9 Mayıs 2025 Cuma


10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR   21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"  
 
     
   

ALİ KENANOĞLU`NDAN BAKAN SOYLU`YA: “BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE TAŞINMAZLARA İLİŞKİN ENVANTER, KAYIT VE DEĞER TESPİT İŞLEMLERİ NEDEN YAPILMAMIŞTIR”


HDP İstanbul Milletvekili Ali Kananoğlu, Sayıştay`ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik denetim raporuna yansıyan usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya, “Taşınmazlara ilişkin envanter, kayıt ve değer tespit işlemleri neden yapılmamıştır? Kullanım ömrü tamamlanmış veya ortadan kalkmış maddi olmayan varlıklar neden hesaplarda takip edilmektedir? Alışveriş merkezi niteliğindeki yerlerde bulunan işletmelere neden ilçe belediyesi tarafından işletme ruhsatı verilmektedir? İşçilerin yıllık ücretli izinleri neden kanuna uygun olarak kullandırılmamaktadır” diye sordu.

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 12:44   Okunma : 199

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kananoğlu, Sayıştay`ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik denetim raporuna yansıyan usulsüzlüklerle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya, “Taşınmazlara ilişkin envanter, kayıt ve değer tespit işlemleri neden yapılmamıştır? Kullanım ömrü tamamlanmış veya ortadan kalkmış maddi olmayan varlıklar neden hesaplarda takip edilmektedir? Alışveriş merkezi niteliğindeki yerlerde bulunan işletmelere neden ilçe belediyesi tarafından işletme ruhsatı verilmektedir? İşçilerin yıllık ücretli izinleri neden kanuna uygun olarak kullandırılmamaktadır” diye sordu.

Ali Kenanoğlu, Sayıştay`ın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik denetim raporuna yansıyan usulsüzlükleri Meclis gündemine taşıdı. Kenanoğlu, Süleyman Soylu`nun yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdi. Soru önergesinde, amir mevzuat hükümleri çerçevesinde yerine getirilmesi gereken görevlerde 17 adet usulsüzlük tespit edildiğini belirten Kenanoğlu, 2020 Sayıştay Raporu`nda da tespit edilen toplu ulaşım hatlarının ihalesiz ve süresiz olarak kullandırılması usulsüzlüğünün çözüme kavuşturulmayarak devam ettirildiğini kaydetti.

Kenanoğlu, önergesinde söz konusu usulsüzlükleri şöyle sıraladı:

“BELEDİYENİN MÜLKİYETİNDE BULUNAN MADDİ OLMAYAN VARLIKLARIN DEĞERİNİN 5 MİLYON 968 BİN 784,14 TL OLDUĞU GÖRÜLMÜŞTÜR”

“Belediyenin mülkiyetinde bulunan maddi olmayan varlıkların değerinin 5 milyon 968 bin 784,14 TL olduğu, belediyenin mali tablolar hesabında 19 milyon 876 bin 851,02 TL tutarında varlık kayıtlı olduğu ve dolayısıyla mali tablolar ile mevcut sahip olunan maddi olmayan varlıklar arasında 13 milyon 908 bin 66,88 TL`lik farkın bulunduğu, Balıkesir ilinde 82 adet 2`nci ve 3`üncü sınıf gayrisıhhi müessese ruhsatı olan zeytinyağı imalathanesi bulunduğu, ancak büyükşehir belediyesi tarafından mevzuat hükümleri gereğince ruhsatlandırma işlemleri ve Çevre Kanunu kapsamında denetimlerin yapılmadığı, belediyede görev alan kadrolu 286 işçinin toplam 34 bin 543 gün kullanılmamış ücretli yıllık izin hakkı bulunduğu; 286 işçiden 123`ünün 100 ile 200 gün arasında, 29`unun 200 ile 300 gün arasında, 10`unun da 300 ile 400 gün arasında kullanmadığı yıllık izinlerinin olduğu, belediyenin toplu ulaşım hizmetlerinin, Danıştay`ın görüşü ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararıyla süresi 49 yılı geçmemek üzere imtiyaz yoluyla devredebileceği hükümleri gözetilmesi gerekirken yolcu taşıma izni ile verilen ve süresi dolan 2 bin 217 adet ticari minibüs hattının imtiyazı aşan şekilde fiili olarak süresiz ihalesiz kullandırıldığı, belediyenin mülkiyetinde bulunan 22 adet taşınmazın ihale edilmeksizin ecrimisil karşılığında işgale süreklilik kazandırılarak kullandırıldığı görülmüştür. Diğer taraftan, 2020 Sayıştay Raporu`nda da konu edilen toplu ulaşım hatlarının ihalesiz ve süresiz olarak kullandırılması usulsüzlüğünün 2021 yılında da yerine getirilmediği tespit edilmiştir.”

Kenanoğlu, Bakan Soylu`ya şu soruları yöneltti:

“TAŞINMAZLARA İLİŞKİN ENVANTER, KAYIT VE DEĞER TESPİT İŞLEMLERİ NEDEN YAPILMAMIŞTIR”

“Taşınmazlara ilişkin envanter, kayıt ve değer tespit işlemleri neden yapılmamıştır? Kullanım ömrü tamamlanmış veya ortadan kalkmış maddi olmayan varlıklar neden hesaplarda takip edilmektedir? Devir tasfiye ve paylaştırma komisyonu kararına göre belediyeye devredilen taşıtların taşınır envanterine ve muhasebe kayıtlarına alınmasına yönelik işlemler neden yapılmamıştır? Parasal limitler dahilinde yapılan mal alımlarında bütçeye konulan ödeneğin yüzde 10`u kamu ihale kurulunun uygun görüşü alınmadan neden aşılmıştır? Akaryakıt istasyonları ve içerisinde bulunan işletmeler yetkili idare tarafından neden ruhsatlandırılmamıştır?

“ALIŞVERİŞ MERKEZİ NİTELİĞİNDEKİ YERLERDE BULUNAN İŞLETMELERE NEDEN İLÇE BELEDİYESİ TARAFINDAN İŞLETME RUHSATI VERİLMEKTEDİR”

Alışveriş merkezi niteliğindeki yerlerde bulunan işletmelere neden ilçe belediyesi tarafından işletme ruhsatı verilmektedir? İlçe belediyeleri ile yapılan protokollere istinaden harcama belgeleri sunulmadan neden ödeme yapılmaktadır? Birinci sınıf gayrisıhhi müessese niteliğindeki zeytinyağı imalathanelerinin denetim ve ruhsatlandırma çalışmaları neden yapılmamıştır? Canlı müzik izin belgesi olmayan eğlence işletmeleri neden bulunmaktadır? Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edilen taşınmazların bakım ve onarım giderleri neden üstlenilmektedir?

“İŞÇİLERİN YILLIK ÜCRETLİ İZİNLERİ NEDEN KANUNA UYGUN OLARAK KULLANDIRILMAMAKTADIR”

İşçilerin yıllık ücretli izinleri neden kanuna uygun olarak kullandırılmamaktadır? Mal ve hizmet alımlarına ilişkin teknik şartnamelere rekabeti engelleyici hükümler neden konulmaktadır? Parasal limitlerin altında kalmak amacıyla mal ve hizmet alımları neden kısımlara bölünmektedir? Toplu ulaşım hatları ile ilgili uygulama neden hatalı yapılmaktadır? Yapım işlerinde bütün riskler sigortası kapsamında yer alan risk kalemlerinde muafiyet oranı neden yüksek belirlenmiştir? Yeni birim fiyat tespitinde kullanılan rayiçler için ticaret ve/veya sanayi odasından neden onay alınmamıştır? Belediye taşınmazları neden ecrimisil karşılığında kullandırılmaktadır?”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA