10 Kasım 2025 Pazartesi


10:43   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   10:40   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   09:39   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:37   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   09:34    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   04:05   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:15   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:15   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:52   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   20:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:21   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:22   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON  
 
     
   

AYLİN CESUR`DAN “KAPATILACAK HASTANEMİZ YOK” AÇIKLAMASINI YAPAN BAKAN KOCA`YA: “NEDEN HASTANELERDEN TAŞINMA HAZIRLIĞI İSTENMİŞTİR?”


İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ankara Onkoloji Hastanesi`nin kapatılarak Etlik Şehir Hastanesi`ne taşınması iddialarının asılsız olduğunu belirterek “Kapatılacak hastanemiz yok” açıklamasının yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya; “Bu seçim sonrasına ertelenen bir karar mı? Değilse neden hastanelerden taşınma hazırlığı istenmiştir” diye sordu.

 

Tarih : 21 Eylül 2022 Çarşamba 22:24   Okunma : 241

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur; Ankara Onkoloji Hastanesi`nin kapatılarak Etlik Şehir Hastanesi`ne taşınması iddialarının asılsız olduğunu belirterek “Kapatılacak hastanemiz yok” açıklamasının yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya; “Bu seçim sonrasına ertelenen bir karar mı? Değilse neden hastanelerden taşınma hazırlığı istenmiştir” diye sordu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara Onkoloji Hastanesi`nin kapatılarak Etlik Şehir Hastanesi`ne taşınması planı ile ilgili tartışmalar sürerken, sosyal medya hesabında açıklama yaptı.

Koca, “Ankara Etlik Şehir Hastanesi 28 Eylül`de açılıyor. Bu hastanenin açılışı sebebiyle Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapatılacağı yönündeki iddialar asılsızdır. Kapatılacak hastanemiz yok. Gurur duyulacak yeni bir hastanemiz var. Hayırlı olsun” dedi.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Koca`nın açıklamalarının ardından sosyal medya hesabında; şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çok muhtemel kamuoyu baskısına dayanamayarak Sayın Bakanı Fahrettin Koca Ankara Onkoloji Hastanesi`nin kapatılmayacağı açıklamasını yapmış. Bu iyi haber, ama çok haklı sorular var cevapsız kalan! Bu seçim sonrasına ertelenen bir karar mı? Değilse neden hastanelerden taşınma hazırlığı istenmiştir? Etlik hastanesinde çalışacak personel, Ankara Onkoloji ve Dışkapı Hastanesi`nden alınacaksa zaten eksik personelli hastaneler nasıl sağlıklı hizmet verecektir?”

Cesur, Bakan Koca`nın “Kapatılacak hastanemiz yok” açıklamasından önce, şu açıklamayı yapmıştı:

“Bilkent Şehir Hastanesi açılırken, Ankara`da 7 hastane kapatıldı. Yapmayın dedik dinletemedik, Pandemide de ne kadar yanlış olduğunu gördük. Şimdi Etlik Şehir Hastanesi açılıyor ve 5 hastane kapatılacak! Uzmanlar bağırıyor yanlış diye, duyun:

Yılda 400 bin hastaya poliklinik, 25 bin hastaya yataklı tedavi hizmeti veren Ankara Onkoloji Hastanesi`ni, Etlik Şehir Hastanesi için heba etmenizi bir hekim olarak söylüyorum; aklım ve vicdanım almıyor! Şehir hastanelerini doldurmak için Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılamaz. Sağlık Bakanlığı`nın onkoloji alanında tek dal hastanesi Ankara Onkoloji Hastanesi ulaşım kolaylığı, oturmuş sistemi, tüm Türkiye`den gelen hastalar ve yakın konuk evleriyle refakatçileri için çok gerekli tedavi merkezi. Etlik Şehir Hastanesi uğruna kapatılması büyük hata, yapmayın!

Kurulduğu 1956`dan bugüne yalnız Ankara`dan değil Türkiye`nin her yerinden kanser hastalarının geldiği, yüzlerce doktorun yetiştiği, binlerce hastanın tedavi edildiği Ankara Onkoloji Hastanesi kapatılamaz. Bu hataya düşüp, tedavisi aksayacak kanser hastalarının vebalini almayın. Bu sağlık! Diğer hataların er geç telafisi var ama sağlıkta yok! Soruyorum: Hani vicdan? Hani bilim? Hani çağdaşlık? Hani ettiğiniz Hipokrat yeminleri? Gelin dönün yanlıştan; bu kadar değerli bir sağlık kurumunu kapatmayın!”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA