15 Haziran 2025 Pazar


21:12   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ’ DOLAYıSıYLA MERSIN İL JANDARMA KOMUTANLıĞı TARAFıNDAN DÜZENLENEN KUTLAMA PROGRAMı KAPSAMıNDAKI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ TÖRENI’NE KATıLıM SAĞLADı.   17:56   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:35    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:15   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:58   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:41   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”    22:29    TOROSLAR’DA YÖRÜK KÜLTÜRÜ YENIDEN AYAĞA KALKıYOR   22:12   BÜYÜKŞEHIR, ÇOCUK İŞÇILIĞINE ‘DUR’ DEMEK İÇIN TOPLUMU BILINÇLENDIRIYOR   20:59   CHP EMEK BÜROLARı’NDAN TUHİS’IN ZAM TEKLIFINE TEPKI: ÖNERILEN ZAM TEKLIFI, TAM ANLAMıYLA BIR GELIR GASPıDıR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI SU PARKı 2025 YAZ SEZONUNU AÇıYOR   11:09   AKMİB, İNGILTERE VE SURIYE’DE YENI TICARET FıRSATLARıNıN PEŞINDE   10:50   BÜYÜKŞEHIR’IN KıSıRLAŞTıRMA MERKEZI YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   10:45   İSRAIL’IN İRAN’A SALDıRıSı...İRAN DEVRIM MUHAFıZLARı LIDERI SALAMI’NIN ÖLDÜĞÜ KONUTUN GÖRÜNTÜLERI YAYıNLANDı   23:05   BAŞKAN SEÇER, ‘EKONOMI ZIRVESI SONUÇ BILDIRGE TOPLANTıSı’NA KATıLDı   22:56   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA SPOR DESTEĞI    22:45   BABALAR GÜNÜ’NE ÖZEL BIR ADıM SAĞLıK’TAN ANLAMLı KAMPANYA    22:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE YATıRıM: ÇOCUKLARA ÖZEL YAPAY ZEKA KURSU BAŞLıYOR   22:15   ÇILEK MAHALLESI’NDE BIR EVDEN 2 KAMYON DOLUSU ATıK ÇıKARıLDı   22:02   TOROSLAR ZABıTASı, KAÇAK VE SAĞLıKSıZ SÜT ÜRÜNLERI İMALATHANESINI MÜHÜRLEDI  
 
     
   

YILDIRIM KAYA: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUKLARA TECAVÜZLERLE ANILAN VAKIFLARLA PROTOKOLLER İMZALIYOR


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Genel Kurulu`nda, “20 yılda yurt sorununu çözemediniz. Bilinçli olarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına ittiniz. Eleman devşirme yeri haline getirdiniz" dedi. Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız" diye konuştu.

 

Tarih : 11 Aralık 2022 Pazar 19:54   Okunma : 276

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Genel Kurulu`nda, “20 yılda yurt sorununu çözemediniz. Bilinçli olarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına ittiniz. Eleman devşirme yeri haline getirdiniz" dedi. Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifleri, 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri görüşülüyor.

YILDIRIM KAYA: AÇ ÇOCUKLARIN ELİ YAKANIZDA OLACAK SAYIN BAKAN

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim bütçesine dair söz alarak şöyle konuştu:

“Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 17.18`di. 2023 bütçesinde eğitim yatırımlarına ayrılan pay yüzde 9.17`ye düşmüş... Sonuç ortada dünyada ilk 500 üniversitesi içine giren üniversitemiz yok. 20 yılda yurt sorununu çözemediniz. Bilinçli olarak çocuklarımızı cemaat ve tarikatların kucağına ittiniz. Eleman devşirme yeri haline getirdiniz. Çocuklarımızı okullarda açlıktan bayılan noktaya getirdiniz. Aç çocukların eli yakanızda olacak sayın Bakan. MEB ihtiyaç fazlası diye 62 milyar lirayı saraya devretmiş. Sözün özü eğitimden kestiğiniz parayı vakıf görünümlü istismarcı tarikatlara ve çok sevdiğiniz beşli çetelere peşkeş çektiniz… Milli Eğitim Bakanlığı ne yapıyor? MEB çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlara bu vakıflarla protokoller imzalıyor. Mahkemeler iptal etmesine rağmen ısrarla protokol imzalayanlardan hesap soracağız. Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız... Unutmayın geliyoruz.”

AHMET KAYA: ÇOCUKLARIMIZA BİR ÖĞÜN YEMEK VERELİM DEDİK, BUNU BİLE REDDETTİNİZ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ekonomik nedenler yüzünden dükkanını kapatmak zorunda kalan esnafın anahtarlarını kürsüde gösterdi. Kaya, “Bu anahtarlar ‘Namusumuzla battık` diyen esnafların dükkanlarının anahtarları. Dört kat birden artan kiralarını ödeyemedikleri için batan esnafların anahtarları. Onlar batarken siz iktidar olarak sadece seyirci oldunuz, onun için battılar. Size hususi selamları var” dedi.  

Ahmet Kaya, “Sözleşme öğretenlerimizin kadroya alınmasını teklif etmişiz reddetmişsiniz. ‘Kamuda üç maaş beş maaş alanlar var bunu kaldıralım` diye verdiğimiz önergelerimizi de reddetmişsiniz. Ya sizin elleriniz hiç memleketin hayrına kalkmayacak mı arkadaşlar? ‘Okuyan çocuklarımıza bir öğün yemek verelim` dedik. Bunu bile reddettiniz. Allah sizi ıslah etsin. Allah size vicdan merhamet versin” diye konuştu.  

BURCU KÖKSAL: ÇOCUKLARIN BESLENME ÇANTASINDA AÇLIK ÇIKIYOR

CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal ise bir öğrencinin beslenme çantasıyla kürsüye çıktı. Köksal, “İktidarınızda beslenme çantasında yoksulluk çıkıyor. Çocukların beslenme çantasında açlık çıkıyor. Gülersiniz tabi. Milletin çocuğu otobüsle servisle okula giderken sizin çocuklarınız makam araçlarıyla gidiyor” dedi.

SUAT ÖZCAN: NİYE 15 BİN 500 ANASINIFI ÖĞRETMENİ ATAMADINIZ?

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan da, “Okul öncesi eğitimde ‘bir yılda 2 bin 50 anaokulu, 15 bin 500 yeni anasınıfı açtık` diyorsunuz. ‘Okul öncesini OECD ortalamalarına ulaştırmak istiyoruz` diyorsunuz. Niye 15 bin 500 anasınıfı öğretmeni atamadınız? Öğretmenlerin yüzde 61`i ek iş arıyor. Öğretmen polis şiddetine maruz kalıyor. Bu sizi rahatsız etmiyor mu?” dedi.

ALİ KEVEN: KPSS`NİN FAİLİ KİM, FETÖ`MÜ, MENZİLCİLER Mİ?

CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven ise, “ÖSYM`nin içine düştüğü şaibeli durumu hepiniz biliyorsunuz. Bu yıl 1 buçuk milyon kişinin girdiği KPSS iptal edildi neden? Soruşturmanın sonucunda ne oldu? Koca bir sıfır. Ortada bir cinayet var, faili yok. Faili kim? FETÖ`mü, Menzilciler mi, kim? Daha önce yaşanan KPSS rezaleti gibi bunun da üzerini örtmeye çalışıyorsunuz” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA