21 Mayıs 2024 Salı


15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   15:13   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL`DEN 9. YARGI PAKETİNE "ETKİ AJANLIĞI" TEPKİSİ...   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:18   CHP`Lİ KARA: "AKP İKTİDARI GÖZÜNÜ TYP`LİLERİN GEÇİM KAYNAĞINA DİKTİ"   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:23   DEM PARTİ GRUP TOPLANTISI... TÜLAY HATİMOĞULLARI: "NORMALLEŞME DEDİĞİNİZ KÜRTSÜZ BİR NORMALLEŞMEDİR"    13:04   İYİ PARTİLİ ZORLU, "ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YÜZDE 50 KPSS, YÜZDE 50 MÜLAKAT" DÜZENLEMESİNİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI VE İPTALİ İSTEMİYLE DANIŞTAY`A BAŞVURDU   12:03   MHP GRUP TOPLANTISI... DEVLET BAHÇELİ: HDP, BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN KAPATILACAKTIR?   11:25   İSTANBUL VALİLİĞİ`NDEN OLAYLI DERBİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   09:49   ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GİRECEK 3,5 MİLYON GENCİN GELECEĞİ YOK EDİLDİ"   09:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ   08:54   İSTANBUL`DA YENI 1 MAYıS GÖZALTıLARı   22:52   CHP`LI ÇELIK: "NEOLIBERAL POLITIKALARıN KARŞıSıNA SOSYAL DEMOKRAT UYGULAMALARı KOYACAĞıZ"   21:56   ERDOĞAN: “MEVCUT ANAYASA`NıN YENI TÜRKIYE`YI TAŞıMASı MÜMKÜN DEĞILDIR”   21:04   TÜRKIYE`DE İRAN CUMHURBAŞKANı REISI`NIN VEFATı DOLAYıSıYLA 1 GÜNLÜK MILLI YAS ILAN EDILDI   20:39   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN ECZACı ODASı`Nı ZIYARET ETTI   17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...  
 
     
   

ALİ MAHİR BAŞARIR: "TOLGA ŞARDAN NİYE TUTUKLANDI VE 3 GÜN SONRA SERBEST BIRAKILDI? EVİNDEKİ EVRAKLARA EL UZATIP ALMAK İSTİYORLARDI. ONLARI ALDILAR VE SONRA BIRAKTILAR"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa Mahkemesi`nin yarın ‘sansür yasası`nı görüşeceğini hatırlatarak, “Bu yasadan sonra 33 gazeteciye soruşturma açıldı, 6 gazeteci gözaltına alındı ve 4`ü tutuklandı...Tolga Şardan`ın bilgisayarına, evindeki evraklara, bir gazetecinin mahremine el uzatıp onları almak istiyorlardı. Onları aldılar ve sonra bıraktılar” dedi. Başarır, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`la ilgili mütalaasına ilişkin "5 sayfalık mütalaa yazacağına Anayasa`nın 153. maddesini 5 saniyede okusa bu durumu anlayabilirdi. Hiçbir yargı kurumu Anayasa`dan ve Anayasa Mahkemesi`nden daha büyük değildir" diye konuştu.

 

Tarih : 7 Kasım 2023 Salı 15:06   Okunma : 62

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Anayasa Mahkemesi`nin yarın ‘sansür yasası`nı görüşeceğini hatırlatarak, “Bu yasadan sonra 33 gazeteciye soruşturma açıldı, 6 gazeteci gözaltına alındı ve 4`ü tutuklandı...Tolga Şardan niye tutuklandı ve 3 gün sonra serbest bırakıldı. Tolga Şardan`ın bilgisayarına, evindeki evraklara, bir gazetecinin mahremine el uzatıp onları almak istiyorlardı. Onları aldılar ve sonra bıraktılar” dedi. Başarır, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`la ilgili mütalaasına ilişkin "5 sayfalık mütalaa yazacağına Anayasa`nın 153. maddesini 5 saniyede okusa bu durumu anlayabilirdi. Hiçbir yargı kurumu Anayasa`dan ve Anayasa Mahkemesi`nden daha büyük değildir" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM`de basın toplantısı düzenledi. Başarır, şunları söyledi:

“Hafta sonu 38. Olağan Kurultayımızı demokratik teamüller içinde büyük coşkuylave kıran kırana bir seçimle yaptık. Yeni Genel Başkanımız Özgür Özel oldu. Ben öncelikle partimize büyük hizmetler veren, dürüstlüğü, uzlaştırıcı kimliği ve onurlu duruşuyla Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu`na çok teşekkür ediyorum. Ona olan vefamız, dün de bugün de yarın da devam edecek. Yeni genel başkanımızı CHP grubu adına bir kez daha kutluyorum. Hepimiz mutluyuz, umutluyuz.

DAHA TEBRİK ETMEDEN ELEŞTİRİDE BULUNAN BAŞTA CUMHURBAŞKANI OLMAK ÜZERE BU HAREKETLERİ ŞAŞKINLIKLA KARŞILIYORUM”

Ayrıca Sayın Genel Başkanımızı, bizleri arayıp tebrik eden siyasi parti gruplarının başkanı, genel başkanları, başkan vekilleri ve milletvekillerine teşekkür ediyorum. Nazik bir tebriği, aramayı çok görüp daha tebrik etmeden eleştiride bulunan başta Cumhurbaşkanı olmak üzere bu hareketleri de şaşkınlıkla karşıladığımı da söylemek istiyorum.

BUNDAN SONRA TARİHİ BİR SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Kurultay bitmiştir. Bundan sonra tarihi bir sorumluluğumuz var. CHP Genel Başkanlığı, o koltuk Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün koltuğu. O koltuk devrimleri yaptı. Bu koltuk Türkiye Cumhuriyeti`ne sanayiden, kadın erkek eşitliğinden, harf inkılabından Medeni Kanunu`na kadar büyük devrimleri hediye etti. Cumhuriyet`in ikinci yüzyılında ülkemizi demokrasi ile taçlandırmak için mücadeleye başlayacağız.”

Başarır, KYK yurtlarındaki asansör kazalarına dikkat çekerek, “Bakan istifa etmeli. Eğer sen yüz binlerce öğrencinin barındığı yerde, son 1 ayda 10 tane asansör kazası oluyorsa, bir evladımız ölüyorsa, yemekten çocuklarımız zehirleniyorsa o koltukta oturma” dedi.

Başarır, Galatasaray- Fenerbahçe`nin oynayacağı süper kupa finalinin Suudi Arabistan`da olmasına tepki gösterdi. Başarır, Anayasa Mahkemesi`nin ‘sansür yasası`nı yarın görüşeceğini anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu yasadan sonra bizim bildiğimiz 33 gazeteciye soruşturma açıldı, 6 gazeteci gözaltına alındı ve 4`ü tutuklandı. Gerçekten bu yüzyılda utanç verici bir olay. Eğer Türkiye Cumhuriyeti basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 165`inci sıradaysa ve bu yasa çıkıyorsa ve Tolga Şardan tutuklanıyor ve 3 gün sonra serbest bırakılıyorsa diyecek sözümüz yok. Anayasa Mahkemesi umarım gereğini yapar, bu rezalete son verir. Tolga Şardan niye tutuklandı ve 3 gün sonra serbest bırakıldı? Tolga Şardan`ın bilgisayarına, bilgilerine, evindeki evraklara, gizli evraklara, bir gazetecinin mahremine el uzatıp onları almak istiyorlardı. Onları aldılar, bu benim görüşüm, ondan sonra da bıraktılar. Utanç verici bir olay” diye konuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili mütaalasına da değinen Başarır, “5 sayfalık mütalaasında neden tahliye olmaması gerektiğini Yargıtay`a anlatmış. Oysa Yargıtay Başsavcılığı, 5 sayfalık mütalaa yazacağına Anayasa`nın 153. maddesini 5 saniyede okusa bu durumu anlayabilirdi. Ben Yargıtay`a, yüksek mahkemeye sesleniyorum. Hiçbir yargı kurumu Anayasa`dan ve Anayasa Mahkemesi`nden daha büyük değildir. Can Atalay`a özgürlük diyorum.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA