27 Kasım 2025 Perşembe


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

ALİ BABACAN: "KENDİ DEYİMİYLE TOLGA ŞARDAN GAZETECİLİK YAPTI. YER YERİNDEN OYNAMASI GEREKEN KONUYU GÜNDEMDE TUTAN GAZETECİYE YAPILAN HAKSIZLIKTIR"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali  Babacan, gazeteci Tolga Şardan`ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Babacan, “Kendi ifadesiyle Tolga Şardan gazeteci, gazetecilik yaptı, o kadar. Böylesine önemli bir konuda yer yerinden oynaması gerekirken bu konuyu farklı açılardan gündemde tutmaya çalışan bir gazeteciye yapılan haksızlıktır. Hükümet gündemden düşürmeye çalışsa da biz bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim" dedi. Babacan, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesiyle ilgili de "AYM`nin kararları bağlayıcıdır, birilerinin keyfine göre, siyasi hesaplara göre bu kararları eğip bükemezsiniz. AYM`nin verdiği karara rağmen Can Atalay hala hapiste. Bunlar hukuksuzluğu bir adet haline getirdiler, biz bu hukuksuzluğu reddediyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 13:06   Okunma : 149

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali  Babacan, gazeteci Tolga Şardan`ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Babacan, “Kendi ifadesiyle Tolga Şardan gazeteci, gazetecilik yaptı, o kadar. Böylesine önemli bir konuda yer yerinden oynaması gerekirken bu konuyu farklı açılardan gündemde tutmaya çalışan bir gazeteciye yapılan haksızlıktır. Hükümet gündemden düşürmeye çalışsa da biz bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim" dedi. Babacan, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesiyle ilgili de "AYM`nin kararları bağlayıcıdır, birilerinin keyfine göre, siyasi hesaplara göre bu kararları eğip bükemezsiniz. AYM`nin verdiği karara rağmen Can Atalay hala hapiste. Bunlar hukuksuzluğu bir adet haline getirdiler, biz bu hukuksuzluğu reddediyoruz" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM`de  haftalık değerlendirme toplantısı yaptı. Babacan şunları söyledi:

"CUMHURBAŞKANI BAŞTA OLMAK ÜZERE BU SÜREÇTE DAHLİ OLAN HERKESİ DERHAL HUKUKUN GEREĞİNİ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM"

"Geçen haftadan bu yana ülkemizde çok ciddi bir hukuk ihlali yaşanıyor. Bir gazeteci arkadaşımızın tabiriyle anayasal düzene karşı bir darbe gerçekleşmiş durumda. AYM`nin kararları bağlayıcıdır, birilerinin keyfine göre, siyasi hesaplara göre bu kararları eğip bükemezsiniz. AYM`nin verdiği karara rağmen Can Atalay hala hapiste. Bunlar hukuksuzluğu bir adet haline getirdiler, biz bu hukuksuzluğu reddediyoruz. Hiç kimse halk beni seçti kafama eseni yaparım diyemez diyoruz. Demokrasi hukukla bir anlam kazanır, hukukun olmadığı bir demokrasi seçilenlerin keyfine göre yönetmesi, adaletsizlik, yolsuzluk, dünyada itibarsızlık demektir. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bu süreçte dahli olan herkesi derhal hukukun gereğini yerine getirmeye davet ediyorum."

"KENDİ DEYİMİYLE TOLGA ŞARDAN GAZETECİLİK YAPTI, YER YERİNDEN OYNAMASI GEREKEN KONUYU GÜNDEMDE TUTAN GAZETECİYE YAPILAN HAKSIZLIKTIR"

İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı`nın HSK`ye yargıdaki hukuksuzluk iddialarına dair başvurusuna değinen Babacan, "Ciddi bir hareket yok, bu iş ciddiye alınmış değil kulaklarının üstüne yatma söz konusu. Üstelik bu konuda haber yapan gazeteci Tolga Şardan da tutuklandı. Kendi ifadesiyle Tolga Şardan gazeteci, gazetecilik yaptı, o kadar. Böylesine önemli bir konuda yer yerinden oynaması gerekirken bu konuyu farklı açılardan gündemde tutmaya çalışan bir gazeteciye yapılan haksızlıktır. Hükümet gündemden düşürmeye çalışsa da biz bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim" dedi. 

Babacan, şöyle devam etti:

"KYK BURSLARI VE KREDİLERİYLE İLGİLİ AÇIKLANAN KARAR GERÇEKTEN HÜKÜMETİN BU ÜLKENİN GERÇEKLERİNDEN HABERSİZ, GENÇLERİNDEN BİHABER OLDUĞUNU GÖSTERİYOR"

"KYK bursları ve kredileriyle ilgili açıklanan karar gerçekten hükümetin bu ülkenin gerçeklerinden habersiz, gençlerinden bihaber olduğunu gösteriyor. Bu ülkede mutfak enflasyonunun resmi rakamlara göre dahi yüzde 85 olduğunu siz bilmiyor musunuz, öğrencilerin en önemli harcama kaleminin gıda olduğunu bilmiyor musunuz? Gıda ve barınma temel ihtiyaç. Bağımsız araştırmaların gösterdiği enflasyon da yüzde 130. Bütün bu rakamlar ortadayken gençlerin burslarına, kredilerine yapılan artış yüzde 60, o da 2 ay önce açıklanıyor, 1 Ocak`tan itibaren geçerli. Sadece dar gelirlileri sıkarak bu ekonomik sorunu çözemezsiniz. Akıl bilim dışı politikalardan dönülecek diye biz beklerken Merkez Bankası hala arka kapıdan döviz satışına devam ediyor, niçin şeffaf olmuyorsunuz, rasyonel politikalara dönüş bu mu? 

"MECLİS`İN GENEL KURUL`DA GÖRÜŞÜP KABUL ETTİĞİ YASALAR NİHAYETİNDE UYGULANMAYACAKSA BU MECLİS NİYE VAR"

Kısa bir süre önce görevinden ayrılan BDDK Başkanı baktık ki bir bankanın genel müdürü olmuş. Bankacılık Kanunu`nda çok açık hüküm var; BDDK Başkanı, üyeleri görevlerinden ayrıldıktan 2 yıl boyunca denetledikleri kurumlarda görev alamaz diyor. Bu hükme uymayanla ilgili hapis cezası diye ayrıca madde var  kanunda, inanılır gibi değil. 600 milletvekiline ve Meclis Başkanı`na sormak istiyorum; Meclis niye var? Bu Meclis`in gece gündüz çalışıp komisyonlarda, Genel Kurul`da görüşüp kabul ettiği yasalar nihayetinde uygulanmayacaksa bu Meclis niye var? Böyle böyle TBMM`nin altı oyuluyor.

"BAŞKA ZERENLER ÖLMESİN DİYE TEDBİR ALMAK ÜLKEYİ YÖNETENLERİN ELİNDE"

Son 5 senedir barınamayan gençler sorununa değiniyorduk, şimdi barınabilen gençlerin can güvenliği sorunu ortaya çıktı. KYK yurtlarının can güvenliği, emniyet açısından derhal incelenmesi gerekir. Zeren`i kaybettik telafisi yok ama başka Zerenler ölmesin diye tedbir almak ülkeyi yönetenlerin elinde şu anda.

" ‘YERELDE KADINA YER VAR` ADINI VERDİĞİMİZ KAMPANYANIN AMACI YEREL SEÇİMLERDE DAHA ÇOK KADININ ADAY OLARAK LİSTELERDE YER ALMASI"

Bir yandan kongre takvimimizi başlatırken diğer yandan önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili yoğun bir hazırlık içindeyiz. 2 gün önceki Genel Merkez Yönetim Kurulu toplantımızda aday tespit sürecimizi başlatma kararı aldık, tüm ülke sathında adaylık için başvuruları almaya başlıyoruz. Yeni bir projemiz var; ‘Yerelde Kadına Yer Var` adını verdiğimiz kampanyanın amacı yerel seçimlerde daha çok kadının aday olarak listelerde yer alması. Türkiye`de siyasette kadınların işi kolay değil, erkek egemen bir kültür söz konusu. Bu ülkenin yarınlarına katkı verebilecek bütün kadınları yerel seçimlerle ilgili aday olmaya davet ediyorum.

"NİYE FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN KANI ÜZERİNDEN AYRIŞTIRMA YAPIYORSUNUZ, TAMAMEN İSTİSMAR BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL"

Hükümet sorunları çözme konusunda tam bir acziyet içerisinde. Ara bulucu olacağız dediler yapmadılar, garantör olalım bari dediler kimse dinlemedi bile.  Filistin davası hepimizin davası değil mi, siz niye böylesine önemli bir meseleyi Cumhur İttifakı`nın meselesi haline getirip Cumhur İttifakı mitingi diye lanse ediyorsunuz? Niye Filistinli kardeşlerimizin kanı üzerinden ayrıştırma yapıyorsunuz, tamamen istismar başka bir şey değil.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA