24 Mayıs 2025 Cumartesi


15:03   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı... ÖZER: VERECEĞINIZ KARAR BARıŞ SÜRECINE DE KATKı YAPACAKTıR   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   14:16   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ, KARAMAN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ`NÜN NURETTIN YıLDıZ`A PLAKET VERMESINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:56   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… CEMAL ENGINYURT: “EKREM AĞRıSı BITMIYOR”   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   08:31   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKıYOR... AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: ALGıLARıN DEĞIL, `OLGULARıN` TARTıŞıLDıĞı BIR GÜN OLACAK   07:54   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... İMAMOĞLU`NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE KORUMA MÜDÜRÜ DAHIL 49 KIŞI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN VARANK`A: "TOGG KONUSUNDA ÇOK İSTİSMARCI BİR TUTUMUNUZ VAR"


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`ı eleştirdi. Özel, "TOGG konusunda çok istismarcı bir tutumunuz var. Siyasette bu tercih yapılabilir de arabada bunu yaparsanız… Örneğin Almanya BMW`de Hristiyan demokratların başarısı sosyal demokratların hezimeti olabilir mi? Fransızca Peugeot cumhuriyetçilerin başarısı sosyalistlerin yenilgisi olabilir mi. Yerli, milli marka ortaya çıkarıyorsan toplumun en az yarısından fazlasını kutuplaştırıp... O arabanın bir siyasi başarı ve karşı tarafın rahatsız olduğu bir konumlanmayı yapmak o yerli ve milli arabanın geleceğine yapılmış en büyük kötülüktür" dedi.  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise AKP döneminde satılan fabrikaların listesini CHP Grup sıralarından bakanların önüne doğru yere serdi.

 

Tarih : 11 Aralık 2022 Pazar 22:40   Okunma : 459

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank`ı eleştirdi. Özel, "TOGG konusunda çok istismarcı bir tutumunuz var. Siyasette bu tercih yapılabilir de arabada bunu yaparsanız… Örneğin Almanya BMW`de Hristiyan demokratların başarısı sosyal demokratların hezimeti olabilir mi? Fransızca Peugeot cumhuriyetçilerin başarısı sosyalistlerin yenilgisi olabilir mi. Yerli, milli marka ortaya çıkarıyorsan toplumun en az yarısından fazlasını kutuplaştırıp... O arabanın bir siyasi başarı ve karşı tarafın rahatsız olduğu bir konumlanmayı yapmak o yerli ve milli arabanın geleceğine yapılmış en büyük kötülüktür" dedi.  CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ise AKP döneminde satılan fabrikaların listesini CHP Grup sıralarından bakanların önüne doğru yere serdi.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifleri görüşüldü.

Bakanların konuşmalarının ardından CHP, HDP ve  İYİ Parti Grup Başkanvekilleri söz alarak konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e KPSS skandalına ilişkin hangi aşamada olduklarını sordu. Özel, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank`a şunları söyledi:

“TOGG konusunda çok istismarcı bir tutumunuz var. Siyasette bu tercih yapılabilir de arabada bunu yaparsanız… Örneğin Almanya BMW`de Hristiyan demokratların başarısı sosyal demokratların hezimeti olabilir mi? Fransızca Peugeot cumhuriyetçilerin başarısı sosyalistlerin yenilgisi olabilir mi. Yerli, milli marka ortaya çıkarıyorsan toplumun en az yarısından fazlasını kutuplaştırıp o arabanın bir siyasi başarı ve karşı tarafın rahatsız olduğu bir konumlanmayı yapmak o yerli ve milli arabanın geleceğine yapılmış en büyük kötülüktür.

Yerli ve milli… Yandaşa verdiğin limanı seçimi kaybedeceğini görünce 49 yıla uzatmak mı. Zeytin ağaçları kestirip yandaş şirketlere altın aratmak mı millilik. Şeker fabrikalarını özelleştirdikten sonra 34 yıl sonra Türkiye`yi şeker ithal eden bir ülke durumuna getirmek mi millilik. Sayın bakanın bizim vizyon toplantısını görünce kimyası bozulmuş nasıl saldıracağını bilemedi. ‘Amerika`ya kadar gittiler hamburger yediler.` Biz yol üstünde bir yer bilmediğimizden hamburgercide hamburger yeriz. Sizin gibi Amerika`ya gidip de maklube sofralarına oturmadık hiçbir zaman.”

AKP HÜKÜMETLERİ DÖNEMİNDE SATILAN TESİSLERİN LİSTESİNİ RULO HALİNDE GÖSTERDİLER

Özgür Özel`in konuşmasının ardından CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya AKP hükümetleri döneminde son 20 yılda satılan fabrikaların listesini içeren 15 metrelik bir ruloyu CHP Grup sıralarından bakanların önüne doğru yere serdi. Daha sonra Özel ve CHP milletvekilleri bu listeyi Genel Kurul salonunda milletvekili sıralarına doğru çekerek gösterdi.

USTA: BAKANIN HIRÇINLIĞININ NEDENİ BAŞARISIZLIK

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta ise, “Bugün burada acı bir durumu gördük atanmış bir bakanın milletin temsilcisi olan milletvekillerine hakaret ettiğini çok net şekilde gördük. Sayın bakanın hırçınlığının nedeni başarısızlık” dedi.

Usta, “Türkiye Ekonomi Modeli diye bir model ortaya koydular. Yüzde 19 ile aldıkları enflasyonu yüzde 85`e getirdiler. 9 lira olan kuru 18 liraya geçirdiler millet yoksullaştı, fakirleşti. ‘Cari fazla vereceğiz` dedikleri bir dönemde Türkiye tarihinin en yüksek cari açığını veriyor. Bu kadar başarısızlık olmaz.  2022 yılında kişi başı gelir 9 bin 485 dolar. 2011 yılının gerisine düşünce böyle hırçınlık ve hakaret görüyoruz” diye konuştu.

BEŞTAŞ: TROL FİKRİNİN MİMARI MISINIZ?

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise Bakan Varank`a, “Tarım alanlarının tahribiyle sanayi alanlarının gelişmesi arasında bir paralellik ve denge olması lazım. Buna en iyi örnek Amasya`nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyünde köylülere yönelik bir şiddet uygulanıyor. Burada OSB yapılmak isteniyor. Köylüler burada direniyor. Dünya yapay zeka ile sanayi devrimi yaparken Türkiye, Suriye ve Afganlı göçmenlerle ilkel dönemin sanatı anlayışıyla ayakta kalmaya ucuz iş gücüyle ayakta kalmaya çalışıyor. Samanyolu uzay deyip diyorsunuz konuşmanızda. Türkiye halklarının yaşamını sağlayacak ve gıdaya ulaşım konusunda millet uzaya değil, gıdaya erişmek istiyor. Manipülasyon gücünüz yüksek acaba bu trol fikrinin mimarı mısınız sormadan edemeyeceğim” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA