26 Kasım 2025 Çarşamba


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

TAHLİYE EDİLEN GAZETECİ TOLGA ŞARDAN ANKARA`DA: "YARIN NE OLUR BİLEMİYORUZ AMA SONUÇ İTİBARIYLA MESLEĞİMİZİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Silivri Cezaevi`nden tahliye edilen T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, Ankara`ya geldi. Şardan, Esenboğa Havalimanı`nda; "Öncelikle meslektaşlarıma -öğrendim ki gerçekten çok büyük destek vermişler- avukatlarıma, siz meslektaşlarıma ve destek olan tüm siyasilere çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde biz gazeteciyiz, işimizi yapıyoruz. Yarın ne olur bilemiyoruz ama sonuç itibarıyla mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Benim durumumu da yine bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben de sizler gibi gazetecilik yapmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 23:24   Okunma : 321

HABER: NİSANUR YILDIRIM / KAMERA: ÜNAL AYDIN

Silivri Cezaevi`nden tahliye edilen T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan, Ankara`ya geldi. Şardan, Esenboğa Havalimanı`nda; "Öncelikle meslektaşlarıma -öğrendim ki gerçekten çok büyük destek vermişler- avukatlarıma, siz meslektaşlarıma ve destek olan tüm siyasilere çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde biz gazeteciyiz, işimizi yapıyoruz. Yarın ne olur bilemiyoruz ama sonuç itibarıyla mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Benim durumumu da yine bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben de sizler gibi gazetecilik yapmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçundan 1 Kasım 2023`te tutukladığı T24 yazarı, gazeteci Tolga Şardan`ın, avukatlarının yaptığı itiraz üzerine, yurt dışına çıkış yasağı kararı alarak bugün tahliyesine karar verdi. Silivri Cezaevi`nden bu geçe salıverilen Şardan`ı Esenboğa Havalimanı`nda; ailesi, T24 ekibi, gazeteci Fikret Bila ve Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Sekreteri Türker Karapınar karşıladı. Meslektaşlarının sorusu üzerine Şardan, Esenboğa`da şunları söyledi:

"GAZETECİLİK YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM"

"Değişik bir süreç oldu. Tabii sevinçliyim, tahliye oldum. Öncelikle meslektaşlarıma -öğrendim ki gerçekten çok büyük destek vermişler- avukatlarıma, siz meslektaşlarıma ve destek olan tüm siyasilere çok teşekkür ediyorum. Nihayetinde biz gazeteciyiz, işimizi yapıyoruz. Yarın ne olur bilemiyoruz ama sonuç itibarıyla mesleğimizi yapmaya devam edeceğiz. Benim durumumu da yine bu şekilde değerlendirmek gerekiyor. Ben de sizler gibi gazetecilik yapmaya devam edeceğim.

Dört gün kadar uzak kaldım. Bunlar bizim mesleğimizde olağan şeyler. Bizim mesleğimizin de cilveleri de diyebiliriz . Şimdi de kavuştuk, cezaevinde diğer meslektaşlarımız var, bir an önce onların da ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum."

Anayasa Mahkemesi`nin 8 Kasım Çarşamba günü esastan görüşeceği “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçunu düzenleyen TCK 217/A maddesiyle ilgili soruya ise Şardan, şöyle cevap verdi:

"Anayasa Mahkemesi bu yasa hükmüyle ilgili bir değerlendirme almış. Gazeteciler açısından iyi olacağını düşünüyorum, tabii mahkeme ne tür bir sonuç verecektir onu bilemiyorum şu anda ancak bizim mesleğimiz için iyi bir sonuçla tamamlanacağını düşünüyorum. Yüce mahkemenin vereceği bir karar. Onunla ilgili bir şey söylemem mümkün değil çünkü dosya var, mahkeme görüşecek. Olumlu bir sonuç çıkarsa mesleğimiz açısından iyi bir şey olacaktır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA