26 Ağustos 2025 Salı


16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:32   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:24   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:38   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:55   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:20   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:15   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:03   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

TİP ANKARA İL ÖRGÜTÜ, "TAYYİP`İN DAMADI GÜNEŞİ ÇALDI" DİYEREK KALICI YAZ SAATİ UYGULAMASINI PROTESTO ETTİ


TİP Ankara İl Örgütü üyeleri, bugün sabahın ilk saatlerinde gün aydınlanmadan, "Tayyip`in damadı güneşi çaldı" diyerek kalıcı yaz saati uygulamasının geri alınması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne yürüdü. Bakanlığın önünde "Annelerin babaların karanlıkta çocuğunu uğurlarken kaçan huzurunun, bir sokak lambasıyla dahi aydınlatılmamış sokaklardan iş başına yürüyen kadınların huzurunun, güne böyle başlayıp da gün bitince de gün ışığı görmeyeceğini bilerek dakika sayanların huzurunun hesabını hep birlikte soracağız" açıklaması yapıldı.

 

Tarih : 21 Aralık 2023 Perşembe 11:42   Okunma : 255

TİP Ankara İl Örgütü üyeleri, bugün sabahın ilk saatlerinde gün aydınlanmadan, "Tayyip`in damadı güneşi çaldı" diyerek kalıcı yaz saati uygulamasının geri alınması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne yürüdü. Bakanlığın önünde "Annelerin babaların karanlıkta çocuğunu uğurlarken kaçan huzurunun, bir sokak lambasıyla dahi aydınlatılmamış sokaklardan iş başına yürüyen kadınların huzurunun, güne böyle başlayıp da gün bitince de gün ışığı görmeyeceğini bilerek dakika sayanların huzurunun hesabını hep birlikte soracağız" açıklaması yapıldı.

TİP Ankara İl Örgütü üyeleri, bugün sabahın erken saatlerinde gün aydınlanmadan kalıcı yaz saati uygulamasını protesto etmek için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önüne yürüdü.

TİP`li üyeler, "Tayyip`in damadı güneşi çaldı" sloganı attı. TİP`liler Bakanlığın önünde yapılan açıklamada şöyle denildi:

"BU KARAR İLE KIŞ AYLARINDA MESAİ VE DERS BAŞLANGIÇLARINDA KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİK"

"2016 senesinde, saray damadı olmaktan başka hiç bir vasfı olmayan Enerji Bakanı`nın keyfi kararıyla ülke genelinde kalıcı yaz saati uygulamasına geçildi. Gerekçesinde aklımızla alay edercesine güneş ışığından daha fazla faydalanmak için denen bu karar ile kış aylarında mesai ve ders başlangıçlarında karanlığa mahkum edildik. Emekçiler el yakan faturalarla boğuşurken enerji tekelleri daha fazla kar etsin diye verilen bu karar, mağdur yurttaşların tüm itiraz ve isyanına kulak tıkanarak bugüne kadar uygulandı. Bu kararı verenlerin, canından, sağlığından, sevdiklerinden başka derdi olmayanların sesini duymadığına utançla şahit oluyor, bugün bu kararın müsebbiplerinin kapısına bu sesi haykırmak için dayanıyoruz.

"GÜN BİTİNCE DE GÜN IŞIĞI GÖRMEYECEĞİNİ BİLEREK DAKİKA SAYANLARIN HUZURUNUN HESABINI HEP BİRLİKTE SORACAĞIZ"

Öğrenmek, üretmek için değil hayatta kalmak için yollara düşen gençler, emekçiler, kardeşler… Patronların aç gözü doysa gün ışığını görerek başladığımız günleri gün kararmadan bitirebiliriz biliyoruz. Ayın sonunu getirmek için soğukta, karanlıkta yollara dökülmenin zorluğunu bu kararı verenler anlamaz, biliyoruz. Biliyoruz ki bu ülkeyi yönetenler, diğer her kararları gibi bu kararları da bu ülkenin insanları için değil borçlu oldukları sermayedarlar için verecekler yine. Ancak annelerin babaların karanlıkta çocuğunu uğurlarken kaçan huzurunun, bir sokak lambasıyla dahi aydınlatılmamış sokaklardan iş başına yürüyen kadınların huzurunun, güne böyle başlayıp da gün bitince de gün ışığı görmeyeceğini bilerek dakika sayanların huzurunun hesabını hep birlikte soracağız.

"SARAYIN KARARTTIĞI SABAHLARI FENERLERİMİZLE, MEŞALELERİMİZLE, MÜCADELEMİZLE AYDINLATACAĞIZ"

Kış ayları bizler için karanlık ve soğuk geçecekse Enerji Bakanlığı ve hizmet ettiği patronlar için de gürültülü geçecek. Özlem duyduğumuz aydınlık ülkeye birbirimize yaklaşarak, omuz omuza vererek varacağız. Sesimizin işe giderken, okuldan dönerken eriştiği kardeşler, bu ülkenin sabahlarından umudu kesmeyin, sarayın kararttığı sabahları fenerlerimizle, meşalelerimizle, mücadelemizle aydınlatacağız."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA