7 Ağustos 2025 Perşembe


15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:59   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:05   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:22   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:18   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI   15:43   MÜSİAD MERSIN ŞUBESI BAŞKANı KAYAN “KARDEŞLIK BAĞLARıMıZı YATıRıMA DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “BEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN`A KARŞI DEVLETİ, DÜZENİ, HUKUKU SAVUNUYORUM...ONUN CUMHURBAŞKANLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALAN ANAYASA MADDESİNİ SAVUNUYORUM”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 13:56   Okunma : 169

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ankara`da düzenlenen Türk Eczacıları Birliği 44. Olağan Büyük Kongresi`ne katıldı. Özel kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`un bugün kendisine yapacağı ziyarete yönelik soruya şu yanıtı verdi:

“Sayın Kurtulmuş`un ziyaretinden önce ziyarete ilişkin bir açıklama yapmam doğru değil. Bir meslek örgütünün toplantısına geldik. Bu meslek örgütü de siyaseten homojen bir meslek örgütü değil. Bana karşı hepsi birden bir sevgi ve misafirperverlik gösterdiler ama bu örgütte her siyasi partiden arkadaş var. O yüzden siyasi değerlendirmeler yapmam da doğru değil.

Sorunuzda burada yanıtlayabileceğim kısım şudur. Bugünlerde anayasanın bir maddesi Yargıtay tarafından yok sayılıyor. Ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor ve diyor ki ‘Anayasa Mahkemesi`nin yetkisini herkesin bağlayacağıyla ilişkin anayasa hükmünü yok hükmünde kabul ediyor.` Biz de diyoruz ki böyle yaparsınız Meclis`i de yok hükmünde sayar yarın birisi çünkü 80. 85. madde Meclis`i ilgilendiriyor. Yarın sizi de etkiler çünkü Cumhurbaşkanıyla ilgili maddeler birisi tarafından yok sayılıyor olmaz.

ANAYASAL DÜZENİ BİR MADDEDE YOK SAYARSANIZ BÜTÜN DÜZENİ ORTADAN KALDIRIRSINIZ”

Aynı şekilde Türk Eczacıları Birliği de anayasada kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle ilgili maddeden güç alıyor. Örneğin herhangi bir eczacı ‘Anayasa Mahkemesi`nin kararının Yargıtay tarafından kabul edilmemesine doğru yapıyorlar` diyorsa kendi mesleği de elden gidiyor bunu görmesi lazım. Herhangi bir tabip buna sessiz kalırsa artık Türk Tabipleri Birliği diye bir yapı yok diyebilir yarın Cumhurbaşkanı. Herhangi bir kamu kurumu niteliğine sahip meslek örgütü herkes ki anayasayla kurulan içinde Türkiye Odalar Borsalar Birliği`nden esnaf odalarına kadar atıflar var ve hepsi anayasadan güç alıyorlar. O yüzden anayasal düzeni bir maddede yok sayarsanız bütün düzeni ortadan kaldırırsınız. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olmazsa eczacılar yine olur ama onlar ya sermayenin eline düşerler ya da kendi ceplerini düşünen tüccarlara dönüşürler. Kamu kurumu niteliğinde olduğunuzda gece 3`de çocuğunuz hastalandığında ateş düşürücü şurubu bulabileceğiniz bir eczanenin açık olduğundan eminsiniz çünkü kamu için o alan düzenlenmiş.

ONUN CUMHURBAŞKANLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALAN ANAYASA MADDESİNİ SAVUNUYORUM”

Anayasa böyle sahip çıkmak lazım. Anayasa tartışması Özgür Özel`in, Recep Tayyip Erdoğan`ın tartışması değildir. Gece 3`de ateşlenmiş havale geçirecek bir çocuğun ilacının bulunup bulunmama meselesidir. Türkiye`nin bir ucuna bir hekimin gidip gitmeme meselesidir. Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır. Anayasa dünyada 800 yıllık, Türkiye`de ilk adımları atılmaya başlayalı yani tek adamın yetkileri tartışalı Sened-i İttifak`tan beri 200 yıllık bir yürüyüştür. Bu yürüyüşe çelme çakan Türkiye`ye çelme çakar. Bunun dışında bir siyasi soru cevaplamam mümkün değil onu bu kapıdan çıktıktan sonra yaparız.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA