2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

AHMET AKIN: “TÜRKİYE`DE İKİ TANE RECEP VAR. BİRİSİ TIKIR TIKIR İŞİ YOLUNDA, ŞIKIR ŞIKIR LAMBALARI YANAN SARAYDAKİ RECEP, DİĞERİ DE VATANDAŞ RECEP. ‘YANDIM ALLAH` DİYE BAĞIRIYOR MİLLETİMİZ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın TBMM Genel Kurulu`nda, “Türkiye`de iki tane Recep var. Birisi tıkır tıkır işi yolunda, şıkır şıkır lambaları yanan saraydaki Recep, diğeri de vatandaş Recep. ‘Yandım Allah` diye bağırıyor milletimiz. ‘Tasarruf` deyip milleti karanlıkta bırakmaya hakkınız da yok, hukukunuz da yok. En büyük tasarrufu milletimiz sandıkta ampulü söndürerek yapacak” dedi.

 

Tarih : 15 Aralık 2022 Perşembe 14:13   Okunma : 307

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın TBMM Genel Kurulu`nda, “Türkiye`de iki tane Recep var. Birisi tıkır tıkır işi yolunda, şıkır şıkır lambaları yanan saraydaki Recep, diğeri de vatandaş Recep. ‘Yandım Allah` diye bağırıyor milletimiz. ‘Tasarruf` deyip milleti karanlıkta bırakmaya hakkınız da yok, hukukunuz da yok. En büyük tasarrufu milletimiz sandıkta ampulü söndürerek yapacak” dedi.

TBMM Genel Kurulunda bugün 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi`nin maddeleri görüşülmeye devam ediyor. 13`üncü maddeye ilişkin söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın şunları söyledi:

“HAK, HUKUK, ADALET İÇİN YÜRÜDÜK, YÜRÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”

“Korkunun ecele faydası yok. 20 yıl önce yoksullukla, yolsuzluklarla, yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara gelen Ak Parti iktidarı bugün yolsuzlukların, yoksullukların, yasakların sebebi ve sahibi olmuş durumdadır. ‘Yolsuzluk` deyince, ‘yoksulluk` deyince, ‘yasak` deyince maalesef akla iktidar geliyor. Son örneği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu`na talimatla verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı. Sizler 16 milyon İstanbullunun iradesine de mi yasak koyacaksınız? Yoksa ‘yetmez` deyip 84 milyon vatandaşımızın iradesine de mi yasak koyacaksınız? En büyük ‘ahmaklık` bu değil de nedir? Hiçbir başkanımızı, hiçbir partilimizi size asla yedirmeyiz. Hiç kimse ümitsizliğe kapılmasın, genel Başkanımızın adalet yürüyüşü aynen devam ediyor. Hak, hukuk, adalet için yürüdük, yürümeye devam ediyoruz. Bu karar karşısında tepki göstermeyenler darbeci zihniyete sahip kişilerdir. Bu karar ahmaklığın en büyüğüdür. Daha önce İstanbul seçimini hazmedemeyenlere, 6 ay sonra ne yapacaklar bilmek mümkün değil. Ama şunu söyleyeyim; bu ülkeye ya adalet gelecek ya adalet gelecek.

“VATANDAŞIMIZI ALGI YAPARAK KANDIRMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?”

Adalet enerjide de yok. Enerjiyi yönetemeyen, ülkeyi yönetemez diye hep söylüyoruz ve yönetemiyorsunuz ancak algıyla bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı verilerine göre elektrik ve doğalgaz tüketim fiyatı asgari ücretin yüzde 45,7`sinden, yüzde 13,9`una düşmüş. Bakan buraya geldiğinde, ‘Asgari ücretlinin aldığı maaşın yüzde 5,4`ünü elektrik için, yüzde 8,8`ini doğalgaz için harcıyoruz` dedi. Asgari ücret net 5 bin 500 lira neden hesapları 6 bin 471`den yaptınız? Asgari elektrik tüketimi 240 kilowatt saatken neden hesaplarda 200 kilowatt saatten yaptınız? Bir ailenin 300 metreküp harcasa bile ısınamadığı halde neden hesabı 100 metreküpten yaptınız? Vatandaşımızı algı yaparak kandırmaya utanmıyor musunuz?

2021 Aralık ayında 2 bin 853 lira asgari ücretle 3 bin 134 kilowatt saat elektrik alınıyordu. Şimdi 5 bin 500 lirayla 2 bin 196 kilowatt saat elektrik alınıyor. Elektrikte alım gücünü yüzde 30 erittiniz. Doğalgazda da erittiğiniz rakam yüzde 30. Bu kafa bu iktidarda olduğu sürece bu milletin alım gücü yükselmez. Milleti batırmaya devam edersiniz. Bizi kıskanan Avrupa`da birinci sıradayız ama nerede yoksullukta, pahalılıkta, enflasyonda açık ara birinciyiz. Avrupa`da enerji enflasyonu yüzde 38,3, Türkiye`de yüzde 142,6 yani tam Avrupa`nın 3 katı. Avrupa`da vatandaşını koruyorlar siz zam üstüne zam yapıyorsunuz.

“ENERJİ BİR TERCİH İŞİDİR, BİZ TERCİHİMİZİ SİZİN GİBİ YANDAŞTAN DEĞİL, VATANDAŞTAN KULLANACAĞIZ”

Enerji bir tercih işidir, biz tercihimizi sizin gibi yandaştan değil, vatandaştan kullanacağız. Vatandaşı müşteri gibi gören zihniyeti yok edeceğiz. ‘Özelleştirince ucuzlayacak` dediğiniz elektrik neden ucuzlamadı? Vatandaş için çalışmadığınızdan dolayı. Isparta`da 6-7 gün vatandaşı karanlıkta bıraktınız. Utanıp bir taneniz istifa etmedi, yazıklar olsun. 21`inci yüzyılda 500 bin nüfuslu koca kent karanlıkta kaldı. Mumla da yoksullukla da gaz lambasıyla da bu milleti siz tanıştırdınız.

BOTAŞ`ı batırdınız ancak seçimi finanse etmek için BOTAŞ`ın Rusya`ya borcunu seçim sonrasına ertelediniz mi? Eğer ertelediyseniz vatandaşın da faturalarını bir yıl ötelemeyi düşünüyor musunuz? Bu yıl ‘hiç kimse soğukta kalmayacak` diyebiliyor musunuz? 2024 yılındaki bütçeyi Millet İttifakı olarak biz yapacağız, 2024 yılında ne kadar faiziyle Rusya`ya ödenecek? BOTAŞ`ı batırmanın bedelini destek gibi söyleyip, vatandaşa bu zararı ödetip sonra da ‘100 milyar lira sübvanse ediyoruz` demek bu milletin aklıyla alay etmektir.

“TÜRKİYE`DE İKİ TANE RECEP VAR”

Türkiye`de iki tane Recep var. Birisi tıkır tıkır işi yolunda, şıkır şıkır lambaları yanan saraydaki Recep, diğeri de vatandaş Recep. ‘Yandım Allah` diye bağırıyor milletimiz. ‘Tasarruf` deyip milleti karanlıkta bırakmaya hakkınız da yok, hukukunuz da yok. En büyük tasarrufu milletimiz sandıkta ampulü söndürerek yapacak."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA