1 Eylül 2025 Pazartesi


13:53   AFGANISTAN’DA 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM...   13:52   CHP’LI BAŞARıR’DAN YENI ADLI YıL MESAJı   13:51   ÖZGÜR ÖZEL, BALıKÇıLARLA "AV SEZONU"NU AÇTı   10:56   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “HUKUKA VE ADALETE OLAN GÜVENI DERINDEN SARSıLMıŞTıR”   10:15   MESKİ, DEĞIRMENDERE MAHALLESI’NIN İÇME SUYU HATTıNı YENILEDI   17:25   MERSIN’DE ZAFER COŞKUSU SAHAYA TAŞTı: AYVAGEDIĞISPOR ŞAMPIYONLUĞA ULAŞTı   17:12   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ADALET BAKANı’NA 7 KRITIK SORU: “İKILI HUKUK SISTEMI MI İŞLETILIYOR?”   10:01   MERSIN’DE ATıKTAN HAYAT KURTARAN DÜDÜKLER: MINIKLERE HEM BILIM HEM BILINÇ   23:50   SINOP MEYDANı’NDA TARIHI BULUŞMA: CHP’DEN KUCAKLAŞMA ÇAĞRıSı   15:30   30 AĞUSTOS’UN GÖLGESINDE ANıTKABIR’DE SIYASI SLOGANLAR: CHP’DEN SERT TEPKI   14:15   KOLERA SALGıNı DERINLEŞIYOR: 382 BIN VAKA, 4.500 CAN KAYBı   13:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İTTIFAK MESAJı: “DEMOKRASI YOLUNDA HERKESLE YÜRÜRÜZ”   11:25   ÖZGÜR ÖZEL: "BAŞTA GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE TÜM KAHRAMANLARıMıZıN YOLUNDA ILERLIYOR; HEPSINI SAYGı VE MINNETLE ANıYORUZ"   11:25   KÜTAHYA ŞEKER’DE GREV BAŞLADı ,ENFLASYONA KARŞı ALıNTERIYLE DIRENIŞ   01:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EĞITIM BAŞARıSı: GENÇLER HAYALLERINE ULAŞTı, SEÇER’DEN ANLAMLı MESAJ   15:54   SOSYAL BELEDIYECILIKTE DERSHANE MODELI: MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK BAŞARı   15:45   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KAÇAK DÖKÜMLERE DIJITAL MÜDAHALE: ÇEVREYI KIRLETENLERE ANıNDA CEZA   15:37   YAYA GÜVENLIĞI TEHLIKEDE: AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN SERT MÜDAHALE   15:20   GÜLCAN KıŞ: “TÜİK KÂĞıT ÜSTÜNDE İŞSIZLIĞI BITIRDI, GENÇLER HÂLÂ İŞSIZ!”   15:05   BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

BÜLENT KAYA: “İSRAİL BURADAN GİDEN GEMİLERLE FİLİSTİNLİLERİ KATLETMEYE DEVAM EDİYORSA, BUNA CEVAZ VEREN İKTİDAR SAHİPLERİ ZALİMDİR”


Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu`nda; “Bugün eğer İsrail; buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikleri bomba ve silah yapımında kullanıyorsa, buradan giden gemilerle Filistinlileri katletmeye, şehit etmeye, öldürmeye devam ediyorsa; emin olun, bunu yapan ister özel bir şirket olsun ister bunları limanlarından kaldıran liman sahipleri olsun isterse buna cevaz veren, devleti yöneten iktidar sahipleri olsun, zalimdir, zalimdir, zalimdir” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 16:36   Okunma : 234

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, TBMM Genel Kurulu`nda; “Bugün eğer İsrail; buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikleri bomba ve silah yapımında kullanıyorsa, buradan giden gemilerle Filistinlileri katletmeye, şehit etmeye, öldürmeye devam ediyorsa; emin olun, bunu yapan ister özel bir şirket olsun ister bunları limanlarından kaldıran liman sahipleri olsun isterse buna cevaz veren, devleti yöneten iktidar sahipleri olsun, zalimdir, zalimdir, zalimdir” dedi.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, dün, TBMM Genel Kurulu`nda, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarını değerlendirdi. Kaya, şunları söyledi:

“Yetmiş beş yıldır süren bir işgal, 17 yıldır Gazze`ye uygulanan bir ambargo ve 54 günden bu yana son aşaması devam eden kanlı bir vahşeti yaşadığımız günlerden geçiyoruz. Özellikle, bu son 54 günlük İsrail terör devletinin sergilediği vahşet, insanlığın Filistin meselesiyle ilgili duyarlılığını da artırmıştır. Her ülkede iktidarların acziyetine rağmen milletler, halklar meydanlara akmış, boykot çağrılarıyla Filistin`in yanında İsrail`e karşı saf tuttuklarını ifade etmeye başlamışlardır.

Bizim, bugün, bu Meclis`te konuştuğumuz konu milletlerin, halkların ne yapması gerektiği değildir. Bizim, bugün, bu Meclis`te konuştuğumuz konu sivil toplumun ne yapması gerektiği değildir. Bizim, bugün, bu Meclis`te konuştuğumuz şey kendileri de insan olması hasebiyle iktidar sahiplerinin zalimlere karşı şifahi olarak okuduğu meydan okumalar ya da sözler değildir.

Bizim, bugün, tam da konuştuğumuz şey iktidar sahiplerinin iktidar olmanın gereği olarak yapması gereken işleri yapıp yapmadığı, yapmıyorsa bunun sebeplerini araştırma konusudur. Dolayısıyla hiç kimse ‘Ortada kuyu var, yandan geç` muamelesi yapmasın; bugün burada hepimiz iktidarın yapması gerekenleri ve yapamadıklarını konuşarak bu konuyu değerlendirmek durumundayız.

“BU GAZ, KAN BULAŞMIŞ BİR GAZDIR”

Seçimlerden hemen sonra ‘İsrail`le normalleşme` adı altında bir süreç iktidar tarafından başlatıldı. Temmuzdaki Körfez turunun, eylüldeki Birleşmiş Milletlerin tek bir konusu vardı: ‘En sağlıklı yol Türkiye, Avrupa`yı biz gazlayacağız, Berat Bey döneminde ilk adım atılmıştı, şimdi Netanyahu`yla başlayacağız.` İsrail`in işgal ettiği topraklardaki doğal gazı Türkiye Cumhuriyeti olarak İsrail`le birlikte Avrupa`ya pazarlayacaktık. Ekim ayına kadar açın iktidara yakın medyanın gündemini herkes bunun ne kadar büyük bir proje olduğunu, ülkemize neler kazandıracağından bahsediyordu ve bu stratejik adımları övüyordu.

Oysa bu gaz, kan bulaşmış bir gazdır, bu gaz Filistinlilerin ana sütü kadar hakkı olan bir gazdır ama İsrail devleti tarafından el konulmuş bir gazdır. Şayet bu gazı siz İsrail`le beraber Avrupa`ya dolar karşılığında pazarlama gibi bir gaflete girerseniz emin olun zalimlerle bir arada olursunuz.

Hani meşhur İstanbul ulemasının verdiği bir fetva vardır; Haçlı orduları Anadolu`yu işgal ederken o askerlerin elbiselerine düğme diken kişinin sorduğu bir fetva var, der ki: ‘Ben o üniformaların düğmelerini dikiyorum, acaba zalim ilan ettiğiniz bu Haçlıların zulmüne ortak olur muyum?` diye. Fetvayı veren şahıs der ki: ‘Hayır, sen ortak olmazsın. Sana iğne ve ipliği satan, o zulmün ortağı olur ama sen onların bu düğmelerini diktiğin için bizzat zalimin ta kendisi olursun.`

Dolayısıyla bugün eğer İsrail buradan giden akaryakıtla kendi uçaklarının akaryakıtını dolduruyorsa, buradan giden demir çelikleri bomba ve silah yapımında kullanıyorsa, buradan giden gemilerle Filistinlileri katletmeye, şehit etmeye, öldürmeye devam ediyorsa, emin olun, bunu yapan ister özel bir şirket olsun ister bunları limanlarından kaldıran liman sahipleri olsun isterse buna cevaz veren, devleti yöneten iktidar sahipleri olsun, zalimdir, zalimdir, zalimdir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA