26 Kasım 2025 Çarşamba


10:32   “KADıNLAR YAŞASıN DIYE İSTANBUL SÖZLEŞMESI YAŞATıLMALı: DR. ŞEVKIN’DEN TBMM’DE ÇARPıCı MESAJ”   09:25   “MERSIN, İKLIM LIDERLIĞINDE ZIRVEYE TıRMANıYOR: CDP’DE ‘A’ NOTUYLA DÜNYA SAHNESINDE”   17:36   ŞANLıURFA ADLIYE SARAYı’NDA PATLAMA… VALI ŞıLDAK: “TEKNIK YÖNÜYLE INCELENIP PATLAMANıN SEBEBI ORTAYA KONULACAK”   17:33   ŞANLıURFA ADALET SARAYı’NDA PATLAMA   17:32   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA: "BU IKTIDARıN POLITIKASı KADıNLARı KORUMAK DEĞIL, KADıNLARı SUSTURMAK"   17:28   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 25 KASıM MESAJı: “İKTIDARA GELDIĞIMIZDE, KADıNA YÖNELIK ŞIDDETE KARŞı ATıLMASı GEREKEN ADıMLARı CESARETLE ATACAĞıZ”   17:25   2026 BÜTÇESI PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU’NDA… KADıNLARıN ŞIDDETI ANLATTıKLARı MEKTUPLARı VEREN CHP’LI KAYA’YA BAKAN TUNÇ’TAN “ŞOV YAPMA” TEPKISI   10:30   TARSUS’TA DÜŞÜNCE ŞÖLENI: 5. FELSEFE FESTIVALI GERÇEKLEŞTI   01:01   SEÇER: “MERSIN’IN BÜTÇESI GÜÇLÜ, HIZMETLERIMIZ KARARLı – 2026’DA YATıRıMLAR DAHA DA ARTACAK”   16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

CHP`Lİ UTKU ÇAKIRÖZER VE TURAN TAŞKIN ÖZER; SIHHİYE ADLİYESİ ÖNÜNDE… ÇAKIRÖZER: “MİLLİYETÇİLİK SUÇ DEĞİLDİR”


CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Turan Taşkın Özer; aralarında Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı`nın da olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı duruşma öncesinde, Ankara`daki Sıhhiye Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çakırözer, “Milliyetçilik suç değildir. Milliyetçi olmak suç değildir. Bunun da bugün, burada yargılamada hakimler tarafından da ortaya koyacağına inanıyoruz” dedi. Özer ise “Umuyorum, adalet ve hukuk; bu ülkede olması gerektiği gibi uygulanmaya başlar. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Tarih : 3 Ocak 2024 Çarşamba 10:55   Okunma : 173

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Turan Taşkın Özer; aralarında Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı`nın da olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı duruşma öncesinde, Ankara`daki Sıhhiye Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çakırözer, “Milliyetçilik suç değildir. Milliyetçi olmak suç değildir. Bunun da bugün, burada yargılamada hakimler tarafından da ortaya koyacağına inanıyoruz” dedi. Özer ise “Umuyorum, adalet ve hukuk; bu ülkede olması gerektiği gibi uygulanmaya başlar. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Turan Taşkın Özer ile CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, aralarında Serkan Kafkas ve Süha Çardaklı`nın da olduğu tutuklu gazetecilerin yargılandığı duruşma öncesinde; Ankara`daki Sıhhiye adliyesi önünde açıklama yaptı.

Çakırözer, şunları söyledi:

“Türkiye`nin kaderi… Adliye önünde açıklama yapıyor milletvekilleri… Ne için? İfade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, basın özgürlüğünü kullandığı için zindanda tutulan gazeteciler için, üniversite öğrencileri için, vatandaşlar için… Burada; milliyetçi tweetler attılar diye, Suriyelilere karşı haberler yaptılar diye, tepkilerini gösterdiler diye 100 günden fazla süredir içeride tutulan iki gazeteci var: Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas. Ama onlarla sınırlı değil. 30 sanıklı bir dava başlayacak. Ana konusu; insanların ifade özgürlüğünü, düşünce özgürlüğünü, basın özgürlüğünü kullandığı için cezaevinde tutulması.

Üniversite öğrencisi Murat Erkek var içeride, 25 yaşında; son altı yılda attığı yedi tweet nedeniyle tutuklu, 100 günden fazla süredir. Yine, ‘Suriyeliler Suriye`ye Gitsin Platformunu` kurdu diye, internette; üç aydan fazla süredir cezaevinde tutulan Eray Ertürk var.

Bu davada tutuklu olmayan ama yargılanan ev hanımları var, üniversite öğrencileri var, lise öğrencileri var. Ve biz onların ifade özgürlüğünün korunması için buradayız. Bu bir örnek… İnsanlar haber yaptılar, düşüncelerini paylaştılar, sosyal medyadan paylaştılar diye cezaevlerine konuyor. Bunun gerekçesi de bir yıl önce çıkan; Dezenformasyon Yasası diye çıkardılar ama asla Sansür Yasasıydı… Yargılananların hepsinin, bir yargılanma gerekçesi de TCK`nın 217/A maddesi, ‘Halka yanlış bilgiyi alenen yaymak` suçu. ‘Bu suç insanları susturur, insanların sadece düşünceleri nedeniyle cezaevine konmasına neden olur` demiştik. Bu nedenle insanlar cezaevinde yatıyor.

“BİZ BAL GİBİ GAZETECİLİK YAPIYORUZ` DİYORLAR”

Adalet Bakanı, ‘Onlar gazeteci değil` diyor. Ama işte Ajans Muhbir`in ayda 500 milyon görüntülenme oranı var. Yine yargılanan, bir başka medya kuruluşunun Aykırı Haber`in 800 milyon görüntülenmesi var. O da burada yargılanıyor. Basın Kartı var var Süha Çardaklı`nın, ‘gazetecilik değil` diyorlar. Onlar da diyorlar ki, ‘Bizim yaptığımız vatandaş gazeteciliği, biz bal gibi gazetecilik yapıyoruz` diyorlar. Biz onların basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü için dayanışma için buradayız.”

“ADALET İÇİN, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN BURADAYIZ”

Turan Taşkın Özer ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“Bu ülkede kalemini özgürce kullandı diye cezaevinde olan, tutuklu olan basın mensupları var. Bu ülkede tweet attı diye yargılanın, 100 gündür tutuklu olan insanlar var. Dün Silivri Cezaevi`nden bir açıklama yaptım. Şiddeti meşrulaştırmıyoruz ama sadece bir olaya karıştı diye gencecik bir kardeşimizi Silivri Cezaevi`ne aldılar, götürdüler, tutukladılar. Adalet için, basın özgürlüğü için, ifade özgürlüğü için buradayız. Destek olmaya geldik. Duruşmaya da katılım sağlayacağız. Umuyorum, adalet ve hukuk; bu ülkede olması gerektiği gibi uygulanmaya başlar. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz.”

“YANLIŞ, ÇARPIK, HATALI SURİYE POLİTİKALARINA KARŞI ÇIKMAK SUÇ DEĞİLDİR”

Çakırözer ayrıca şunları söyledi:

“Bakın, milliyetçi tweet attı diye milliyetçiler diye insanları cezaevinde tutuyorlar. Suriyelilere karşılar, Suriyelilerin bu ülkede yaptıkları olumsuzlukların haberini yaptılar diye gazetecileri cezaevinde tutuyorlar. Ev hanımlarını, üniversite öğrencilerini, lise öğrencilerini AK Parti iktidarının sığınmacılar politikasını, ‘hudut kevgire döndü` diye eleştirdi diye içeride vatandaşlar cezaevinde tutuyorlar. Milliyetçilik suç değildir. Milliyetçi tweet atmak suç değildir. Bu iktidarın yanlış, çarpık, hatalı Suriye politikalarına karşı çıkmak suç değildir. Onlar hem bir taraftan milyonlarca Suriyeliyi Türkiye`de barındırıyorlar. Karşılığında Avrupa`dan para alıyorlar. Bir taraftan da bunun bilinmesini, duyurulmasını, haber yapılmasını, eleştirilmesini istemiyorlar. İşte bu çarpıklığı ortaya koydular diye bu insanlar, cezaevinde duruyorlar. Biz onların ifade özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü, basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Milliyetçilik suç değildir. Milliyetçi olmak suç değildir. Bunun da bugün, burada yargılamada hakimler tarafından da ortaya koyacağına inanıyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA