10 Mayıs 2025 Cumartesi


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

FİLİZ KERESTECİOĞLU`NDAN BAKAN KİRİŞCİ`YE: “ŞIRNAK`TAKİ AĞAÇ KESİMLERİ HANGİ PLANLAMAYA GÖRE VE NE AMAÇLA YAPILMAKTADIR?”


HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`ye “Şırnak`taki ağaç kesimleri hangi planlamaya göre ve ne amaçla yapılmaktadır? Ormanlık alan oranının 7 aylık sürede yüzde 44`ten yüzde 36`ya düşmesine yol açacak ölçüde ağaç kesimi, ormanlarda yetişmekte olan fidanları, keza dikili yaş ve kuru ağaçları kesmeyi, sökmeyi, boğmayı ve yaralamayı yasaklayan 6831 sayılı Orman Kanunu`nun 14/A ve 14/B bentlerine göre suç değil midir” diye sordu.

 

Tarih : 22 Temmuz 2022 Cuma 16:25   Okunma : 335

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`ye “Şırnak`taki ağaç kesimleri hangi planlamaya göre ve ne amaçla yapılmaktadır? Ormanlık alan oranının 7 aylık sürede yüzde 44`ten yüzde 36`ya düşmesine yol açacak ölçüde ağaç kesimi, ormanlarda yetişmekte olan fidanları, keza dikili yaş ve kuru ağaçları kesmeyi, sökmeyi, boğmayı ve yaralamayı yasaklayan 6831 sayılı Orman Kanunu`nun 14/A ve 14/B bentlerine göre suç değil midir” diye sordu.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Şırnak ve çevre illerde yapılan ağaç kesimlerini TBMM gündemine taşıdı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi veren Kerestecioğlu, şunları kaydetti:

“Şırnak Barosu Çevre ve Kent Komisyonu`nun hazırladığı rapor, ilde son yıllarda orman kesiminin arttığını göstermektedir. Orman Genel Müdürlüğü verilerine göre Şırnak`ta 02.2021`de yüzde 44 olan ormanlık alan oranı son dönemde yüzde 36`ya düşmüştür. Şırnak Barosu Çevre ve Kent Komisyonu ağırlıklı olarak Şırnak ilinin merkez kısmının yüksek yerlerinde ve Şırnak-Siirt arasındaki dağlık bölgelerde ve İdil-Midyat arasında orman ağaç kesimleri yapıldığını tespit etmiştir. Kesilen ağaçların piyasa değerinin çok altında çevre illere ve Kayseri, Gaziantep, Osmaniye gibi şehirlere gönderildiği söylenmektedir. Komisyon, ihale sürecinin yasal usul işletilmeden yapıldığını öne sürmektedir. Komisyon raporunda Temmuz 2022 itibariyle kesimin 14 farklı bölgede devam ettiği fotoğraflarıyla birlikte gösterilmiştir. Ağaç kesiminin aynı hızda devam etmesi bölgede iklim değişikliğine yol açarak ormanlık alanları kuraklaştıracaktır.”

“ŞIRNAK İLİNDE ORMAN KIYIMI NE ZAMAN SONLANDIRILACAKTIR”

Kerestecioğlu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci`ye şu soruları yöneltti:

"Şırnak`taki ağaç kesimleri hangi planlamaya göre ve ne amaçla yapılmaktadır? Ormanlık alan oranının 7 aylık sürede yüzde 44`ten yüzde 36`ya düşmesine yol açacak ölçüde ağaç kesimi, ormanlarda yetişmekte olan fidanları, keza dikili yaş ve kuru ağaçları kesmeyi, sökmeyi, boğmayı ve yaralamayı yasaklayan 6831 sayılı Orman Kanunu`nun 14/A ve 14/B bentlerine göre suç değil midir? Ağaç kesimi nedeniyle ormanda yaşayan hayvan sayısında azalma gözlemlenmiş midir? Ağaç kesimi ihalesi hangi koşullarda yapılmıştır? İhalenin usule aykırı yapıldığı iddiası doğru mudur? Şırnak ilinde orman kıyımı ne zaman sonlandırılacaktır? Cudi Dağı ve Besta Bölgesi`nde asker denetiminde koruculara kestirilen meşe ağaçlarının sosyal medya üzerinden satışa çıkarıldığı iddiaları doğru mudur?"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA