19 Haziran 2025 Perşembe


16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:18   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:15   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:14   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:10   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”   10:08   BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖĞRENCILERE YKS ÖNCESI MORAL ETKINLIĞI   09:55   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “VATANDAŞ PAZAR ÇANTASı DEĞIL, ARTıK SABıR TAŞı TAŞıYOR!”   09:23   ZAFER PARTISI GENEL BAŞKANı ÜMIT ÖZDAĞ, ANKARA’DA: İKTIDAR VE DESTEKÇILERINE AYRı, MUHALEFETE AYRı BIR HUKUK UYGULARSANıZ IÇ CEPHEYI SAĞLAMANıZ MÜMKÜN OLMAZ  
 
     
   

TİM BAŞKANI GÜLTEPE: "YA İNOVASYON TRENİNE ATLAYIP KENDİMİZE YER EDİNECEĞİZ YA DA KAÇAN FIRSATLARIN ARDINDAN BAKACAĞIZ"


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Dünya`da olduğu gibi Türkiye de zorlu bir süreçten geçiyor. Rusya-Ukrayna savaşı, enerji krizi ve küresel ticaretteki belirsizliklerin dünden daha farklı davranmayı zorunlu kılıyor. Bölgesel ve küresel krizler her zaman olacak. Yeniliğin, üretkenliğin, farklılaşmanın diğer adı olan ‘inovasyon` ile yeni yollar bulacak, geleceği kurgulayacağız. Ya bu inovasyon trenine atlayıp kendimize yer edineceğiz ya da kaçan fırsatların, teknolojik gelişmelerin ardından bakacağız” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 14:16   Okunma : 295

Haber: ESRA ALUS Kamera: ADEM KARABAYIR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Dünya`da olduğu gibi Türkiye de zorlu bir süreçten geçiyor. Rusya-Ukrayna savaşı, enerji krizi ve küresel ticaretteki belirsizliklerin dünden daha farklı davranmayı zorunlu kılıyor. Bölgesel ve küresel krizler her zaman olacak. Yeniliğin, üretkenliğin, farklılaşmanın diğer adı olan ‘inovasyon` ile yeni yollar bulacak, geleceği kurgulayacağız. Ya bu inovasyon trenine atlayıp kendimize yer edineceğiz ya da kaçan fırsatların, teknolojik gelişmelerin ardından bakacağız” dedi.

Açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların da katılacağı “İnovasyonun Yeni Yüzyılı” teması ile 12-13 Aralık günlerinde Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenecek `İnovasyon Haftası` öncesinde TİM Başkanı Mustafa Gültepe, TİM Başkanvekili Çetin Tellioğlu ve TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir, programa dair bilgi vermek üzere basın toplantısı düzenledi. TİM Başkanı Gültepe şunları söyledi:

“İNOVASYON İLE YENİ YOLLAR BULACAK, GELECEĞİ KURGULAYACAĞIZ: Dünya`da olduğu gibi Türkiye de zorlu bir süreçten geçiyor. Kuzeyimizde yaşanan Rusya-Ukrayna savaşı, global ölçekte yaşanan belirsizlikler, içerideki ekonomik gelişmeler bizleri dünden daha farklı olmaya ve davranmayı zorunlu kılıyor. Dünya var oldukça sorunlar da her zaman olacaktır. Ancak tam da bu noktada ortaya koyacağımız yeni bakış açıları, düşünce çeşitliliği bizleri bu stresli ortamdan çekip alacak, farklı bir noktaya taşıyacak. İnovasyon ile yeni yollar bulacak geleceği kurgulayacağız.

GENÇLİĞİN VE İNOVASYONUN GÜCÜYLE TÜRKİYE`Yİ YENİ YÜZYILA TAŞIYACAĞIZ: Yüksek katma değere giden yolda hayatı kolaylaştıran yaklaşımlarla da inovasyon dediğimiz duraktan geçiyor. Bölgesel ve küresel krizler her zaman olacak. Ya bu inovasyon trenine atlayıp kendimize yer edineceğiz ya da kaçan fırsatların, teknolojik gelişmelerin ardından bakacağız. Gençliğin ve inovasyonun gücüyle Türkiye`yi yeni yüzyıla taşıyacağız. TİM olarak her zaman daha iyiye, memlekete değer katan projelerin peşinde olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan`ın onurlandıracağı 9`uncu Türkiye İnovasyon Haftası`nı az önce paylaştığım bakış açısıyla hayata geçirdik. Hem ülkemizden hem de dünyadan başarılı gençlerimizin yollarını aydınlatmak istiyoruz.” 

TİM Genel Sekreteri Bilal Bedir de yaptığı sunumda Türkiye İnovasyon Haftası`nın programı ve katılımcıları hakkında şu bilgileri paylaştı:

“PROGRAMIN AÇILIŞI ÖNCEKİ YILLARDAKİ GİBİ CUMHURBAŞKANI`NIN KATILIMIYLA OLACAK: Ülkemizin en kapsamlı inovasyon etkinliği olan Türkiye İnovasyon Haftası`nın bu yıl 9`uncusunu düzenliyoruz. 12-13 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek olan programımızın bu yılki teması ‘İnovasyonun Yeni Yüzyılı` olacak. Ticaret Bakanlığımızın katkıları ve TİM ev sahipliğinde organize ettiğimiz bu programın açılışı öncelikli yıllarda olduğu gibi bu yıl da sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 12 Aralık Pazartesi günü saat 11.00`da yapılacak.

10 OTURUMDA 45 YERLİ VE YABANCI KONUŞMACI BİLGİ VE DENEYİMLERİNİ KATILIMCILARLA PAYLAŞACAK: Etkinlik kapsamında global şirketlerin üst düzey yöneticilerinden, akademisyen ve öğrencilere kadar inovasyona katkı veren paydaşları bir araya getirmiş olacağız. Ücretsiz olan organizasyona kayıt yaptıranların, dünyanın dört bir yanından gelen konuşmacıları dinleme fırsatı yakalayacak. ‘Gelecek bilimci ve ‘Robotların Yükselişi` kitabının yazarı Martin Ford ilk yapay zekânın hayatımıza olası etkilerini anlatacak. NASA`da derin uzay iletişimi ve astrofizik alanlarında araştırmacı olarak çalışan Dr. Umut Yıldız da ilk günün konukları arasında bulunuyor. Yıldız uzayın derinlikleriyle ilgili en son bilgileri bizimle paylaşacak. Türkiye`nin askeri envanterine giren ilk milli İHA ve SİHA sistemlerini üreten Baykar`ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar da bir başka önemli konuşmacımız olacak. Türk savunma sanayinin yerlilik oranının yüzde 80`lere ulaşmasında etkin rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir de etkinliğimizin önemli konuşmacıları arasında yer alıyor. Yazar ve inovasyon uzmanı, düşünce lideri Frank Mattes, robotik ve artırılmış gerçeklik alanında dünyanın sayılı isimlerinde MIT Öğretim Görevlisi David Rose da Türkiye İnovasyon Haftası`nda bizlerle olacak. İnovasyon ekosisteminin tüm paydaşlarını bir araya getireceğimiz etkinlik süresince toplam 10 oturumda 45 yerli ve yabancı konuşmacı bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Etkinlik alanına kurulan stantlarda da TİM-TEB Girişimevi Girişimcileri ile İNOVATİM öğrencileri projelerini katılımcılara tanıtacak. İnovasyon tutkunlarını 12-13 Aralık günlerinde Haliç Kongre Merkezi`ne bekliyoruz.”  






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA