27 Kasım 2025 Perşembe


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

TİP`TEN ESKİŞEHİR`DE “CAN ATALAY” PROTESTOSU: “AYNI ZAMANDA HATAY HALKINA ZULMEDİLMEKTEDİR”


Türkiye İşçi Partisi (TİP), Eskişehir`de; Anayasa Mahkemesi`nin hakkındaki ihlal kararına rağmen tahliye edilmeyen cezaevindeki Milletvekili Can Atalay için açıklama yaptı. Açıklamada, “Can Atalay`ı cezaevinde tutarak aynı zamanda depremzede Hatay halkına zulmedilmektedir. Can Atalay`ın yeri cezaevi değil, hala barınma, gıda, temiz su, ulaşım, eğitim, sağlık sorunları yaşayan Hatay halkının yanı olmalıdır” dedi.

 

Tarih : 1 Kasım 2023 Çarşamba 11:20   Okunma : 366

MELTEM KARAKAŞ

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Eskişehir`de; Anayasa Mahkemesi`nin hakkındaki ihlal kararına rağmen tahliye edilmeyen cezaevindeki Milletvekili Can Atalay için açıklama yaptı. Açıklamada, “Can Atalay`ı cezaevinde tutarak aynı zamanda depremzede Hatay halkına zulmedilmektedir. Can Atalay`ın yeri cezaevi değil, hala barınma, gıda, temiz su, ulaşım, eğitim, sağlık sorunları yaşayan Hatay halkının yanı olmalıdır” dedi.

TİP Eskişehir İl Başkanlığı üyeleri, Anayasa Mahkemesi`nin kararına rağmen tahliye edilmeyen cezaevindeki Hatay Milletvekili Can Atalay için Ulus Anıtı önünde oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından partililer adına açıklamayı Büşra Demir yaptı. Demir, şunları söyledi:

“Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verdiği halde yerel mahkeme vekilimizi günlerdir tahliye etmemektedir. Yerel mahkeme, hukuksuz tutumunu sürdürürken, TİP vekilleri, avukatlar ve halka karşı mahkemenin kapıları kilitlenmiştir. Cumhuriyetin temel kazanımlarından olan adalet kavramı hiçe sayılmakta, anayasa mahkemesinin kararı yerel mahkeme tarafından uygulanmayarak adeta halkın iradesine insan haklarına ve adalete meydan okunmaktadır. Bu oyalamaya karşı sadece TİP vekilleriyle değil, hukuka sahip çıktığını öne süren tüm vekilleri yanımızda görmek isterdik. Dava, Can Atalay davası değil, Türkiye bir hukuk devleti midir, değil midir davasıdır.

"GEZİ TUTSAKLARI ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞUNCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Mevcut hükümet yirmi yıldan fazladır iktidarda 100 yıl önce Anadolu halklarının ve meclisin verdiği mücadele sonucu elde edilen kazanımlar olan fabrikaları bir bir satıyor, emeği sömürüyor, kaza adı altında iş cinayetleri yaşanıyor, geçmediğimiz yollara dolarlar saçarken halkın tüm hakları gasp ediliyor. Laiklik hiçe sayılıp yaratılan bütün değerler bir bir yok edilirken, ülkemiz tarikatlara teslim ediliyor. Vekilimiz Can Atalay işte tüm bu gasp edilen değerlerin savunucusudur, Aladağ`daki tarikat yurdunda yanan kız çocuklarının, Soma`da iş cinayetinde kaybettiğimiz madencilerin, Çorlu`da göz göre göre gelen tren kazasında ölenlerin, her nerede bir hak ihlali varsa onun savunucusudur. Can Atalay, bir avukat olarak halkın yanında, ezilenlerin yanında tutum almıştır. Bir Gezi direnişçisi olan Atalay, AKP iktidarının kindar hedefine maruz kalmıştır. Atalay ile birlikte hâlâ hapiste olan Gezi tutsakları onurumuzdur. Gezi tutsakları özgürlüğüne kavuşuncaya kadar topyekûn mücadelemiz devam edecektir.

"ANAYASA MAHKEMESİ KARARI DERHAL UYGULANSIN"

Can Atalay`ı cezaevinde tutarak aynı zamanda depremzede Hatay halkına zulmedilmektedir. Can Atalay`ın yeri cezaevi değil, hâlâ barınma, gıda, temiz su, ulaşım, eğitim, sağlık sorunları yaşayan Hatay halkının yanı olmalıdır. Hatay halkının ve tüm ülkenin iradesini yok saymaya çalışan bağımlı yargının karşısında bugün yine nöbetteyiz. İstanbul`da da vekillerimiz, Atalay`ın avukat arkadaşları, devrimciler, demokratlar Ağır Ceza önünde nöbet beklemektedir. Vekilimiz Atalay özgürlüğüne kavuşmadan bize rahat yok. Atalay, çıkacak yine hak arama mücadelesinde Hatay halkı ile buluşacaktır. Buradan son bir kez daha haykırıyoruz. Anayasa Mahkemesi kararı derhal uygulansın."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA