23 Haziran 2025 Pazartesi


12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:06   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:01    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:57   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:45   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”  
 
     
   

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, YENEROĞLU`NA POLİS HAKARETİYLE İLGİLİ SORUYA YANIT VERMEDİ. GERGERLİOĞLU: "MİLLETVEKİLİNE EDİLEN HAKARET UMURUNDA DEĞİL"


TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili soru önergesine TBMM İçtüzüğü`nü gerekçe göstererek yanıt vermedi. Gergerlioğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop`a “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 2 Eylül 2022 Cuma 18:06   Okunma : 184

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu`nun DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili soru önergesine TBMM İçtüzüğü`nü gerekçe göstererek yanıt vermedi. Gergerlioğlu, Şentop`a “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil” diye tepki gösterdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 17 Haziran 2022 tarihinde Ankara Kızılay`daki Saab Kafe önünde DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu`na bir polisin hakaret etmesiyle ilgili olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop`un yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. Gergerlioğlu, 27 Haziran 2022 tarihli önergesinde, Şentop`a Emniyet Genel Müdürlüğü`nün olayın ardından yaptığı “Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili…” ifadelerini anımsatarak “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan teşkilata yönelik düşmanlığı ile bilinen milletvekilleri listesi olduğu iddiası doğru mudur? TBMM Başkanlığı`na bu liste iletilmiş midir? Eğer iletilmişse bu listede hangi milletvekilleri bulunmaktadır” diye sormuştu.

TTBMM Başkanı Şentop adına TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Gergerlioğlu`nun önergesine yanıt verdi. Bilgiç, yanıtında şunları belirtti:

“Bir milletvekili hakkında Emniyet Genel Müdürlüğü`nün yaptığı açıklama soru konusu edilmiştir. TBMM İçtüzüğü`nün 100`üncü maddesi uyarınca TBMM Başkanlığı`ndan ‘Başkanın, Başkanlık Divanının, Başkanlık Divanı üyelerinin ve Danışma Kurulunun TBMM faaliyetleri ile ilgili görevleri hakkında` yazılı soru sorulabilmesi mümkündür.

Diğer taraftan soru önergenizin içeriğiyle aynı konu olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı`na yöneltilen 7/68315 esas numaralı önergeniz ile İçişleri Bakanlığı`na yöneltilen 7/68344 numaralı önergeniz işleme alınmıştır ve muhataplarına gönderilmiştir.”

"MECLİS BAŞKANLIĞI MİLLETVEKİLİNİN HAKKINI VE HUKUKUNU KORUMAK ZORUNDA"

Gergerlioğlu, TBMM İçtüzüğü`nün 100`üncü maddesi gerekçe gösterilerek soru önergesine yanıt verilmemesini şöyle değerlendirdi:

“Bu maddeye sığınarak, bir milletvekilinin uğradığı, toplumun her farklı kesiminin de tepki gösterdiği, konsensus oluştuğu bir hakaret karşısında Meclis Başkanlığı bir maddeye sığınıyor. Bu Meclis Başkanlığı milletvekillerinin hakkını ve hukukunu korumak zorundaki milleti vekiller temsil etsin.”

Gergerlioğlu, TBMM Başkanlığı`nın İçişleri Bakanlığı`nı karşısına almak istemediğini vurgulayarak, “Milletvekilinin çiğnenen hakları umurunda değil, milletvekilinin dokunulmazlığı umurunda değil, milletvekiline edilen hakaret ve küfürler umurunda değil. Gerçekten utanç verici bir hal. O milletvekilinin bir polis memuru tarafından uğradığı muamele sonrası koca Meclis Başkanı`nın bu denli sessiz kalması, üstüne sorulan soruları bile çeşitli taktiklerle geçiştirmesi kabul edilebilir bir durum değil” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA