27 Ağustos 2025 Çarşamba


15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI  
 
     
   

AKDENİZ’DE YAŞLI VE ENGELLİ VATANDAŞLAR YALNIZ DEĞİL!


Akdeniz Belediyesi’nin; ‘Gönül Belediyeciliği’ ilkesiyle yaşlı, hasta, engelli ve kimsesiz vatandaşlar için hayata geçirdiği evde bakım hizmeti ile ulaşılan vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor. Hizmet sayesinde 616 haneye 4 bin 96 defa evde temizlik hizmeti sunuldu; 364 kişiye de bin 435 kez kuaförlük hizmeti verildi.

 

Tarih : 26 Ocak 2023 Perşembe 12:38   Okunma : 579

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hayata kattığı önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan 'Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti' ile yaşlı, engelli, kimsesiz durumdaki ihtiyaç sahibi vatandaşları yalnız bırakılmıyor; kendi gündelik ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara moral ve destek olunuyor.

616 haneye 4 bin 96 defa temizlik hizmeti sunuldu

Akdeniz ilçe sınırları içerisinde ikamet eden dezavantajlı durumdaki vatandaşlara sunulan hizmet kapsamında, şimdiye kadar 616 haneye 4 bin 96 defa temizlik hizmeti verilirken, ayda 1 defa olmak üzere hizmet verilmeye devam ediliyor. Evde Temizlik Hizmeti ile gidilen hanenin günlük temizlik ihtiyacını karşılayacak şekilde cam, kapı, silme, süpürme, toz alma, banyo, tuvalet temizliği yapılıyor.

364 kişiye bin 435 kez kuaförlük hizmeti verildi

Hizmet kapsamında, ilçe sınırları içerisinde ikamet eden kimsesiz, yaşlı, engelli, şehit yakını ve dezavantajlı vatandaşların yanı sıra, kırsal bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik ev ziyaretleri de yapılıyor. Bu amaçla vatandaşlara saç kesimi, el ayak bakımı gibi çeşitli kuaförlük hizmetleri sunuluyor. Bu hizmet sayesinde de bugüne dek 364 kişiye bin 435 defa kuaförlük hizmeti verildi. Ekipler son olarak Havana - Mustafa Özsoy çifti ile Yıldız - Mehmet Kaya çiftinin evini ziyaret ederek, evde bakım ve temizlik hizmeti sundu. Kendilerine gösterilen yakın ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren aileler, Başkan Gültak ve görevli ekiplere teşekkür etti.

Başkan Gültak; “Akdeniz’de hiçbir insanımız yalnız ve çaresiz değil”

Göreve geldikleri ilk günden bu yana devam eden Evde Kişisel Bakım ve Temizlik Hizmeti hakkında bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, gönül belediyeciliğini esas alan, sosyal belediyecilik ilkelerini önceleyen bir anlayışla Akdeniz halkına hizmet verdiklerini vurguladı. “Yaşlı, engelli ve kimsesiz insanlarımızı korumak, onların yanında olup, ihtiyaçlarını karşılamak, bizi biz yapan en köklü gelenek ve kopmaz bağlarımızdan biridir” diyen Başkan Gültak; “İnsanı insan eden bu önemli değerimizi günümüzde de yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hiçbir ayırım yapmadan mağdur durumdaki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. Bu örnek hizmetimiz ile Akdeniz'de yaşayan vatandaşlarımıza, yalnız ve çaresiz olmadıklarını hissettiriyoruz. Uzak yakın demeden ihtiyaç sahibi insanlarımıza dokunmak, dertlerine derman olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA