16 Temmuz 2025 Çarşamba


15:52   TOROSLAR’DA YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARı HıZ KESMEDEN DEVAM EDIYOR   15:47   MÜSİAD TERÖRSÜZ TÜRKIYE IÇIN KOLLARı SıVADı   15:17   MURAT EMIR’DEN BAKAN TEKIN’E LGS TEPKISI   15:15   EKREM İMAMOĞLU’NUN "AKıN GÜRLEK DAVASı"NDA KARAR...   15:14   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN MUHARREM AYı’NDA AŞURE IKRAMı   11:50   MESKİ, BERDAN VE PAMUKLUK BARAJ GÖLLERI HAVZA KORUMA PLANı’Nı TAMAMLADı   11:43   MAĞDUR AILELER: "BU MÜCADELE BAŞKA ÇOCUKLAR ÖLMESIN, BAŞKA ANNELER MEZAR TAŞLARıNA SARıLMASıN DIYEDIR"   11:23   İÇIŞLERI BAKANLıĞı: “ŞILE BELEDIYE BAŞKANı ÖZGÜR KABADAYı GÖREVINDEN UZAKLAŞTıRıLDı"   10:07   EĞLENEREK ÖĞRENMENIN YERI; MERCAN BILIM MERKEZI   10:04   CHP’LI GÜRER: "VATANDAŞıN SOFRASıNDAN BU YıLıN BAŞıNDAN BERI 295 EKMEK EKSILDI"   09:49   MURAT ÇALıK, ADLI TıP KURUMU’NA SEVK EDILDI: SAĞLıK DURUMUNUN CEZAEVI KOŞULLARıNA UYGUNLUĞU TESPIT EDILECEK   08:59   BÜYÜKŞEHIR’DEN ANNELER VE ÇOCUKLARı İÇIN UNUTULMAZ BIR KAMP   08:31   BAŞKAN ERDINÇ ALTıOK, YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI BAŞLATTı   15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:26   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU  
 
     
   

HDP: TSK`NIN HAVA SALDIRILARI BİR AN ÖNCE SON BULMALI


HDP Merkez Yürütme Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) Suriye ve Irak`ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı`na ilişkin, “TSK`nın hava saldırıları bir an önce son bulmalıdır” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 20 Kasım 2022 Pazar 15:15   Okunma : 267

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) Suriye ve Irak`ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı`na ilişkin, “TSK`nın hava saldırıları bir an önce son bulmalıdır” açıklamasını yaptı.

HDP Merkez Yürütme Kurulu, TSK`nın Suriye ve Irak`ın kuzeyine dün gece ve bu sabah düzenlediği Pençe-Kılıç Hava Harekatı`yla ilgili bugün yazılı bir açıklama yaptı. “TSK`nın hava saldırıları bir an önce son bulmalıdır” başlıklı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Karanlık IŞİD çetelerine karşı yürüttüğü destansı direniş ve kurmuş olduğu yeni yaşam modeliyle dünyanın bütün ezilenlerine ilham kaynağı olmuş başta Kobane olmak üzere Kuzey ve Doğu Suriye`nin birçok sivil yerleşim bölgesi dün gece uçaklarla bombalandı. Karanlık bir tezgah olduğu anlaşılan İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırı bahane edilerek dün gece Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına bombalar yağdırılmıştır. Açık ki IŞİD`in bu topraklarda başaramadığını iktidar, uluslararası hukuku ayaklar altına alarak tamamlamak istemektedir. Kuzey ve Doğu Suriye, bir güvenlik tehdidi değil, insanlık için bir umuttur. Asıl güvenlik tehdidi, ‘Sınırın öbür tarafına geçer, iki füze yollarız ve savaşı başlatırız` diyerek karanlık emellerini hayata geçirmek isteyen zihniyettir.

Daha önce Afrin ve diğer Kürt bölgelerine yönelik gerçekleştirilen işgal saldırıları, işgal edilen bölgeleri IŞİD ve türevleri için yaşam alanlarına dönüştürmüştür. Saldırılar, iktidarın iddia ettiği gibi sınır güvenliğini sağlamak için değildir, aksine Türkiye`ye yönelik tehdit ve tehlikeleri artırmaktadır. Türkiye`ye tehdit oluşturan Kürtler değil, Kürtlerin işgal edilen yaşam alanlarında palazlandırılan IŞİD ve türevi örgütlerdir.

Ülkeyi yönetemeyen, yaşanan büyük yapısal krizin faturasını halklara çıkararak içeride baskı, dışarıda çatışma stratejisiyle ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP iktidarı, ülkeyi gün geçtikçe büyük bir bataklığın içine çekmektedir.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına bütünüyle meşruiyetten yoksun bu saldırı karşısında ulusal ve uluslararası demokratik çevreleri, savaş karşıtlarını ve duyarlı kesimleri, bu saldırıyı kınamaya ve bu haksız saldırıya karşı seslerini yükseltmeye davet ediyoruz. İktidarı bu tehlikeli girişimlerden vazgeçmeye, uluslararası güçleri bu komplonun bir parçası olmamaya çağırıyoruz. Kobane, Tel Rıfat ve Şengal`e yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı hava saldırılarını son derece yanlış ve tehlikeli buluyor, saldırılarda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

Açıklamada, HDP Merkez Yürütme Kurulu`nun hava harekatını değerlendirmek için yarın olağanüstü toplanacağı ve değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaşacağı bildirildi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA