26 Kasım 2025 Çarşamba


17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK   14:39   GAZETECI FATIH ALTAYLı’YA 4 YıL 2 AY HAPIS CEZASı VERILDI   14:35   TRUMP VE ZELENSKI, RUSYA-UKRAYNA BARıŞ GÖRÜŞMELERINE HAZıRLANıYOR; WITKOFF ISE GELECEK HAFTA MOSKOVA’DA PUTIN ILE GÖRÜŞECEK   14:34   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı MUHITTIN BÖCEK HASTANEYE KALDıRıLDı   14:32   KADıN DAYANıŞMA KOMITESI ÜYESI KADıNLAR MEYDANLARı DOLDURDU: "ŞIDDET IKTIDARıNıZı YıKACAĞıZ"   10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”  
 
     
   

İMAMOĞLU: “TOPLUMSAL İTTİFAKI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KURMAYA KARARLIYIZ”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı`nın büyükşehir belediye başkanlığına aday adaylığı için “Hayırlı olsun" dedi. İmamoğlu, İstanbul`da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin bir soruya ise “İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız” karşılığını verdi.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 18:02   Okunma : 344

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü Suat Sarı`nın büyükşehir belediye başkanlığına aday adaylığı için “Hayırlı olsun" dedi. İmamoğlu, İstanbul`da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin bir soruya ise “İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız” karşılığını verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs yolunda 1. ve 2. etap çalışması tamamlanan "beyaz yol" beton kaplama çalışmalarını yerinde inceledi. İmamoğlu, Beylikdüzü`nde gerçekleştirdiği inceleme sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“BANA YAKIŞAN BAŞARILAR DİLEMEK”

İmamoğlu`na İBB Meclisi İYİ Parti Grup Sözcüsü ve Ulaşım Komisyonu Üyesi Suat Sarı`nın büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu açıklamasıyla ilgili değerlendirmesi soruldu. İmamoğlu, “Hayırlı olsun. Aday adayı olmak değerlidir, önemlidir. Suat Sarı da bizim değerli ve geçmişten gelen deneyimleri üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz kendisine. Benim diyebilecek olduğum, bana yakışan sadece bu kadarıdır” dedi.

“TOPLUMSAL İTTİFAKI KURMAYA KARARLIYIZ”

İstanbul`da seçimlerde ittifak olup olamayacağına ilişkin soru üzerine de İmamoğlu, şunları söyledi:

“Ben hep söyledim. İttifak meselesi bir kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şeyi şöyle tarifledik; toplumsal ittifak olarak tarifledik. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Elbette ki bunun siyasi olarak da görüşmesi mümkündür. Kurumsal olarak da görüşmesi mümkündür. Daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi. Bu bakımdan da tabii ki bir kişi ‘Aday adayıyım` diyebilir. Ama en son karar verecek olan partilerdir. Biz hala daha önce ittifak kurduğumuz,  ittifak konusunu konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üst seviyede vermeye devam edeceğiz. Diğer hususlar elbette en üst seviyede konuşulacak meselelerdir. Önümüzde zaman ve gündem bu şekilde devam edecek.”

“ADAYLAR ARALIK, OCAK AYINDA BELLİ OLUR”

Ekrem İmamoğlu, CHP`nin yerel seçimlerde yarışacak belediye başkan adaylarının ne zaman belirleneceği sorusu üzerine de şu ifadeleri kullandı:

“Çok hassas bir süreç. Burada en doğru kararı alma konusunda kararlı bir siyasi dönem başlamıştır. Biz belediye başkanları, ilçe belediye başkanlarımız, bizler var. Artı kazanmak istediğimiz ilçeler var. 39 ilçenin tamamına iddia koymak istiyoruz. Böylesi bir zaman diliminin çok hassas ölçülmeli, değerlendirilmeli ve ona göre kararlar alınmalı. Üzerine düşeni, yerel yöneticiler olarak bizler, siyasi olarak ilçe başkanlarından başlayacak şekilde il başkanlığına, ardından da genel merkezdeki değerlendirmeyi yapacak olan yöneticiler ve biz de biliyorsunuz arkadaşlarımızla birlikte yol yürüyeceğiz. Ama niyet koyup adaylaşamayan ama mevcutta görevi olup adaylaşamayan ama İstanbul`da ama Türkiye`nin her yerinde büyük değişimi, büyük iktidar yürüyüşünü hep birlikte başarma adına kararlı bir şekilde omuz omuza yine amasız, fakatsız bir yol yürüyüşüne dönüştürmemiz şarttır. Bu gerçekten çok büyük bir idealdir. Memleketimizin barış içinde, huzur içinde, kardeşçe, dayanışma içerisinde bütün insanlarını kucaklayan, bütün insanlarını kapsayan, itibarını kendi milletine yaşatan, şefkatini ve yönetim anlayışını kendi milletine hissettiren, gösteren bir yönetim anlayışını aynı şekilde bütün uluslararası düzeyde de itibarlı bir ülke olma kabiliyetini gösteren önümüzdeki 20-25 yılın siyaset anlayışını, ritmini yenileyen çok olağanüstü bir dönem olarak görüyorum. Yolumuz açık olsun. Bu bağlamda adaylarımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Aralık ve ocak ayında belli olur.”

“GENEL BAŞKANIMIZIN TÜRKİYE ÇAPINDA BİRKAÇ YÜZ TANE OFİSİ VARDIR” 

İmamoğlu`na AKP`li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 50+1`in değiştirebileceğini söylemesi ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun İstanbul ve Ankara`da ofis açması da soruldu. İmamoğlu, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`nun Ankara`da ofisinin olması kadar doğal bir şey yok ama şunu ifade edeyim. Genel Başkanımızın Türkiye çapında herhalde birkaç yüz tane ofisi vardır. Bizim ofisimiz de Sayın Genel Başkanımıza aittir. Başka belediye başkanlarımızın da her il binası ofisidir. Hatta genel merkez dahi bu anlamda ofisidir bu bağlamda. Bizim her mekanımızın onun ofisi olduğunu buradan duyurmak isterim.

"BU REJİMDE DEĞİŞECEK ÇOK ŞEY VAR"

50+1`i değiştireceğim kelimesi ya da değişmesini istiyorum kelimesinin tam içeriğini bilmiyorum. Ona da şunu söyleyeyim. Bugün önümüzde bir sistem var bir rejim var. Önümüze böyle bir matematiği koyan Türkiye Genel Seçimlerinde eğrisiyle doğrusuyla bu sürüyor. Ama bu rejim de değişecek çok şey var. Sadece 50+1 değil. Başta adalet sistemi işlemesinden ya da işletme biçiminden ya da onun yarattığı sıkıntıları travmaların ortadan kaldırılacağı tedbirlerin alınacağı mekanizmalara varıncaya kadar değişecek çok şeyi var. Umarım o demokratik sistemi rejimi kurabilmek adına çok sağlıklı müzakereler edilecek. Bugünleri hep birlikte yaşarız." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA