4 Mayıs 2025 Pazar


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

DATÇA`DA “SAHİLLER HALKINDIR, HALKIN KALACAK” EYLEMİ


Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Datça Meclisi üyeleri ve çevreciler Taşlık Plajı`nda, “Sahiller Halkındır, Halkın Kalacak” eylemi yaptı.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 15:55   Okunma : 293

ESMA TURAN

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Datça Meclisi üyeleri ve çevreciler Taşlık Plajı`nda, “Sahiller Halkındır, Halkın Kalacak” eylemi yaptı.

Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Datça Meclisi tarafından Taşlık Plajı`nda, kıyıların işgal edilmesi protesto edildi. Taşlık Plajı`nda buluşan ve ellerinde, “Sahiller hepimizin”, “Sahillerimize sahip çıkıyoruz” yazılı dövizler taşıyan çevreciler, “Datça uyuma, sahiline sahip çık”, “Sahiller halkından halkın kalacak”, "MUÇEV sahilinden sloganları attı.

MUÇEP Datça Meclisi adına basın açıklamasını okuyan Renate Ömeroğulları, şunları söyledi:

“Kıyılar bir avuç insanın değil, genci yaşlısı, kadını erkeği ama illa da üstünde yaşayan hayvanı, bitkisi, kumu çakılı ile hepimizindir. Vakıf görünümlü Muçev Ltd. Şti. hepimize ait kıyılarımızın paralı hale gelmesi için merkezi hükümetin gayretleriyle kurulmuş bir şirket ve tüm Türkiye`de, kıyılarda yerel yönetimlerin etkisini yok etmek ve ticaret konusu olması için çaba harcıyor. Bunun örneklerinden biri de Kurubük ihalesiydi. Datçalılar hep birlikte 2018 Ocak ayında, Kurubük`ün kamuya kapatılmasına karşı koydu; karşı koyuşun ortaya konulduğu gün ihalenin iptal edildiği duyuruldu.

“BAKANLIK SADECE MUÇEV`İN DAVET EDİLDİĞİ İHALE YAPTI”

Datça`da Muçev Ltd Şti. eliyle hukuka aykırı olarak kiralanan kıyı alanlarının kira sözleşmelerinin iptal edilmesi için 2018 Nisan`ında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na Muğla ölçeğinde katılımla başvuru yapıldı, dilekçelerin çoğu Datçalılar tarafından imzalandı. Dilekçelere cevap verilmemesi üzerine sayıca en çok Datçalının davacı olmasıyla açılan dava, aradan 4 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen sonuçlanmadı. Bu arada, dava konusu kira sözleşmelerinin süresi sona erdi. Bilgi isteğine ve Datça Belediyesi`nin kıyıların Belediye`ye tahsisi, olmazsa ihaleye çağrılma isteğini bildirmesine rağmen bu isteklere açık bir cevap vermeyen Bakanlık, yeni sözleşmelerin imzalanması için sadece Muçev Ltd. Şti.`nin davet edildiği ihale yaptı. Bu ihalenin ve dayanak yönetmeliğin iptalini talep eden dava sürüyor. Hukuka uygun olarak verilen ve uygulanmayan yönetmeliğin Muçev`e ihale edilmesini imkansız kılan yürütmenin durdurulması kararının uygulanması hem Belediye, hem Datçalılar tarafından talep edildi.

“KIYILAR HEPİMİZE AİTTİR”

Anayasa ve Kıyı Kanunu`na göre, kıyılar canlı cansız varlıkların, hepimizin. Datçalılar tarafından, kıyıların ticaret konusu mal gibi görülmesi hiçbir zaman kabul edilmedi, edilmeyecek. Bunu dile getirmek için toplandık; hepimiz kıyılardan sadece parası olanların değil, herkesin yararlanmasını istiyoruz. İsteğimiz anayasal temel haklarımızdan biri. Hakkımız olanı istiyoruz. Bir kez daha tekrarlıyoruz: Kıyılar yurttaş olan-olmayan, insan olan-olmayan tüm varlıklara, hepimize aittir; devlet organlarının anayasaya uygun davranmasını istiyoruz. Bu isteğimiz Datçalıların ortak isteğidir, aksine davranılmasını kabul etmedik, etmeyeceğiz.”

Çevreciler daha sonra insan zinciri oluşturarak, ilçe merkezindeki Taşlık, Kumluk ve Hastanealtı plajlarında yürüyüş yaptı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA