13 Ağustos 2025 Çarşamba


15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   10:52   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:46   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:02   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:29   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:16   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:01   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:37   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"  
 
     
   

KÜLTÜR BAKANI ERSOY`DAN KONSER YASAĞI AÇIKLAMASI: "İSMİMİZ GEREĞİ YASAĞIN OLMAMASI TARAFTARIYIZ"


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

 

Tarih : 9 Aralık 2022 Cuma 01:33   Okunma : 159

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konser ve festival yasakları için “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, soru önergelerine bakanların verdiği yanıtlar üzerinden bakanlara şunları söyledi:

“Sayın Bilgin parti ortalamasının altında yüzde 5,3. Sayın Ersoy da yüzde 2,51 ile Anayasal süre içinde cevaplamış. Süre gözetilmeden cevaplama oranı da yüzde 41 ve yüzde 65. Bu konuda daha hassas olmalarını, bu düşük rakamların da Meclis`e saygısızlık anlamına geldiğini söyleyeyim.”

Özel, Kültür Bakan Nuri Ersoy`a yasaklanan konser ve festivalleri anımsatarak, “Bu utanılacak bir durum. Bunun karşısında İçişleri Bakanının, valiliklerin karşısında sizin baş itirazcı olmanız gerekirken sizden hiçbir şey duymadık” dedi.

“BİR KELİME DİLE GETİRMEDİNİZ”

Özel, Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşında “evlendirilen” çocuğuyla ilgili olarak da Ersoy`a şunları söyledi:

“6 yaşında evlendirilen çocukla ilgili, o çocuğun gördüğü muameleyle ilgili, Vakıflar Genel Müdürlüğünden sorumlu bakan olarak, sayın grup başkanvekili (Özlem Zengin) dedi ki ‘Sonunda doyurucu açıklama yapacak`. Bir kelime dile getirmediniz.”

Özel, “Millet turizmin yüzde 95`ini CHP`li belediyelere emanet ettiyse sizin burada almanız gereken mesaj var. Paramızın pul olması, Rusya-Ukrayna meselesinin yarattığı fırsat penceresi bizim açımızdan esnafın yüzünü güldürüyorsa iyi bir şeydir. Türkiye dünyanın en ucuz tatili yapılan ülke ama kış rezervasyonlarında Akdeniz ülkeleri arasında dördüncü sırada. Teşvik meselesinin Almancası, İngilizcesi yok, Arapçası vardır. Bunlar batı demokrasilerinde övünülecek değil utanılacak şeyler. Turizm Bakanı minareden at beni, in aşağı tut beni. Teşvik de almaz, kendisiyle ilgili şeyleri övünerek anlatmaz” diye konuştu.  

“69 DEĞİL 38”

Özel, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin`e de “Rakamlarda şu kısım doğru olmadı, ücretlilerde 69 değil 38. Ücretlide memur da var. İşçilerde 38 değil yüzde 50. Ama asgari ücret ve hemen üstünde maaş alan. 20 lira verip başka kategoriye geçiyor. Orada oran yüzde 69 Sayın Bakan. Bu rakamı güvenerek ifade ediyorum” dedi.

Özel, bankaların promosyon ödemeleri konusunda da “Aradan işveren çıksın, çünkü emekçinin parasına el koyuyorlar” diyerek çağrısını yineledi.

Özel, “EYT`deki yaş şartıyla ilgili net bir şey söylerseniz, bugün milyonlarca EYT`li yatağa daha rahat girecektir” diye Bakan Bilgin`den yaş şartını açıklamasını istedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy, yasaklanan konser ve festivallerle ilgili “Biz zaten ismimiz gereği Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak mümkünse hiçbir yasağın olmaması taraftarıyız. Bazen bölgesel olarak bazı hassasiyetler oluşabilmekte. Bu hassasiyetlerden sonra da valilikler, kaymakamlıklar veya organize edenler iptallerde bulunabilmekte. Türkiye`nin dört bir yanında festivaller iptale ediliyor denilince, ben de İçişleri Bakanından rakamları istedim. Ekim sonrası 5 bin tane etkinlik gerçekleşmiş, bunun yaklaşık olarak 20 tanesi iptal olmuş. Bunun da 13 tanesi kaymakamlık, valilik ve 7 tanesi organizatörler tarafından olmuş” dedi.

Bakanlıklar ve bağlı kurumların 2021 yılı kesin hesap teklifleri ve 2023 yılı bütçe teklifleri AKP ve MHP`li milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA