23 Haziran 2025 Pazartesi


12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

İYİ PARTİ KADIN POLİTİKALARI BAŞKANI YÜKSEL: "KADINLARIN TOPLUMDA EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİLMELERİ, DEMOKRASİMİZİN VE İNSAN HAKLARININ VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASIDIR"


İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladığı açıklamada; "Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 20:06   Okunma : 236

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladığı açıklamada; "Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır" dedi. 

İYİ Parti Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Genel Merkezi`nde bugün yaptığı açıklamayla Türkiye`de kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 89. yılını kutladı. Yüksel`in açıklamaları şöyle:

"Bugün, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümü. Biz Türk kadınları, bu tarihi adımın toplumsal ve politik anlamda getirdiği ilerlemeyi hatırlıyor, onurlanıyor ve yürekleniyoruz.

"TÜRK KADINI; ÜLKENİN SİYASİ, EKONOMİK VE SOSYAL HAYATINDA ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENMİŞ VE ÜLKENİN GELİŞMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTIR"

1934 yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün liderliğinde atılan bu büyük adım, kadın hakları konusunda Türkiye`yi öncü ülkelerden biri yapmış; Türk kadınlarının sosyal, ekonomik ve politik yaşamdaki rolünün yeniden şekillenmesinin başlangıcı olmuş ve dünyada pek çok ülkeye ilham vermiştir. Kadının seçme seçilme hakkını kazanması, o dönem şartlarında dahi Türkiye`nin modernleşme sürecindeki ilerlemesini ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki kararlılığını simgelemektedir. Ve Türk kadını, bu hakkı kullanarak; ülkenin siyasi, ekonomik ve sosyal hayatında önemli roller üstlenmiş ve ülkenin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır.

"SON 20 YILDA UYGULANAN POLİTİKALAR SADECE KADINLAR İÇİN DEĞİL, TOPLUMUN BÜTÜNÜ İÇİN OLUMSUZ SONUÇLAR DOĞURMAKTA"

Bu önemli yıl dönümü kadınların mücadele etmeleri hâlinde neleri başarabileceklerini bir kez daha anımsamamıza vesiledir. Günümüz iktidarının ve bileşenlerinin benimsediği politikaların olumsuz sonuçları, Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında kadının mevcut haklarının dahi eylemli olarak elinden alınması gibi vahim bir sosyolojik iklim yaratmaktadır. Başka bir ifadeyle son 20 yılda uygulanan bu tür politikalar; kadınların şiddetten korunması, eşit haklara erişimi ve genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması yolundaki çabaları zayıflatmakta ve sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için olumsuz sonuçlar doğurmakta ve toplumsal ilerlemenin geri dönüşüne neden olmaktadır. Kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde temsil edilmeleri, demokrasimizin ve insan haklarının vazgeçilmez bir parçasıdır.

"TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN HER DÜZEYDE TEŞVİK EDİLMESİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

İYİ Parti olarak Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümünde; kadınların toplumdaki yerini güçlendirme ve eşitlikçi bir dünya için verdiğimiz mücadeleyi sürdürme konusundaki kararlılığımızı bir kez daha ve gür bir sesle tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti`nin temel değerleri ve Atamızın vizyonu doğrultusunda; kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması, kadınların her alanda daha fazla temsil edilmesinin desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin her düzeyde teşvik edilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ve Türk kadınının var olma, hak arama mücadelelerinde her daim yanlarında olacağımızı beyan ediyor ve o güzel ve iyi günlere selam gönderiyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA