28 Kasım 2025 Cuma


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

DEPREMİN BEŞİNCİ GÜNÜNDE OSMANİYE`DE YURTTAŞLAR ENKAZ ÇALIŞMALARININ BAŞINDA YAKINLARINI BEKLİYOR: “3-4 GÜNDÜR NEREDESİNİZ. ALLAH BELASINI VERSİN BÖYLE SİSTEMİN”


Depremin dördüncü gününde Osmaniye`de Bilge Apartmanı enkazında yakınlarının sağ çıkmasını bekleyen yurttaş, “İnsanlar aç, susuz, soğukta, belediye başkanı da gelemedi, biz siyaset yapmıyoruz. Hükümet yok şu anda. İnsanlar evlerine giremiyor, elektrik yok, su yok. 3-4 gündür neredesiniz? Allah belasını versin böyle sistemin” dedi. İstanbul`dan yakınlarını enkazdan çıkartmak için geldiğini söyleyen bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın “Osmaniye`de çalışmalar tamamlanmak üzere” sözleriyle ilgili “Yetkili gelmedi ki buraya yetkili görsün, kimse gelmedi ki buraya, bu insanlara bir WC bile yok, bayanlar herkes yerde oturuyor” dedi.

 

Tarih : 10 Şubat 2023 Cuma 17:21   Okunma : 359

Haber: MAHİR BAĞIŞ – Kamera: AZİZ METİN TURAN

Depremin dördüncü gününde Osmaniye`de Bilge Apartmanı enkazında yakınlarının sağ çıkmasını bekleyen yurttaş, “İnsanlar aç, susuz, soğukta, belediye başkanı da gelemedi, biz siyaset yapmıyoruz. Hükümet yok şu anda. İnsanlar evlerine giremiyor, elektrik yok, su yok. 3-4 gündür neredesiniz? Allah belasını versin böyle sistemin” dedi. İstanbul`dan yakınlarını enkazdan çıkartmak için geldiğini söyleyen bir yurttaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın “Osmaniye`de çalışmalar tamamlanmak üzere” sözleriyle ilgili “Yetkili gelmedi ki buraya yetkili görsün, kimse gelmedi ki buraya, bu insanlara bir WC bile yok, bayanlar herkes yerde oturuyor” dedi.

Osmaniye`de depremin yaşandığı bölgede dördüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İstasyon Caddesi`nde bulunan Bilge Apartmanı`nın enkazında arama kurtarma çalışmalarını tedirginlikle izleyen bir yurttaşa mikrofon uzattığımızda; “Anlatamayız, artık ağlayamaz olduk. Abimin karısı, kızı, biri 6 aylık biri 5 yaşında oğlu…Bilemiyorum inan ki” dedi.  

“BUNLARIN GÜNAHI YETKİLİLERE, VEBALİ GÜNAHI ONLARA, ÇEKSİNLER”

Başka bir yurttaş, enkazdaki arama çalışmalarına geç başlandığını belirterek, “Erken mi başladı sence? Dört tane canımız var, bunların günahı yetkililere, vebali günahı onlara, çeksinler. İki tane torunum var, bir gelinim var bir de gelinimi annesi” dedi.

“YETKİLİ GELMEDİ Kİ BURAYA YETKİLİ GÖRSÜN”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay`ın “Osmaniye`de çalışmalar tamamlanmak üzere” sözlerinin hatırlatılmasına karşılık; “Yetkili gelmedi ki buraya yetkili görsün, kimse gelmedi ki buraya, bu insanlara bir WC bile yok, bayanlar herkes yerde oturuyor. Ben İstanbul`dan geliyorum, yeğenim burada peki cenazesi çıkarsa ben o cenazeyi nasıl götüreceğim İstanbul`a” diye gösterdi.

“ALLAH DEVLETE ZEVAL VERMESİN” SÖZLERİNE TEPKİ

Yurttaşların yardımların el yordamıyla çevre köylerden, kentlerden geldiğini belirttikleri sırada bir yurttaşın “Allah devlete zeval vermesin” sözleri sonrası bölgedeki yurttaşlar “Devlete niye zeval versin. Devlet hepimizin devleti” diyerek tepki gösteri. Başka bir yurttaş, “İşi siyasete sürmeyi boş ver, sen bana cenaze arabası bulacak mısın” dedi.

“BELEDİYELER ARTIK RANTI BIRAKSINLAR. BU İNSANLAR ARTIK SAĞLAM BİNALARDA OTURSUNLAR”

Artvin`de torunlarını ve gelini için Osmaniye`ye geldiğini anlatan yurttaş, “Burada dişi tırnağında çalışıyor insanlar, ben asıl siyasilere diyorum. A parti, B parti, belediyelere; böyle çürük binalar yaptırmasınlar. Kader budur derseler yine biz yanarız. Japonya`da niye bir tane ölüm olmuyor? 9 küsur şiddetinde deprem oldu. Belediyeler artık rantı bıraksınlar. Bu insanlar artık sağlam binalarda otursunlar” diye konuştu.  

Enkazdaki arama kurtarmalarına çalışan ve apartmanda akrabalarının olduğunu söyleyen genç bir yurttaş dört gündür yaşadıklarını durumu şu sözlerle özetledi:

“ALLAH BELASINI VERSİN BÖYLE SİSTEMİN”

“DEVA`nın başkanı geldi, CHP`nin başkanı geldi düşün ama Osmaniye`de hizmet yok şu anda öldü. Kimse gelmedi (devlet yetkilileri), geldiler depremin birinci günü Derya Yanık`la beraber, hiçbir şekilde müdahale olmadı. İnsanlar aç, susuz, soğukta, belediye başkanı da gelemedi, biz siyaset yapmıyoruz. Hükümet yok şu anda. İnsanlar evlerine giremiyor, elektrik yok, su yok. 3-4 gündür neredesiniz kardeşim. Rezillik diz boyu. Allah belasını versin böyle sistemin.

“EKMEĞİ ŞU AN 10 LİRAYA SATIYORLAR”

İnsanlar temizlik ihtiyaçlarını karşılayamıyor, tuvalet yok, banyo yok hiçbir şey yok. OHAL uygulandı ekmek ücretsizdi, ekmeği şu an 10 liraya satıyorlar düşün. Normalde 5 lira satılıyordu. Bu zihniyette bir ülkemiz var, hükümetimiz var.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA