28 Kasım 2025 Cuma


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

MEZİTLİ BELEDİYESİNDE DEPREM SEFERBERLİĞİ


Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. İlk andan itibaren yardım için seferber olan Mezitli Belediyesi desteklerini sürdürüyor.

 

Tarih : 9 Şubat 2023 Perşembe 01:06   Okunma : 316

Kahramanmaraş`ta meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor. İlk andan itibaren yardım için seferber olan Mezitli Belediyesi desteklerini sürdürüyor.

Tüm bağlı birimleri seferber eden ve kapılarını vatandaşlara açan Mezitli Belediyesi her gün onlarca tır ve kamyonla deprem bölgesine malzeme ve destek ekibi taşıyor. Gıda ve ihtiyaç malzemesi, sağlık ve hijyen ürünleri, kıyafetler, ayakkabılar tek tek elden geçiriliyor. Belediye çalışanları, Çocuk Gündüz Bakımevlerinin öğretmenleri ve gönüllüler vatandaşlardan gelen yardımları kategorilerine göre ayırıyor, paketliyor ve kamyonlara yükleyerek deprem bölgelerine ulaşmasını sağlıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, yardım organizasyonunu gerçekleştiren personelini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Malzemelerin dağıtımı ve ulaştırılmasıyla ilgili yapılması gerekenler konusunda bilgi alışverişi yapan Başkan Tarhan, ara vermeden çalınmalarına devam eden belediye çalışanları ve gönüllü personele de teşekkür etti.

“GÜN AŞIRI KAMYON VE TIRLARIMIZI BÖLGEYE TAŞIMAYA YAĞIYOR”

Ülkemizin tarihte eşine az rastlanır bir felaketle karşı karşıya kaldığını dile getiren Başkan Tarhan, ilk günden itibaren bölgeye ihtiyaç malzemesi yardım ve destek için seferber olduklarını söyledi. Gün aşırı TIR`ların bölgeye malzeme taşıdığını vurgulayan Başkan Tarhan, “Pazartesi sabahı oluşan depremden Mezitli de etkilendi ama acı bir durumun yaşanmaması bizleri az da olsa teselli etti. Ancak yakın illerimizde Adana`dan başlayarak, Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman, Malatya, Kilis gibi illerimizde çok sayıda can kaybı oluştu. Bu konuda bizlere de büyük görevler düşüyor. İlk günden itibaren arkadaşlarımızla birlikte el ele vererek depremden zarar gören illere vatandaşlarımız tarafından bizlere ulaştırılan gıda ve ihtiyaç yardımlarını ve nakdi yardımlarla aldığımız malzemeleri götürüyoruz. Gün aşırı kamyon ve tırlarımızı bölgeye taşımayı sağlıyor. Bugün de iki tır ve kamyonlarla bu illere sevkiyatımız devam ediyor. Yüzlerce personelimiz bu konuda seferber olmuş durumda. Özellikle okulların tatil olması nedeniyle anaokullarımızdaki öğretmenlerimizde paketlemeye destek vermek için geldi. Tam bir seferberlik örneği sergiliyor. Biz gece gündüz demeden el birliği yapan personelimize, öğretmenlerimize ve yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“DEPREM SONRASI DA HALKIMIZA DESTEK İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Yardım ulaştırılması konusunda seferberlik başlattıklarının altını çizen Başkan Tarhan, deprem sürecini ve sonrası için çalışma yaptıklarını aktardı. Başkan Tarhan, “Yardım bölgesinden gelerek Mezitli`ye kadar ulaşan depremzede vatandaşlarımıza da elimizden geldiğince yardım etmeye, barındırmaya çalışıyoruz. Akşam saatlerinde de evleri zarar gören ya da evine gitmeye korkan vatandaşlarımıza da çorba, çay su gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ulusumuz bu konuda son derece duyarlı. Yeter ki güvenebileceği aracılar olsun elinden ne gelirse yardımda bulunuyorlar. Hatta sadece ilçemizden değil ilişki içerisinde bulunduğumuz yurt dışındaki dost kentlerimizden de yardım için görüşmelerimiz var. Hatta ileriki aşamalarda konut edindirme konusunda da depremzedelerimize destek olmak istiyoruz. Yazışmalarımız devam ediyor. Merkezi yönetimimizin de desteğiyle deprem sonrası yiten canları elbette tedavi edemeyiz ama hiç olmazsa ihtiyaçlarını kısa sürede gidebiliriz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“BİR CAN DAHA KURTARABİLİR MİYİZ DİYE ÇABALIYORUZ”

Bu zor günleri tüm halkımızla el ele vererek sağduyu ile aşacaklarını vurgulayan Başkan Tarhan, şu şekilde konuştu: “Sadece Mezitli`de değil afet bölgesinde de çalışma yapan, enkaz altından can kurtarmaya çalışan arkadaşlarımız var. Bu kritik süreçte ne kadar destek olabilirsek yerine getirmeye çalışıyoruz. Tüm işimizi gücümüzü bıraktık, bir can daha kurtarabilir miyiz diye çabalıyoruz. Buna yoğunlaştık. Kendi personelimiz arasında da yakınlarını yitiren, ya da hala enkazın altında kalanlar var. Tüm ölenlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve güç diliyorum. Umarım büyük mucize gerçekleşir ve ölü sayısı artmadan canlarımızın kurtulduğunu görürüz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA