1 Ağustos 2025 Cuma


19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: CHP’LILERIN OLDUĞU YERDE CUMHURIYETIN KOLONLARıNA ÇIVI ÇAKTıRıRSAK ŞEREFSIZIZ   21:21   İMAMOĞLU’NDAN ŞILE MITINGINE MESAJ: BÜYÜK BIR DEMOKRASI DEVRIMI YAPMAYA GELIYORUZ   15:40   MILLETVEKILI ALI BOZAN: “DEDEOĞULLARı KATLIAMı ILE YÜZLEŞILMELI”   14:39   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN SERT UYARı: “İŞÇININ HAKKı ÇIĞNENIYOR, BU DURUM KABUL EDILEMEZ”   14:35   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN: MERSIN’DE IŞKENCE UYGULANAN ÇOCUKLARıN AILELERI ILE GÖRÜŞTÜK   13:56   GÜRKAN AKGÜN ILE SINEM KELEŞ SILIVRI CEZAEVI’NDE EVLENIYOR... KELEŞ: ADALETSIZLIĞE ALıŞMAYACAĞıZ   13:54   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’NIN ÇAĞRı MERKEZI GÖNÜLLÜLERINI ZIYARET ETTI   10:20   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ YKS TERCIH DESTEĞI   10:15   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI TARIHINDE ILK KEZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI IMZALANDı... SUAT YıLDıZ:   
 
     
   

CHP`NİN KYK YURDUNA YERLEŞTİRİLEMEYEN ÖĞRENCİLERE BARINMA DESTEĞİ VERİLMESİ ÖNERİSİ, AKP VE MHP`NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap`ın, Kredi ve Yurtlar Kurumu`na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilemeyen öğrencilere her ay asgari ücretin yarısı kadar karşılıksız barınma desteği verilmesini içeren kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi, TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

 

Tarih : 4 Ekim 2022 Salı 18:57   Okunma : 482

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap`ın, Kredi ve Yurtlar Kurumu`na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirilemeyen öğrencilere her ay asgari ücretin yarısı kadar karşılıksız barınma desteği verilmesini içeren kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi, TBMM Genel Kurulu`nda AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün, Ali Fazıl Kasap`ın KYK`ya bağlı yurtlara başvuru yaptığı halde yerleştirilemeyen öğrencilere her ay asgari ücretin yarısı kadar karşılıksız barınma desteği verilmesini içeren kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü.

Teklif üzerine konuşan Ali Fazıl Kasap, üniversite sınavlarından sonra milyonlarca öğrencinin yine barınma sorunu ile karşı karşıya kaldığını belirterek, AKP`nin 20 yıllık iktidarında yurt sorununu çözmediğini söyledi. Türkiye`de KYK`ya bağlı 800 yurt ve 825 bin yatak kapasitesi bulunduğunu anımsatan Kasap, şöyle konuştu:

“ŞU ANDA BİR ÖĞRENCİNİN AYLIK MALİYETİ AİLESİNE, EN AZ 7-8 BİN LİRA”

“Türkiye`de 4 milyon öğrenciden sadece yüzde 20,6`sı yurt imkanı buluyor. Bu, bir utanç vesikasıdır. KYK`ya yerleşemeyen öğrenciler özel öğrenci yurtlarına gitse deseniz, orada da yurtların fiyatları aylık 3 bin 500 lira ile 12 bin lira arasında değişiyor. Bu hayat pahalılığında üniversitede çocuğu okuyan/okuyacak aileler kara kara düşünüyor. Bu yıl yine çocuğunun giderlerini karşılayamadığı için bazı aileler üniversiteye kayıt bile yaptırmadı. Ülkemizde yaşanan enflasyon nedeniyle kiralardaki ciddi artış, toplumun tüm kesimini derinden etkiledi. Bakın, KYK`ya yerleşemeyen bir öğrenci ev tutsa, fahiş fiyatlar karşısında bu mümkün değil. Şu anda bir öğrencinin aylık maliyeti ailesine, en az 7-8 bin lira. Hal böyle iken ve ülkemizde yaşanan yoksulluk, hayat pahalılığı ve işsizlik karşısında bu öğrencilerimiz ne yapacak? Bu öğrencilerimizin velileri ne yapacak? İktidara geldiğimizde yurt sorununu en az bir yıl içinde çözüme kavuşturacağız.”

“BU ÖĞRENCİLERİ NEDEN DÜŞÜNMÜYORSUNUZ”

Meclis kürsüsünden AKP ve MHP sıralarına seslenen Kasap, CHP`nin ısrarlı talebi sonucu KYK`ya olan kredi borçlarının faizlerinin silinmesi için Meclis`in mesai yapacağını ve yurtlarda kalan öğrencilerin günlük beslenme yardımlarının artırıldığını söyledi. KYK yurtlarında yer olmadığı ve yeterli sayıda yurt bulunamadığı için dışarıda kalan diğer öğrencilerin nasıl besleneceğini soran Kasap, “Bu öğrencileri neden düşünmüyorsunuz” dedi.

“BU TABLOLAR KARŞISINDA NE DİYECEKSİNİZ”

İstanbul`da öğrenci sayısının yaklaşık 824 bin olduğunu, buna karşın yurt kapasitesinin sadece 29 binde kaldığını; Ankara`da öğrenci sayısının 315 bin, yurt kapasitesinin sadece 31 bin olduğunu; İzmir`de öğrenci sayısının 175 bin, yurt kapasitesinin ise sadece 19 binde kaldığını ifade eden Kasap, AKP ve MHP milletvekillerine seslenerek, “Bu tablolar karşısında ne diyeceksiniz” diye konuştu.

Yapılan oylama sonucunda KYK`ya bağlı yurtlara başvuru yaptığı halde yerleştirilemeyen öğrencilere her ay asgari ücretin yarısı kadar karşılıksız barınma desteği verilmesini içeren kanun teklifinin doğrudan gündeme alınma önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Kasap, yaptığı değerlendirmede, “AKP ve MHP milletvekilleri, oylamada tutundukları tavırla bir kez daha öğrencilerimizin yanında olmadıklarını göstermişlerdir” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA