6 Eylül 2025 Cumartesi


09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı  
 
     
   

BAKAN YANIK, ALTI YAŞINDA EVLENDİRİLEN H.K.G. İLE İLGİLİ SÜRECİ AKTARDI: “ÇOCUĞUNUN BEBEKLİK AŞILARININ OLMADIĞI TESPİT EDİLEREK, AŞILARININ TAMAMLANMASI SAĞLANMIŞTIR…”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil`in, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, altı yaşında imam nikahı ile evlendirdiği H.K.G. ile ilgili sürece ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta; “Çocuğunun bebeklik aşılarının olmadığı tespit edilerek, tedbir kararlarının çıkarılmasının ardından çocuğun bebeklik ve çocukluk dönemine ait aşılarının tamamlanması sağlanmıştır… Talebi doğrultusunda okuma yazma kursuna yönlendirilmiş, ilkokul diplomasını açık öğretim üzerinden alması sağlanmış, ortaokul eğitimine başlamıştır. Meslek edindirme kursuna yönlendirilen H.K.G. aşçılık sertifikası alarak istihdama katılımı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 18 Ocak 2023 Çarşamba 11:46   Okunma : 195

TAMER ARDA ERŞİN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık; Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil`in, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, altı yaşında imam nikahı ile evlendirdiği H.K.G. ile ilgili sürece ilişkin soru önergesine verdiği yanıtta; “Çocuğunun bebeklik aşılarının olmadığı tespit edilerek, tedbir kararlarının çıkarılmasının ardından çocuğun bebeklik ve çocukluk dönemine ait aşılarının tamamlanması sağlanmıştır… Talebi doğrultusunda okuma yazma kursuna yönlendirilmiş, ilkokul diplomasını açık öğretim üzerinden alması sağlanmış, ortaokul eğitimine başlamıştır. Meslek edindirme kursuna yönlendirilen H.K.G. aşçılık sertifikası alarak istihdama katılımı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Türkiye İşçi Partisi Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in, altı yaşında imam nikahı ile evlendirdiği H.K.G. ile ilgili süreci; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Yanıt, Kadıgil`in önergesine verdiği yanıtta şu bilgileri verdi:

“İstanbul ilinde, Hiranur Vakfı`nın kurucusu Y.Z.G.`nin kızı H.K.G.; altı yaşında iken Vakfın talebelerinden K.İ. (15.01.1975 doğumlu) ile dini nikah kıyması, sonrasında resmi nikahla evlenmeleri, H.K.G.`nin altı yaşından itibaren K.İ. tarafından nitelikli cinsel istismara ve cinsel saldırıya maruz kalması iddialarına ilişkin olarak;

. Müşteki H.K.G. 30.11.2020 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak, eşinin kendisine küçük yaştan itibaren cinsel istismarda bulunduğuna ve 2012 yılında yaşının tespiti yapılırken hastanede yerine bir başkasının kemik testine sokulduğuna ilişkin şikayetçi olmuş ve savcılık makamının yönlendirmesi ŞÖNİM`e götürülmüş, ŞÖNİM`den çocuğu M.E.İ. ile birlikte barınma hizmeti almıştır.

Bu bağlamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak;

. Eşi K.İ.`nin kendisi ve çocuğu hakkında kayıp ilanı vermesi ve yüksek can güvenliği riski nedeniyle H.K.G.`nin başka bir ilde bulunan Kadın Konukevi Müdürlüğü`ne kabulü gerçekleştirilmiştir.

. H.K.G. ile travma mağduru olması göz önünde bulundurularak psikolojik iyilik halinin güçlendirilmesine yönelik pek çok kez mesleki görüşme gerçekleştirilmiş, psikiyatri servisine yönlendirilerek tedavi programı uygulanmış ve psikolojik desteklerle sürekli desteklenmiştir. Söz konusu desteklerle duygu ve davranışlarının süreç içerisinde olumlu yönde geliştiği ve işlevselliğinin arttığı gözlenmiştir.

. Çocuğunun bebeklik aşılarının olmadığı tespit edilerek, tedbir kararlarının çıkarılmasının ardından çocuğun bebeklik ve çocukluk dönemine ait aşılarının tamamlanması sağlanmıştır. H.K.G. ve çocuğunun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, ekonomik olarak desteklenmiş, grup çalışmalarına da katılımı sağlanmıştır. Kuruluşumuz bünyesinde hizmet veren atölye çalışmalarına aktif katılımı sağlanmış ve bu durumunun psikoloji üzerinde olumlu etkiler gösterdiği gözlenmiştir.

. Talebi doğrultusunda okuma yazma kursuna yönlendirilmiş, ilkokul diplomasını açık öğretim üzerinden alması sağlanmış, ortaokul eğitimine başlamıştır. Meslek edindirme kursuna yönlendirilen H.K.G. aşçılık sertifikası alarak istihdama katılımı sağlanmıştır.

. Adresinin deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak avukat aracılığıyla hukuki destek alması sağlanmıştır. Aile Mahkemesi`nde görülen boşanma davasına polis ve personel refakatinde güvenlik tedbirleri alınarak götürülüp getirilmesi sağlanmıştır.

. Talebi doğrultusunda ve mevcut tedbirlere rağmen adresi deşifre olduğu için 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesi sağlanmıştır.

. H.K.G.`nin şikayetlerine ilişkin 15.11.2021 ve 12.09.2022 tarihlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan H.K.G. ile ilgili yürütülen soruşturma sonucunun akıbeti ve varsa ilgili karar veya iddianamenin İl Müdürlüğüne tebliği talep edilmiştir.

. Müşteki H.K.G.`nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış olduğu şikayetlerinin savcılıkça soruşturulması neticesinde, H.K.G.`nin cinsel istismara yönelik iddialar yönünden, K.İ.`nin ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı (2004-2013 yılları arası), Nitelikli Cinsel Saldırı (2020 yılı)` suçlarından, müştekinin annesi F.G. ve babası Y.Z.G.`nin ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı` suçundan cezalandırılması talebiyle iddianame düzenlenmiştir.

. İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada, 27 Kasım 2022 tarihinde ilk tensip duruşması yapılarak, sanıkların tutuksuz yargılanmasına, tarafların dinlenilmesine, belirlenen duruşma günü davetiyesinin taraflara tebliğine ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımıza ihbarına, duruşmanın 22 Mayıs 2023 tarihinde saat 10:00`a bırakılmasına karar verilmiştir. Tensip zaptının 2 Aralık 2022 tarihinde Bakanlığımıza tebliği ile birlikte aynı gün davaya müdahillik talebinde bulunulmuştur. Bu hususlara ilişkin olarak da Bakanlığımızca kamuoyuna basın açıklaması yapılmıştır.

. 12 Aralık 2022 tarihinde mahkeme başkanlığına Bakanlığımızca sunulan beyan dilekçesinde, olayın kamuoyuna mal olması nedeni ile mağdurun ve çocuğunun daha fazla örselenmemesi, güvenliklerinin tehlikeye düşmemesi, sanığa uygulanan adli kontrol hükümlerinin bu şartlarda yeterli kalmayacağı ve isnat edilen suçun katalog suçlardan olması nedeni ile yargılamada tutukluluk tedbirinin uygulanması, duruşmanın yakın bir tarihe çekilmesi ve dosyada gizlilik kararına hükmedilmesi talep edilmiştir.

. Duruşmanın yakın bir tarihe çekilmesi talebimiz mahkemece kabul edilmiş olup, duruşma tarihi 30 Ocak 2023 saat 10.00 olarak belirlenmiştir. Mağdurun 2012 yılında kemik yaşının tespitine ilişkin yapılan usulsüzlüklere yönelik şikayeti üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına dair karara karşı da Bakanlığımız avukatı tarafından itiraz edilmiştir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA