26 Ağustos 2025 Salı


10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:32   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:24   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:38   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:55   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:20   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:15   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU  
 
     
   

BABACAN TRABZON`DA KONUŞTU: “BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 6 AYDA BU KRİZİ ÇÖZERİZ; AMA ÜLKEYİ O TEMERRÜT ÇUKURUNA DÜŞÜRÜRLERSE İŞİMİZ ZORLAŞACAK”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Trabzon`un Ortahisar İlçe Başkanlığı`nın açılış törenine katıldı. Babacan törende, “Çevrelerinde işi bilen kalmadığı için bu haldeler. Biz iktidara geldiğimizde 6 ayda bu krizi çözeriz; ama ülkeyi o temerrüt çukuruna düşürürlerse işimiz zorlaşacak” diye konuştu.

 

Tarih : 21 Temmuz 2022 Perşembe 23:01   Okunma : 321

ESRA NUR PERVAN

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Trabzon`un Ortahisar İlçe Başkanlığı`nın açılış törenine katıldı. Babacan törende, “Çevrelerinde işi bilen kalmadığı için bu haldeler. Biz iktidara geldiğimizde 6 ayda bu krizi çözeriz; ama ülkeyi o temerrüt çukuruna düşürürlerse işimiz zorlaşacak” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘Doğu Karadeniz Programı` kapsamında bugün partisinin Trabzon`un Ortahisar İlçe Başkanlığı`nın açılış törenine katıldı. Babacan, törende şöyle konuştu:

“Bu topraklar her şeyin en iyisine layık, her şeyin en iyisini hakkediyorsunuz ama maalesef ülkemiz iyi yönetilmiyor. Geçtiğimiz ay biliyorsunuz çok ciddi bir uyarı yaptım; tarihe not düştüm dedim ki, ‘bakın Türkiye Cumhuriyeti şu anda büyük bir temerrüt riski ile karşı karşıya` CDS (Kredi Risk Birimi) diye bir şey var duymuşsunuzdur... Temel riskleri gösteriyor; 800`e çıktığında uyardım dedim ki ‘risk yükseldi`. Şu anda 900 civarında dolaşıyor, dolar kuru aldı başını gitti. Allah korusun ülkemizi öyle uçurumun eşiğine getirdiler. Temerrüt ne demek biliyor musunuz? Temerrüt demek paranızla benzin doğalgaz bulamamak demek. Buradan hükümeti tekrar uyarıyorum, uçurumun eşiğine getirdiniz artık şu direksiyonu kırın uçurumdan dönün; perişan olmayalım, inanın bu halk perişan olur.

“BİZ İKTİDARA GELDİĞİMİZDE 6 AYDA BU KRİZİ ÇÖZERİZ; AMA ÜLKEYİ O TEMERRÜT ÇUKURUNA DÜŞÜRÜRLERSE İŞİMİZ ZORLAŞACAK”

Çevrelerinde işi bilen kalmadığı için bu haldeler. Biz iktidara geldiğimizde 6 ayda bu krizi çözeriz; ama ülkeyi o temerrüt çukuruna düşürürlerse işimiz zorlaşacak. İki tane basit reçete söylüyoruz. Yapmaları gereken sadece inatlarından vazgeçmek. Kafalarının dikine gitmeyip doğruyu yapmaları. Bu kadar bu uyarıların tamamını bir tecrübeye dayanarak yapıyoruz.

“EĞER HİKMET İMZADAYSA O İMZAYI TEKRAR ATIVER DE FAİZ DE ENFLASYON DA BİR DÜŞSÜN DE GÖRELİM”

84 milyon nüfusumuz var. Avrupa`nın en büyük ve en genç nüfusu… Türkiye bunu başarır. 3 bin 500 dolarlık milli geliri alıp, 12 bin dolara ulaştırdık. 34 yıllık iki haneli üç haneli enflasyonu alıp tek haneye iki yılda indirdik, paradan altı sıfırı attık. Bunları yaptık. Bunları yapmasak, sen boş atıp tutuyorsun diyecekler. Bizim arkamızda kapı gibi başarılar var. Ben böyle deyince Cumhurbaşkanı ne diyor ‘ben imza atmasam onlar yapamazdı ki`; ben de diyorum ki eğer hikmet imzadaysa o imzayı tekrar atıver de faiz de enflasyon da bir düşsün de görelim. 4 yıl oldu tek imza yetkisi elinde her sene ‘enflasyonu tek haneye indireceğim` diyor, iki hane oluyor üç hane oluyor tutamıyor.

“TÜRKİYE`NİN ZENGİNLİKLERİ SİYASİ İLİŞKİ AĞLARINA, BAZI AİLELERE, AYRICALIKLI ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”

Geçen sene aralık ayından bugüne kadar bir 60 milyar dolar daha sattılar, gizli saklı yapıyorlar arka kapıdan. 190 milyar doları geçti sattıkları rakam. Biz de zamanında Merkez Bankası`ndan döviz satışı yaptık, evet bazen piyasa dalgalanmalarında gerekir; ama 13 yıl boyunca satılan toplam rakam 8 milyar dolar. Peki ben şimdi soruyorum: Hükümet, doğru hesaptan kaçar mı? Doğru hesaptan kaçmaz, yaptığım iş doğruysa bunu açıkla diyorum niye sattın kaça sattın kime sattın ne aman sattın ne kadar sattın açıkla diyorum çıt yok.

“TÜRKİYE`NİN ZENGİNLİKLERİ SİYASİ İLİŞKİ AĞLARINA, BAZI AİLELERE, AYRICALIKLI ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ”

Türkiye`nin zenginlikleri siyasi ilişki ağlarına, bazı ailelere, ayrıcalıklı şirketlerine peşkeş çekilemez. Şu anda büyük bir servet transferi yapılıyor. Ek bütçeyle beraber bu yıl devletin faize ödenecek para 400 milyar, eski parayla 400 katrilyon... Peki tarıma verilen destek ne kadar? Faizle mücadele edeceğim diye tek imza sahibi olmadın mı, enflasyonla mücadele edeceğim diye tek imza sahibi olmadın mı? Şu imzayı atıver de şu faizi düşür yazıktır günahtır.

“EKONOMİNİZ GÜÇLÜ OLMAZSA GİDERSİNİZ 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN FİNANSÖRÜ OLDUĞUNU SUÇLADIĞINIZ ÜLKEYLE 3-5 MİLYAR DOLAR İÇİN SARMAŞ DOLAŞ OLMAK ZORUNDA KALIRSINIZ”

Ekonominiz güçlü olmazsa gidersiniz 15 Temmuz hain darbe girişiminin finansörü olduğunu suçladığınız ülkeyle 3-5 milyar dolar için sarmaş dolaş olmak zorunda kalırsınız. Ekonominiz güçlü olmazsa zulüm devleti terör devleti dediğiniz İsrail ile 13 sene sonra devlet töreniyle Cumhurbaşkanını karşılamak zorunda kalırsınız. Ekonominiz güçlü olmazsa Kaşıkçı Cinayeti sebebiyle suçladığınız dosyayı vermem dediğiniz ülkenin başkanının ayağına gidip para istemek zorunda kalırsınız. Gençler bana soruyor diyorlar ‘başkanım bu güven nasıl kazanılır nasıl güven oluşur bir anlat bize`; ben de sekiz maddede size öğreteyim:

Bir, konuşunca doğruyu söyleyeceksin, devletin kurumuna enflasyonu yüzde 70`lerde açıklamayacaksın. İki, söz verince tutacaksın. Üç, emanete hıyanet etmeyeceksin. Dört; her daim hukukla adaletle hareket edeceksin. Beş; ehliyetli liyakatli kadrolarla çalışacaksın
Altı; her kararını istişare ile alacaksın, kafanın dikine gitmeyeceksin bilmiyorsan birisine soracaksın, damdan düşenlerin derdini dinleyeceksin. Yedi; açık olacaksın şeffaf olacaksın devleti açık bir şekilde yöneteceksin. Sekiz; her zaman hesap vermeye açık olacaksın. Biz bugün kadrolarımızla alnımız ak başımız dik yürüyorsak hesap vermeye hazır olduğumuz için.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA