8 Haziran 2025 Pazar


12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI  
 
     
   

GARO PAYLAN`DAN BAKAN DÖNMEZ`E: "HER GÜN BU ÜLKEDE MADEN EMEKÇİSİ ÖLÜYOR VE BUNLARIN VEBALİ SİZİN BOYNUNUZADIR SAYIN BAKAN"


HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e, "Siz istifa etmezseniz, Türkiye Taşkömürü Başkanı`nı görevden almazsanız, etkin soruşturmanın önünü açmazsanız bu ülkede tekrar Somalar, tekrar Amasralar olacak. Her gün bu ülkede maden emekçisi ölüyor ve bunların vebali sizin boynunuzadır Sayın Bakan" diyerek istifa çağrısı yaptı. Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü Kazım Eroğlu`nun bütçe görüşmelerine gelmemesini eleştiren Paylan, "Türkiye Taşkömürü Başkanı, o aynaya bakarken acaba utanmış da mı buraya gelememiş? Milletin vekilleri ona hesap soracak diye mi buraya gelememiş? Acaba 42 kişinin ölümüne sebep olduğu, bunun müsebbibi olduğu için mi buraya gelememiş" diye konuştu.

 

Tarih : 16 Kasım 2022 Çarşamba 15:37   Okunma : 259

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez`e, "Siz istifa etmezseniz, Türkiye Taşkömürü Başkanı`nı görevden almazsanız, etkin soruşturmanın önünü açmazsanız bu ülkede tekrar Somalar, tekrar Amasralar olacak. Her gün bu ülkede maden emekçisi ölüyor ve bunların vebali sizin boynunuzadır Sayın Bakan" diyerek istifa çağrısı yaptı. Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü Kazım Eroğlu`nun bütçe görüşmelerine gelmemesini eleştiren Paylan, "Türkiye Taşkömürü Başkanı, o aynaya bakarken acaba utanmış da mı buraya gelememiş? Milletin vekilleri ona hesap soracak diye mi buraya gelememiş? Acaba 42 kişinin ölümüne sebep olduğu, bunun müsebbibi olduğu için mi buraya gelememiş" diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı`nın bütçesi görüşülüyor. Komisyondaki görüşmeler Bakan Fatih Dönmez`in sunumuyla başladı. Daha sonra söz alan Garo Paylan, Amasra`da yaşana maden faciası nedeniyle Bakan Dönmez`i ve hükümeti eleştirdi. 

Garo Paylan, bütçe görüşmelerine Türkiye Taşkömürü Genel Müdürü Kazım Eroğlu`nun katılmamasına tepki göstererek, "Türkiye Taşkömürü Başkanı, o aynaya bakarken acaba utanmış da mı buraya gelememiş? Milletin vekilleri ona hesap soracak diye mi buraya gelememiş? Acaba 42 kişinin ölümüne sebep olduğu, bunun müsebbibi olduğu için mi buraya gelememiş" dedi.

Paylan, Bakan Dönmez`e, Bartın`ın Amasra ilçesinde yaşanan maden faciasından sonra yapılan "Kader, fıtrat" gibi açıklamaları hatırlattı ve "Sayın Bakan, demokratik ülkelerde, böyle bir hadise olduğunda ilk olarak o kurumun genel müdürü görevden alınır. Görevden alınır ki bu soruşturmalar etkin bir şekilde yapılsın. Bu kişi sabıkalı üstelik, Zonguldak Kozlu`da olan maden faciasından dolayı 3 yıl 4 ay hapis cezası almış, sonra para cezasına çevrilmiş. Yazık değil mi, böyle sabıkalı bir kişiyi Türkiye Taşkömürü Başkanı olarak tutuyorsunuz? Ve o kişi sabıkalı ve sonra geliyor, 42 kişinin ölümüne sebebiyet veriyor, yaptığı ihmaller nedeniyle. Sayın Bakan, bu anlamda `Kader, fıtrat` diyemezsiniz" diye konuştu. 

Grizu patlamalarının önlenebileceğine dikkat çeken Paylan, şunları söyledi:  

"Grizu faciası dünyada kalkmış artık, dünyada grizu faciası yok, Çin`de, Hindistan`da bile yok. Niye bir tek bizde grizu faciası oluyor ya? Bu işin çok kolay bir teknolojisi var. O teknolojiyi etkin bir şekilde kurup, havalandırmayı etkin bir şekilde yapıp, yukarıda yer üstü hizmetlerinde bu işin başında işini bilen, ehil insanlar olursa, bunlar da etkin bir şekilde denetlenirse Taşkömürü Kurumları tarafından… Ama o Beyefendi buraya gelmiyor, yüzü yok. Enerji Bakanlığı tarafından, Çalışma Bakanlığı tarafından grizu faciası diye bir şey olmaz." 

Bakan Dönmez`e istifa çağrısı yapan Paylan, "Siz istifa etmezseniz, Türkiye Taşkömürü Başkanı`nı görevden almazsanız, etkin soruşturmanın önünü açmazsanız bu ülkede tekrar Somalar tekrar Amasralar olacak. Her gün bu ülkede maden emekçisi ölüyor ve bunların vebali sizin boynunuzadır Sayın Bakan" dedi. 

Paylan, Bakan Dönmez`e, "Yerinde üretim esas Sayın Bakan, yerinde üretim artık. Böyle büyük enerji santralleri kurup, oradan oraya aktarıp enerjinin yarısını kaybettiren düzenler artık bitiyor. Fabrika neredeyse orada üretim yapılıyor, evin çatısında, cephesinde üretim yapılıyor. Bu konularda hiçbir vizyon ortaya koymadınız, geleceğin teknolojileri buralarda Sayın Bakan ama ben size son cümle olarak şunu söyleyeceğim. Soma faciasından sonra, Amasra`daki faciadaki sorumluluğunuz nedeniyle istifa edin ve Türkiye Taşkömürü Başkanı`nı da istifa etmeden önce lütfen görevden alın" çağrısı yaptı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA