29 Mart 2024 Cuma


16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “KRİZİN ÇIKTIĞI YERE ACİL MÜDAHALE MANGAMIZ HAZIR”   14:10   TİP ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İRFAN DEĞİRMENCİ ANKA HABER AJANSI’NI ZİYARET ETTİ   14:02   CHP İZMİR İL BAŞKANI ASLANOĞLU, “SANDIĞIN GÜVENLİ OLMAMASI AKP’NİN İŞİNE GELİYOR”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   12:28   EMEKLİDEN İNDİRİMLİ UÇAK BİLETİ MÜJDESİNE TEPKİ: "İNSANIN AKLIYLA ALAY EDİYORLAR"   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR  
 
     
   

TOROSLAR ÇOCUK ŞENLİĞİ’NDE, AKADEMİSYEN ANNEDEN EBEVEYNLERE ÖNERİLER!


Toroslar Belediyesinin ara tatilde çocuklara armağan ettiği ve yoğun ilgiyle devam eden “Toroslar Çocuk Şenliği’nde” aileler de unutulmadı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde her gün farklı bir çizgi dizi kahramanı ile buluşan çocukların ebeveynlerine, “Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?” adlı seminer düzenlendi.

 

Tarih : 15 Kasım 2022 Salı 18:19   Okunma : 161

Toroslar Belediyesinin ara tatilde çocuklara armağan ettiği ve yoğun ilgiyle devam eden “Toroslar Çocuk Şenliği’nde” aileler de unutulmadı.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde her gün farklı bir çizgi dizi kahramanı ile buluşan çocukların ebeveynlerine, “Çocuğumun Beyninde Neler Oluyor?” adlı seminer düzenlendi.

Aynı zamanda kendisi de bir anne olan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal tarafından verilen seminerde,  çocukların kişiliklerinin gelişmesinde nelerin etkili olduğu ve ebeveynlere ne gibi görevlerin düştüğüne dair sorular cevaplandı.

Yoğun ilginin olduğu seminerde katılımcılar, akademisyen bir anneden çocuk büyütme süreci ile ilgili bilimsel gerçekleri dinledi.

“ÇOCUKLAR DUYGULARI KOPYALAR”

Anne baba ve çocuk sahibi olmak isteyenler için bir rehber niteliğinde gerçekleşen seminerde konuşan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, çocuk ve beyin konusunda yapılmış pek çok araştırma sonucunu anlattı.

“İnsan olunur mu? İnsan doğulur mu?” sorusunu da yanıtlayan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, sosyal etkileşimin önemine değinerek; “Bir insanın gelişiminde en önemli şeyin ne olduğunu bu sorunun cevabı ortaya koyuyor. İnsan olmanın birinci koşulu elbette ki insan olarak dünyaya gelmektir. Ama insan olmak için başka insanlara ihtiyacımız var. Örneğin bir bebeğin ihtiyacı olan ve sosyal etkileşim sağlayacak insanlar annesi, babası ve çekirdek ailesidir. Bu sosyal çevrenin içinde annesine, babasına ve yanındaki diğer yetişkinlere bakarak bir karakter şekillendiriyor. Kurtla büyüyen kurt gibi oluyorsa, sizinle büyüyen sizin gibi olacak” dedi.

Çocukların, duyguları kopyaladığına da dikkat çeken Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal; “Çünkü duygular, mimikler kopyalanarak öğrenilen bir süreçtir. Herhangi bir nörolojik problemi yoksa ya da beyin yapısında herhangi bir problem yoksa çocuğun gelecekte yapacaklarından biz sorumluyuz. Dolayısıyla bu bilgiler bizim için çok kıymetli” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ; “GELECEK NESİLLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Çocuk Şenliği kapsamında düzenledikleri seminere katkı sunan Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’a teşekkür etti.

Aileleri bilinçlendirmenin önemine vurgu yapan Başkan Yılmaz; “Biz büyük bir aileyiz. Sosyal ve Çevik Belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdürerek, çocuk, genç, yaşlı her yaştan vatandaşımızın hayatta karşılaşabileceği sorunları çözmeye çalışıyoruz. Düzenlediğimiz seminerlerle toplumun tüm kesimiyle bir araya geliyoruz. Ara tatilde çocuklarımıza hediye ettiğimiz Çocuk Şenliğimizde ebeveynleri de unutmadık. Gelecek nesillerin bebeklikle başlayan gelişim sürecini desteklemek ve sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz seminer yoğun ilgi gördü. Tüm hemşehrilerimize teşekkür ederim. Eğitim seminerlerimiz devam edecek” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA