6 Mayıs 2025 Salı


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

BABACAN`DAN "DİREKSİYON ACEMİLERİN ELİNDE" DİYEN YURTTAŞA: "EN İYİ OTOBÜSÜ ACEMİ ŞOFÖRÜN ELİNE VER KAZA YAPAR. BUNLAR DA ÜLKENİN EKONOMİSİNE KAZA YAPTIRDI"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Muş`un Hasköy ilçesinde “Direksiyon acemilerin elinde” diyen yurttaşa “Doğru. En iyi otobüsü acemi şoförün eline ver, 100 kilometre sonra kaza yapar. Bunlarda ülkenin ekonomisine kaza yaptırdı” diye karşılık verdi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 12:44   Okunma : 189

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Muş`un Hasköy ilçesinde “Direksiyon acemilerin elinde” diyen yurttaşa “Doğru. En iyi otobüsü acemi şoförün eline ver, 100 kilometre sonra kaza yapar. Bunlarda ülkenin ekonomisine kaza yaptırdı” diye karşılık verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dün parti programı kapsamında Muş`un Hasköy ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. Burada yurttaşlara seslenen Babacan, şunları söyledi:

34 YILLIK ENFLASYONU ALDIK TEK HANEYE İNDİRDİK: 34 yıllık enflasyonu aldık tek haneye indirdik. Şimdi ‘Ukrayna-Rusya savaşı var, kem küm… Enflasyon düşmüyor` diyorlar. 2003`te Amerika geldi Irak`ı işgal etmedi mi? Irak`ta savaş çıkmadı mı? Irak petrol üreten bir ülke değil mi? Biz 2003 yılında yüzde 29`luk enflasyonu aldık, yüzde 18`e indirdik. Bitmedi. 2004 yılında savaş devam ediyordu. Üstelik terör olayları da yaygınlaşmıştı. Buna rağmen 18`lik enflasyonu 9`a indirdik. Bakın iki yılda. 2004`ün sonunda da paradan altı sıfırı attık. İşimizi yaptık.

BİZİM 15 GÜNDE YAŞADIĞIMIZ ENFLASYONU 1 YILDA YAŞADIKLARI ZAMAN PANİK OLUYORLAR: ‘Enflasyon dünyanın her yerinde var` diyorlar. Enflasyon dünyanın her yerinde var da kaç? Yüzde 3, yüzde 5… Amerika`da enflasyon yüzde 7 oldu diye panik başladı. Bizim 15 günde yaşadığımız enflasyonu 1 yılda yaşadıkları zaman panik oluyorlar. Rusya ile Ukrayna savaşıyor. İkisi de savaşın ortasında enflasyon iki ülkede de bizden düşük. Kimse suçu başka yerlere atmasın. Kimse kendi beceriksizliğinin, iş bilmezliğinin suçunu başka yerlerde aramasın. Sen ekonomiyi düzgün yönet, bu ülkeyi hukukla, adaletle yönet, enflasyon ve faiz nasıl düşüyor görürsün. Bilmiyorsan öğretiriz. Bilmiyorsan gelir gösteririz. Bilmiyorsan sor, anlatırız.

ÇİFTÇİNİN SIRTINDAKİ BORÇ YÜKÜNÜ BİR KENARA İTECEĞİZ: ‘En önemli sorun bugün Türkiye`de tarım` dedik. Çiftçimiz. Bir numaralı sorun. Biz de bir numaralı eylem planımızı, çözüm planımızı tarım konusunda açıkladık. Tarımı nasıl çözeceğiz. Eski borçların üzerindeki faizleri sileceğiz. Borçları donduracağız. Çiftçinin sırtındaki borç yükünü bir kenara iteceğiz. Çiftçinin işini görmesi için yeni, uygun şartlı finansman imkânı, kredi imkânı sağlayacağız. Gübre masrafının tam yarısını devlet olarak biz karşılayacağız. Gübre 1000 liraysa 500`ünü biz ödeyeceğiz. 2 bin liraysa, bin lirasını devlet olarak biz ödeyeceğiz. Hepsinin hesabını kitabını yaptık. Yem maliyetinin yarısını devlet karşılayacak. Çiftçimize özel düşük elektrik tarifesi uygulayacağız. Tarlaya su gitmediyse tarlada su yoksa çiftçimiz metrelerce kazıp sondaj borusu çıkartıyorsa, ona da elektik veriyorsa onun fiyatı normal elektrik fiyatı olamaz. Düşük bir tarifeden olması lazım.

DEVLET PARASI OLANA 400 MİLYAR FAİZ ÖDÜYOR: Tarımsal destekler… İster buğday ister pamuk ister mısır ister ayçiçeği olsun. Fark etmez. Destek daha ekim olmadan açıklanacak. Hasatla beraber ödenecek. Şu anda ne yapıyorlar. Gününde deyeceğiz…Buradan Hasköy`ün meydanından Ankara`ya Beştepe`ye Erdoğan`a sesleniyorum. Kaynak nerede gösteriyorum. Bugün tarımsal desteğin tamamı Ziraat Bankası kredileri, mazot, gübre, buğday, pamuk desteği topla, bu yılın bütçesinde ayırdıkları rakam ne kadar biliyor musunuz? Ek bütçede getirdiler şimdi onu da ekleyin. 40 milyar lira. 40 katı. Aynı bütçede faize ayırdıkları ödenek 400 milyar. Rakama bakın, 10 misli. Çünkü bunlar döviz kurunu patlattı. Dolar 18 liraya geldi. Faizi patlattılar. Onun için devlet büyük faizi ödüyor. Peki bu faizi devlet kime ödüyor? Zaten parası olana ödüyor. Parası olan gidiyor devlete borç veriyor. Hazine bonosu, tahvil alıyor. Parası olana 400 milyar faiz ödüyor.

ÜRETİCİMİZ, ÇİFTÇİMİZ ZARAR EDİYOR ŞU ANDA. NE KADAR ÜRETSE O KADAR ZARAR EDİYOR: Şu an Türkiye bir ekonomik kriz yaşıyor değil mi? Tarımda da kriz yaşıyoruz. Tarımda gübre maliyeti almış başını gitmiş. Tarımda mazot fiyatları üçe dörde katlamış. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz gayet iyi biliyor. Yem fiyatları ikiye üçe dörde katlamış. Yazıktır. Peki sattığınız ürünlerin fiyatı o kadar artıyor mu? Artmıyor. Üreticimiz, çiftçimiz zarar ediyor şu anda. Ne kadar üretse o kadar zarar ediyor.

Babacan`ın konuşması sırasında bir yurttaş “Direksiyon acemilerin elinde” diye seslendi.

Babacan da “Doğru. En iyi otobüsü acemi şoförün eline ver, 100 kilometre sonra kaza yapar. Bunlarda ülkenin ekonomisine kaza yaptırdı” diye karşılık verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA