21 Haziran 2025 Cumartesi


11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI  
 
     
   

BAŞKAN BÜYÜKERŞEN: “UKRAYNA-RUSYA KRİZİ BİZE TARIMIN NE KADAR YAŞAMSAL DERECEDE ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR”


“Yerel Yönetimler ve Tarım” konulu çalıştayda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Büyükerşen, “Tarım ve hayvancılık benim en hassas olduğum konu. Ülkenin geleceği tarım ve üretimde. Ancak bugün ne yazık ki, köyler boşalıyor kırsal nüfus azalıyor. Ukrayna-Rusya krizi bize tarımın ne kadar yaşamsal derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2022 Cuma 14:30   Okunma : 281

“Yerel Yönetimler ve Tarım” konulu çalıştayda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Tarım ve hayvancılık benim en hassas olduğum konu. Ülkenin geleceği tarım ve üretimde. Ancak bugün ne yazık ki, köyler boşalıyor kırsal nüfus azalıyor. Ukrayna-Rusya krizi bize tarımın ne kadar yaşamsal derecede önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

EBB Haller Gençlik Merkezi Seminer Salonu`nda dün başlayan ve yarın sonlanacak “Yerel Yönetimler ve Tarım” Çalıştayı`na; Başkan Büyükerşen, CHP Genel Başkan Tarım Politikaları Başdanışmanı, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ile 11 Büyükşehir Belediyesi`nin tarımsal hizmetler konusunda görev yapan daire başkanı katıldı.

Toplantıda konuşan Büyükerşen, şunları söyledi:

“İNSANLIK TARİHİ BETONUN DEĞİL TARIMIN İCADIYLA BAŞLAMIŞTIR”

“Benim çok önemsediğim ve sürekli gündemde tutmaya çalıştığım konulardan biri de tarım ve hayvancılık. Zira hepinizin bildiği gibi insanlık tarihi, betonun icadıyla değil, tarımın icadıyla başlamıştır. Bundan sonra da öyle devam edecektir. Türkiye olarak, yakın yıllara kadar, dünyada tarım alanında kendi kendine yeten sayılı ülkelerden biriydik. Buğdayımız da, mısırımız da, mercimeğimiz de ülke nüfusunu beslemeye yetiyordu. Hatta birkaç ülkeye daha bunu sağlıyorduk. Ancak özellikle son 20-25 yılda tarım politikalarımız çok hızlı değişti. Zaten planlı, düzenli, teknolojiye uygun biçimde yapılmayan, atadan, babadan öğrenilen yöntemlerle yapılan tarım hızla geriledi. Üretici kazanç elde edemez hale geldi. Öyle olunca, genç nesil köyleri terk etti. Tarım alanları ekilemez hale geldi. Köylerde kalanlar ise, genellikle yaşlı insanlar oldukları için, ancak kendileri için üretim yapmaya başladılar. Sonunda da kaçınılmaz olarak yurt dışından tarımsal ürün almaya yani ithalat yapmaya başladık. 

“UKRAYNA-RUSYA KRİZİ DE BİZE TARIMIN NE KADAR YAŞAMSAL DERECEDE ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERDİ”

Son olarak yaşanan Ukrayna-Rusya krizi de bize tarımın ne kadar yaşamsal derecede önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Bu gerçekleri eminim sizler de benim kadar iyi biliyorsunuz. CHP`li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belli aralıklarla bir araya geliyoruz. O toplantılarda da tarım ve hayvancılık alanında uyguladığımız ve uygulayacağımız projeleri değerlendiriyoruz. Mümkün olduğunca ortak hareket etmeye çalışıyor, deneyimlerimizi paylaşıyoruz. `Tarım Çalıştayı` fikri de buna bağlı olarak ortaya çıktı. Bu çalıştayın bir başka özelliği de, yakın bir zamanda geleceğine inandığımız iktidarımızda, hükümet olarak uygulayacağımız tarım politikalarının alt yapısını oluşturmaktır. Belediyeler olarak yaptığımız tarım destek projelerinin, iktidarımız döneminde önemli bir yol gösterici olacağına inanıyorum.”

CHP`li Orhan Sarıbal da şöyle konuştu:

“KAMUCU BİR YAKLAŞIMLA TARIMI AYAKTA TUTMAMIZ LAZIM”

“Hocamız Yılmaz Büyükerşen`e çok teşekkür ediyoruz. Eskişehir`i Orta Anadolu`da nefes alınan çağdaş bir kent yaptığı ve yaptığı projelerle köyü-devlet ilişkisi, çiftçi-devlet ilişkisini tekrar kurduğu, hem üreticinin hem tüketicinin yanında olduğu için Hocamızı ve Büyükşehir Belediye Başkanlarımızı kutluyorum. Tekrar kamucu bir yaklaşımla tarımı ayakta tutmamız lazım. Bizim gibi ülkelere siz tüketin üretmeyin biz size veririz diyorlar. Belediyeler aracılığı ile kamu kaynaklarını çiftçi ve halk yararına kullanmaya çalışıyoruz. Çiftçi yoksullaştırıldı ve göç etmek zorunda kaldı. Gümrük vergileri sıfırlanarak çiftçi çaresiz bırakılmıştır. Bugün burada 11 Büyükşehir Belediyemizle birlikte tarımsal projeleri ve deneyimleri paylaşıyoruz. Her söz çok kıymetli yarınlar gıda, enerji ve su üzerine olacaktır. Tarım burada çok önemli bir noktadadır.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA