunuz söz hakkınız var mı, petrolde konuşma hakkınız var mı?` dedim. Hiçbirimizin yok. Bizi bu hale getirdiler, sisteme bak, dedim” diye konuştu.

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, Güzelyurt İlçe Başkanı Muzaffer Uğur ve il ve ilçe yöneticileriyle Güzelyurt`ta esnafı ziyaret etti. Ertürk`ün dinlediği bir pazarcı şunları söyledi:

“4 tane kredi çektim, kredim var. Evraklar arabanın içinde gösterebilirim. Çin`de mi doğdum geldim? Bu iktidar geldi bu duruma düştük işte. Hani nerede o insanlar? Çıksınlar da gelsinler bakalım. Herkes yakasından tutar. Herkes zor durumda. Kendi çocuğum dahil, ‘gel kuzum şöyle yapalım, böyle yapalım` dediğimde `baba bugüne kadar 20 senedir 25 senedir ne yaptın` diyor. Çocuğuma cevap veremedim. ‘Ben gelsem bir işe katılsam ben de yapamam kendini kurtaramadın ki beni kurtarsan` dedi. Allah hakkımızda hayırlısını versin. İnşallah bu sistem değişir, benim düşüncem yıkılsın bir an evvel, bana kalsa. Şimdi yıkılsın şimdi gitsinler ne bu ya.

Tüccara varıyorum şunu, 10 liraya alıyorum bir daha gidiyorum 15 lira, bir daha gidiyorum 20 lira. Geçen toptancıyla biraz tartıştık. `Abi başka yerden al` dedi. Adama da bir şey diyemiyorum. Fiyat değişiyor ben ne yapayım. Müşteri de geliyor tabi biz müşterinin ağzındayız, `Hava cıva satıyorsunuz her hafta kafanıza göre zam yapıyorsunuz ne bu böyle` diyorlar. İnanın ölüyoruz ya. Geçenlerde bir vatandaş hesap sordu, ‘45 lira` dedim aldı, attı. `Ablam 65 -70 liraya patlıcan almadık mı? 65 liraya biberin kilosunu almadık mı? Şeker 2-3 liraydı kilosu, bugün ne kadar?` dedim. `Alışveriş merkezlerine gidiyorsunuz söz hakkınız var mı, petrolde konuşma hakkınız var mı?` dedim. Hiçbirimizin yok. Bizi bu hale getirdiler, sisteme bak dedim. Bir de gelip burada konuşuyorsunuz. Yine en hayırlısı en iyisi biziz paralı, parasız sizlerin işinizi yapıyoruz işleriniz görülüyor biz yukarı çıktığımız zaman bizden üst kademe toptancılara gittiğimiz zaman `Abi kusura bakma para bir yana mal bir yana` deyip işi bitiriyorlar. Ticaret bu kadar zorlaştı."

CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk ise şu ifadeleri kullandı:

"Durum bu işte, Güzelyurt pazarını gezdik fiyatlar can yakıyor alıcı şikayetçi, satıcı şikayetçi. Ben vatandaşlarımıza özellikle şunu söylüyorum bu zamların sebepleri emeğiyle evlerini geçindiren bu esnaflarımız değil sorumluyu başka yerde arayın bu vatandaşlarımız size hizmet eden işte söylüyor abim, `4 tane kredi çektim ayakta kalmak için 4 tane kredi petrole yanaşmaya korkuyoruz arabamızın deposunu doldurmak için` diyor. Evet mazotun 30 lirayı bulduğu bir yerde her şeyin fiyatı üçe beşe katlar. Petrolün mazotun zammını da Güzelyurt pazarındaki esnaflar belirlemiyor. Tepedeki belirliyor, tepkiniz öfkenizi oraya yönlendirin."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA