4 Kasım 2025 Salı


12:56   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN “ETEM ÇALıŞKAN ILE ATATÜRK YOLCULUĞU” SERGISI   12:53   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: “GENÇLERIMIZ İÇIN ULUSLARARASı İŞ BIRLIKLERI KURUYORUZ”   12:50   MERCEK’TE ‘SAÇ RENKLENDIRME’ KURSUNA YOĞUN İLGI   09:20   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   08:13   CHP MYK’DA SERT GÜNDEM: OPERASYONLAR, DAVALAR VE VICDANLı ADALET   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:51   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:48   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:32   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:26   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:21   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ   10:24   TÜİK EKIM VERILERINI AÇıKLADı: ENFLASYON YıLLıK %32,87’YE ULAŞTı    10:20   CHP KURULTAYı DAVASı BAŞLıYOR: İDDIALAR, İTIRAZLAR VE AYM KARARı   10:02   “EYVAH NADIR” İSTANBUL’DA AYAKTA ALKıŞLANDı: MERSIN’DEN MEDDAHLıK GELENEĞINE MODERN DOKUNUŞ   16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’DEN PARK, SPOR VE YÜRÜYÜŞ ALANLARINDA MODERNİZE FAALİYETLERİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yürüyüş yolları, daha yeşil ve altyapısı daha güçlü hale gelmeye devam ediyor.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 20:30   Okunma : 516

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, vatandaşların ortak kullanım alanı olan parklar ve yürüyüş yolları, daha yeşil ve altyapısı daha güçlü hale gelmeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin detaylı projesiyle, Tarsus’ta her gün binlerce vatandaşın ziyaret ettiği Atatürk Gençlik Parkı, yepyeni bir görünüm kazandı. Büyükşehir ekipleri, yine Tarsus’ta Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve trafiğe kapalı durumdaki Yarenlik Alanı’nda meydan düzenlemesi, yaya yolu yenileme ve özellikle aydınlatma altyapısının güçlendirilmesini sağladı. Tarsus Ötüken Vadi Park’ta sulamada yaşanan problemi, modern sistemi hayata geçirerek sona erdiren Büyükşehir Belediyesi, Mavi Bulvar’da da düzenleme faaliyetlerini sürdürüyor.

İlter: “Atatürk Gençlik Parkı’nı daha kullanışlı hale getirdik”

Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Proje Şube Müdürü Alpagu İlter, Tarsus Atatürk Gençlik Parkı’nda yepyeni bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Tarsus merkezde bulunan yaklaşık 32 bin m2’lik alanı kaplayan Atatürk Gençlik Parkı’nda revizyon işlemini tamamladık. Amacımız yıpranmış olan kullanımların yenilenmesi ve burasının bir spor parkı haline getirilmesiydi. Yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi, çevre duvarlarının kaldırılmasıydı. Parkı daha bütüncül yaklaşımla, daha kullanışlı hale getirmeyi planladık. Açıldıktan sonra etkileri de gayet güzel oldu. Park dört tarafından da kullanıma açık hale geldi. İçinde yaklaşık 650 metrelik koşu parkuru oluşturduk. Buna ek olarak kaykay pisti montajı yapıldı. Özel tasarım bir çocuk oyun grubumuz yapıldı ve fitness aletleriyle beraber barfiks alanı oluşturuldu. Yeşil alanı arttırarak, sert zeminleri azaltarak, kent kimliğine daha uygun, yeşil bir alan oluşturmaya çalıştık” dedi.

Yarenlik Alanı ve Ötüken Vadi Park’ta yenileme çalışması

Tarsus Yarenlik Alanı ve Ötüken Vadi Park’ta da kapsamlı çalışmalar yapıldığını belirten Alpagu İlter, “Tarsus Ötüken Vadi Park’ta altyapı, aydınlatma, otomatik sulama sistemi ve yeşil alanların yenilemesini yaptık. Çeşme takviyeleri yaptık. Genel bakımlarından sonra bitkilendirme ve renklendirme çalışmalarıyla işlemi bitireceğiz. En önemlisi, daha ekonomik olan otomatik sulama sistemimizin hizmete girmesi. Bunun haricinde yapısal anlamda binaların ve çevre duvarlarının bakım, onarım ve tadilatlarını gerçekleştirdik. İşimizi bitirmemize az kaldı. Kısa bir süre sonra tamamen hizmete açacağız” diye konuştu.

Tarsus merkezde bulunan Yarenlik Alanı’ndaki yaya bölgesinde de bir çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden İlter, “O bölgeyi de hizmete açtık. Zemin yenilemesini yaparak, çeşmeleri yeniledik. Aydınlatma sistemini güçlendirdik, bitkilendirme ve daha modern ve daha kullanılır oturma birimlerinin takviyesiyle, Yarenlik Alanı’ndaki yenileme çalışmalarını da tamamladık” ifadelerini kullandı.

Kent içerisindeki Gazipaşa, Ümit Yaşar Oğuzcan, Fatih ultan Mehmet, Kasım Ekenler Bulvarları’nda orta refüj bordür yenileme, sulama sitemi montajı ve bitki deseninin yenilenmesiyle ilgili çalışmaların da devam etmekte olduğunu sözlerine ekleyen İlter, “Trafik emniyetini ve yaya emniyetini sıkıntıya sokan bitkilerin yerine; bölgeye daha uyumlu, daha küçük ve daha renkli bitkileri dikme çalışmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacağız” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA