6 Şubat 2026 Cuma


16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı  
 
     
   

“ELEKTRİK MALİYETLERİ BİR YILDA YÜZDE 500 ARTTI”


Elektrik maliyetlerindeki artış, fiyat güncellemelerini de beraberinde getirdi. Karşılaştırma sitesi “encazip.com” Ağustos 2020`den Ağustos 2022`ye enerji maliyetlerini ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatındaki artışı araştırdı. Araştırmaya göre, elektrik maliyeti bir yılda yaklaşık yüzde 500 arttı.

 

Tarih : 9 Ağustos 2022 Salı 14:06   Okunma : 374

Elektrik maliyetlerindeki artış, fiyat güncellemelerini de beraberinde getirdi. Karşılaştırma sitesi “encazip.com” Ağustos 2020`den Ağustos 2022`ye enerji maliyetlerini ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatındaki artışı araştırdı. Araştırmaya göre, elektrik maliyeti bir yılda yaklaşık yüzde 500 arttı.

Karşılaştırma sitesi encazip.com`un 2021-2022 ağustos ayları arasındaki elektrik fiyatlarında artışı inceledi. Buna göre, elektrik maliyeti bir yılda yaklaşık yüzde 500 arttı. Maliyet artışları tüketici fiyatlarına da yansıdı. 2022`de mesken elektrik fiyatlarına yüzde 236, sanayi elektrik fiyatlarına yüzde 304, ticarethane elektriğine yüzde 245 zam yapıldı. 

MESKEN ELEKTRİĞİ BİR YILDA YÜZDE 236 ZAMLANDI

Önceki yıl ağustos ayında 29 kuruş olan Piyasa Takas Fiyatı, yüzde 87 zamlanarak 2021`in ağustos ayında 55 kuruş oldu, 2022`de ise yüzde 498 zamlanarak 3,3 TL`ye ulaştı. 2020 yılında 49 kuruş olan Sanayi Ulusal Tarifesi yüzde 30 zamla 2021`de 64 kuruş olurken 2022`de yüzde 304 zamla 2,62 kuruş olarak kayıtlara geçti. 2020`de 54 kuruş olan Ticarethane Ulusal Tarife fiyatı 2021`de yüzde 30 zamla 70 kuruşa yükseldi. 2022`de ise yüzde 245 zamla 2,43 TL`ye ulaştı. 2020`de 36 kuruş olan Mesken elektrik fiyatı yüzde 31 zamla 2021`de 47 kuruş oldu. 2022`de yüzde 236 zamla birlikte 1,59 TL oldu.

ELEKTRİK ÜRETİMİNDE KULLANILAN DOĞAL GAZ FİYATI 13 TL`YE ULAŞTI

Maliyetlerdeki artış devam ederken elektrik üretiminde kullanılan doğal gaz fiyatı 2020`nin ağustos ayında 1,4 TL iken 2021`de yüzde 47 zamla 2 TL`ye, 2022`de yüzde 567 zamla 13,75 TL`ye yükseldi. Doğalgazın elektrik üretimindeki payı 2020`de 23,6 iken yüzde 44`lük bir artışla 2021`de 33,95 TL oldu. 2022`de ise 29`a yükseldi ve yıl bitene kadar artmaya devam edeceği ön görülüyor.

Encazip.com`un kurucusu ve enerji ekonomisti Çağada Kırım, elektrik maliyetlerinin artmasıyla elektrikte fiyat artışının devam edebileceğini belirterek şunları kaydetti:

“encazip.com`un yaptığı maliyet analizi sonucunda maliyetler yüzde 500 artmasına rağmen son kullanıcıya yansıyan elektrik fiyatları bu maliyetin yarısında kaldı. Yani vatandaş maliyet artışından sadece yüzde 50 oranında etkilendi. Bu durumun yanı sıra elektrik üretiminde hatırı sayılır bir payı olan doğal gaz maliyetlerindeki artışın bile piyasa fiyatlarına tam anlamıyla yansımadığını görüyoruz. Bu bilgiler ışığında ilerleyen günlerde son kullanıcı elektrik fiyatlarının artması sürpriz olmaz.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA