29 Mayıs 2025 Perşembe


15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: “GEZI, HALKıN ORTAK VICDANıDıR VE GELECEĞE YAZıLMıŞ BIR MANIFESTODUR”   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:18   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   10:01   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:55   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:38   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR   09:24   TARSUS`TA "25.05.2025"TE 20 ÇIFTIN NIKAHı KıYıLDı   23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   23:03   URLA`DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:35   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İZMIR FOÇA`DA KıRSAL ALANDA BAŞLAYAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   20:37   ÖZGÜR ÖZEL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇERKEN KÖPRÜYE “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTı ASıLDı   20:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN YEREL YÖNETIMLERE ILIŞKIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "BÜTÜN MESELE, IKTIDARıNı KORUMAK"  
 
     
   

MERSİNLİ YURTTAŞ: TAŞ KAYNATIP YİYECEĞİZ, AZ KALDI. O GÜNLERE GELDİK ARTIK


CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin`de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir esnaf, “Nebati`nin gözlerine bakarsak çok iyidir, ışık saçıyor. Ama herhalde ışık, kendini yakıyor diye saçıyordur” dedi. Başka bir esnaf, “İşler kesat. Bu işlerin neresi iyi? 12 masalık yerde bir masa dolu sadece. Bu mu iyi? Dört tane çay satamıyoruz” diye dert yanarken bir yurttaş ise “Taş kaynatıp yiyeceğiz, az kaldı. O günlere geldik artık” diye konuştu.

 

Tarih : 17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:50   Okunma : 259

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin`de esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Bir esnaf, “Nebati`nin gözlerine bakarsak çok iyidir, ışık saçıyor. Ama herhalde ışık, kendini yakıyor diye saçıyordur” dedi. Başka bir esnaf, “İşler kesat. Bu işlerin neresi iyi? 12 masalık yerde bir masa dolu sadece. Bu mu iyi? Dört tane çay satamıyoruz” diye dert yanarken bir yurttaş ise “Taş kaynatıp yiyeceğiz, az kaldı. O günlere geldik artık” diye konuştu.  

Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi Mersin`de esnafı ziyaret etti. Başarır, “Bu ülkede, bu şartlarda hiç kimse para kazanamaz” diyen bir esnafa, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati`nin “Durum iyi” sözünü anımsattı. Esnaf, Başarır`a, “Nebati`nin gözlerine bakarsak çok iyidir, ışık saçıyor. Ama herhalde ışık, kendini yakıyor diye saçıyordur” yanıtını verdi.

Başarır`ın Bakan Nebati`nin “Ben sokağa çıkabilirim” sözlerini anımsatması üzerine esnaf, “Buyursun çıksın, gelsin. Bir gelsin, görsün. 3-4 tane, sosyal medyada kendi tarafında birkaç tane esnafı ‘iyidir iyidir` göstermek değil de asıl esnafı gezsinler bir bakalım” diye konuştu.

“ZAM GELMEYEN GÜN YOK”

Başarır`ın dinlediği bir market sahibi ise “Her gün zam geliyor. Zam gelmeyen gün yok. Bugün, az önce bir firma geldi; yüzde 30 zam. ‘Niye geliyor` diyorum firmaya, ‘Bilmiyorum` diyor” dedi.

“BÜTÜN GÜNAHLARI BOYUNLARINA OLSUN”

Başarır`ın ziyaret ettiği bir kasap ise şunları söyledi:

“Biz, şu an elektriğe çalışıyoruz. Şu an elektrik faturam 18 bin TL gelmiş. Günlük 600 TL çıkartacağım ki elektriği çıkaracağım. Geçen sene 3-4-5 bin TL arası geliyordu. Benim çocuklarımın rızkı. Günahları boyunlarına olsun. Nebati`ye de selam söyleyin, milleti güldürsün, ne diyeyim.”

“KİMSE DÜĞÜN FOTOĞRAFI ÇEKTİREMİYOR”

Bir fotoğrafçı, “İnsanlar artık fotoğraf çektiremiyor. Zorunlu olmadığı sürece kimse gelip fotoğraf çektirmiyor. Düğün albümü 2-3 bin TL`yi buluyor ve bu yüzden kimse fotoğraf çektiremiyor. İnsanlar daha ucuzunu istiyor ama bunu da biz karşılayamıyoruz” diye konuştu.

“4 TANE ÇAY SATAMIYORUZ”

Başarır`a dert yanan bir kahvehaneci de “İşler kesat. Bu işlerin neresi iyi? 12 masalık yerde bir masa dolu sadece. Bu mu iyi? Dört tane çay satamıyoruz” dedi.

“TAŞ KAYNATIP YİYECEĞİZ, AZ KALDI”

CHP`li Başarır`ın pazarda konuştuğu bir yurttaş, “Taş kaynatıp yiyeceğiz, az kaldı. O günlere geldik artık. Ama bir sene sonra inşallah yüzümüz gülecek” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA