4 Temmuz 2025 Cuma


15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   15:15   İMAMOĞLU’NDAN RTÜK’E CEZA TEPKISI   09:50   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:25   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:15   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:05   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:14   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:55   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:50   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:30   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:18   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:02   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI    09:35   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR   
 
     
   

ŞEBNEM KORUR FİNCANCI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ. FİNCANCI`YA DESTEK İÇİN ADLİYEYE GELENLERE POLİS MÜDAHALE ETTİ, 5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI


Türk Silahlı Kuvvetleri`nin sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiasının ardından dün gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ankara Adliyesi`ne sevk edildi. Polis, Fincancı`ya destek olmak için adliyeye gelenlere müdahale etti. Polisin adliye önünden uzaklaştırdığı KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Hukuku, yasaları uygulamayı öğreneceksiniz. Sizin bu yaptığınız yasalara aykırı” diyerek tepki gösterdi. KESK, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 12:01   Okunma : 221

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiasının ardından dün gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Ankara Adliyesi`ne sevk edildi. Polis, Fincancı`ya destek olmak için adliyeye gelenlere müdahale etti. Polisin adliye önünden uzaklaştırdığı KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, “Hukuku, yasaları uygulamayı öğreneceksiniz. Sizin bu yaptığınız yasalara aykırı” diyerek tepki gösterdi. KESK, polisin 5 kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.

Şebnem Korur Fincancı, Ankara Emniyet Müdürlüğü`ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün Ankara Adliyesi`ne getirildi. Fincancı`ya destek vermek için adliyeye gelen emek ve meslek örgütü temsilcileri ve üyelerine polis müdahale etti. Polis, müdahaleyi görüntülemek isteyen gazetecilerin T.C. kimlik kartlarını topladı. Gazetecilere de müdahale eden polis, bazı gazetecilerin aldığı görüntüleri sildirdi.

“SİZİN BU YAPTIĞINIZ YASALARA AYKIRI”

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, kendisini adliye önünden uzaklaştıren polislere, “Hukuku, yasaları uygulamayı öğreneceksiniz. Hepsini öğreneceksiniz. Hukuk, yasalar uygulanacak. Sizin bu yaptığınız yasalara aykırı” diyerek tepki gösterdi. Bu sırada polis, kitleye “Lütfen polise mukavemet etmeyiniz” anonsu yaptı.

Polisin kaldırımdan yürümesi için uyarıda bulunduğu Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz da “Ben kaldırımdayım zaten” dedi. Şükran Kablan Yeşil de “Yolu trafiğe kapatan da sizsiniz, her bir hukuksuzluğu yapan da sizsiniz. Yolun ortasına sen sürükledin beni” diye konuştu.

“ADLİYE KARAKOL BİNASI DEĞİLDİR, HUKUK AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ”

KESK, adliye önünde yaşananların ardından, “MYK üyemiz Döne Gevher Koyun, SES MYK üyemiz Gönül Adıbelli, önceki dönem TTB MYK üyesi Selma Güngör, TTB Tıp Öğrencileri Kolu`ndan Helin Çakır ve Şirvan Çeliker gözaltına alınmıştır. Adliye karakol binası değildir, hukuk ayaklar altına alınamaz. Derhal serbest bırakılmalıdırlar” açıklamasını yaptı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA