28 Kasım 2025 Cuma


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

VELİ AĞBABA: “MALATYA`DA, DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜNDE EN TEMEL PROBLEMLERDEN BİRİSİ ÇADIR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya`da depremin beşinci gününde en temel problemlerden birisi çadır. Bundan bir hafta sonra da konteynerler lazım olacak, bunlara büyük ihtiyaç var” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 13:45   Okunma : 375

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Malatya`da depremin beşinci gününde en temel problemlerden birisi çadır. Bundan bir hafta sonra da konteynerler lazım olacak, bunlara büyük ihtiyaç var” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi; Malatya`da depremzedelerin ihtiyaçları ile ilgili açıklama yaptı. Ağbaba, şunları söyledi:

“Tabii ki hava koşulları ve depremin büyüklükleri var ama hem yardım hem de arama kurtarma anlamında daha kat etmemiz gereken çok yol var. Malatya`da ilk iki gün ekmek ve su dahi bulamadı. İnsanlar ekmeğe ve suya muhtaçtı. Arama kurtarma çalışmaları ise maalesef dün itibariyle yapılmaya biraz başlandı. Enkazın altındaki insanlar can çekişmeye devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları hayati bir konu ama bu konuda çok başarılı, geçer bir not almadığımızı ifade etmek istiyorum.

“TÜRKİYE`NİN BİR AN ÖNCE BU TOPLANMA ALANLARIYLA İLGİLİ CİDDİ BİR ÇALIŞMA YAPMASI LAZIM”

Toplanma alanlarının ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördük. Türkiye`nin bir an önce bu toplanma alanlarıyla ilgili ciddi bir çalışma yapması lazım. İnsanların kimisi enkazın altında kurtarılmayı bekliyor kimisi ise enkazın üstünde eksi 10 derecede barınamadan, toplanma alanlarına gidemeden ya hastalanıyor ya da Malatya`dan kaçmak zorunda kalıyor. Bu, Malatya ve diğer iller için çok ciddi bir eksiklik.

“MALATYA`DA DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜNDE EN TEMEL PROBLEMLERDEN BİRİSİ ÇADIR”

Tuvaleti ve suyu olan, temel ihtiyaçları karşılayabilecek toplanma merkezlerin yapılması gereklidir. Malatya`da depremin beşinci gününde en temel problemlerden birisi çadır. Bundan bir hafta sonra da konteynırlar lazım olacak, bunlara büyük ihtiyaç var.

“MALATYA GÜNLERDEN BERİ SOKAKTA YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR”

Malatya günlerden beri sokakta yaşamaya devam ediyor. Malatya`da bulabilenlerin kimisi şanslı çadırda, şansı olmayanlar da sokak aralarında, apartman aralarında ya da karga tulumba oluşturulan tahtalar arasında yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Çok kötü ve zor günler yaşıyoruz. Umarım hep birlikte dayanışma içerisinde bu olayın üstesinden geleceğimizi umuyoruz.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA