1 Haziran 2025 Pazar


20:30   YENIŞEHIR BELEDIYESI HALK KARTıN MAYıS AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:35   BAŞKAN YıLDıZ: “HIÇBIR BELEDIYE BAŞKANı DIZ ÇÖKMEYECEK, HIZMETLERIMIZE DURMADAN DEVAM EDECEĞIZ’’   17:27   DOĞAN DALDA: ‘MIP’YI ATATÜRK PARKı’Nı DÜZENLEMEYE ÇAĞıRıYORUZ!’   15:20   TARSUS’TA MINIKLERDEN MEZUNIYET COŞKUSU   13:59   KURBAN BAYRAMı E-TICARET SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDIRDI   10:40   MESKİ, SILIFKE’DE İÇME SUYU İYILEŞTIRME ÇALıŞMALARıNı TAMAMLADı   21:37   “İLIÇ’TE SIYANÜR SıZıYOR, MARMARA’DA MÜSILAJ HORTLUYOR AMA ‘ÇED OLUMLU’ DIYORLAR”   16:56   SARAÇHANE EYLEMLERINDE TUTUKLANAN 14 ÖĞRENCIYE TAHLIYE   14:10   MERSIN SANAYIDE VITES YÜKSELTTI; 23 FIRMA BIRINCI İSO 500’DE   12:55   “TÜRKIYE’NIN MADEN YATAKLARı VE RUHSATLARı HARAÇ MERAÇ SATıŞA ÇıKıYOR”   10:40   BÜYÜKŞEHIR’IN MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA SıFıR ATıK BILINCI AŞıLANıYOR   10:20   MERSINLI ÜRETICILER BÜYÜKŞEHIR’LE BILINÇLENIYOR   04:17   BÜYÜKŞEHIR, HALK KART ÖDEMELERI HESAPLARA YATıRıLDı   14:35   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:01   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:40   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:27   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:01   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:49   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…   15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”  
 
     
   

SOMA`DA HAYATINI KAYBEDEN EMEKÇİLERİN AİLELERİ: "CAN ATALAY VE BU HALK İÇİN DİRENEN TÜM YAŞAM SAVUNUCULARI İÇİN BİZ SONUNA KADAR MÜCADELE ETMEYE YEMİNLİYİZ"


Soma`daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, maden faciasıyla ilgili davalarda avukatları olan cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay`ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksınız. Soma`dan sözümüz olsun. Can Atalay ve bu halk için direnen tüm yaşam savunucuları için biz sonuna kadar mücadele etmeye yeminliyiz. Karanlık günlere teslim olmadık, olmayacağız" dedi.

 

Tarih : 7 Ocak 2024 Pazar 10:45   Okunma : 123

Soma`daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, maden faciasıyla ilgili davalarda avukatları olan cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmesi için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay`ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksınız. Soma`dan sözümüz olsun. Can Atalay ve bu halk için direnen tüm yaşam savunucuları için biz sonuna kadar mücadele etmeye yeminliyiz. Karanlık günlere teslim olmadık, olmayacağız" dedi.

Soma`daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 maden emekçisinin aileleri, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliyesi için dün basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

"Soma`dan tüm Türkiye`ye sesleniyoruz. 301 maden emekçisini katledenler sokakta elini kolunu sallayarak gezerken, Aladağ`da 13 kız çocuğunun yanarak ölmesine sebep olanlar, tarikat yurtlarında tacize ve şiddete devam ederken, Çorlu`da testleri henüz tamamlanmadan seferleri başlatıp onlarca insanı katledenler görevlerine devam ederken, Hendek`te insanlık dışı çalışma koşullarında çalıştırılırken alınmayan önlemlerden dolayı ölen 7 emekçinin katillerine yeni ihaleler ve imkanlar verilirken, Ermenek`te 18 maden emekçisini yeraltı sularına gömen katillere yeni maden sahaları verilirken, Amasra`da tüm uyarılara rağmen önlem almayıp 42 insanın ve ailelerinin hayatlarını karartanlar gününü gün ederken, Hatay`da, Kahramanmaraş`ta, Gaziantep`te, Diyarbakır`da, Malatya`da ve tüm deprem bölgesinde on binlerce insanın ölmesine sebep olan kamu görevlileri ve müteahhitler, tüm acılara rağmen keyfine keyif katarken, yoksulluk ve sefalet içinde yaşayan milyonlarca yurttaşa bu zulmü yaşatanlar şatafat içinde yaşarken, emeklisi, işçisi, işsizi ve bu ülkenin çocukları, gençleri açlıkla terbiye edilirken ve buna sebep olanlar saraylarda, rezidanslarda, lüks dublekslerde bolluk içinde yaşarken onlar masum, suçsuz olacak; ancak Soma`nın ve ülkenin tüm yoksul kesimlerinin haklarını savunan Can Atalay suçlu olacak, öyle mi? Yok öyle yağma.

Tarikatlara ve cemaatlere mahkum edilen tüm öğrencilerin, katledilen tüm emekçilerin, doğanın, insanlığın, halkların ve hakların savunucusu Can Atalay`ı bahane edip, anayasal düzeni değiştirmeye yeltenenler şunu bilmelidir ki: Bunu asla başaramayacaksınız. Soma`dan sözümüz olsun. Can Atalay ve bu halk için direnen tüm yaşam savunucuları için biz sonuna kadar mücadele etmeye yeminliyiz. Karanlık günlere teslim olmadık, olmayacağız."

"CAN ATALAY BU ÜLKEYE LAZIM"

Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencinin annesi Elmas Kaya Can Atalay için şunları söyledi:

"Beni bu böyle basın açıklamalarında çok gördünüz. Ömrüm yettiği müddetçe böyle basın açıklamalarda her zaman göreceksiniz. Bu adaleti savunmak istiyorum. Ben mahkemelere giderken, mahkemede gördüm ki `Adalet` yazısı televizyonun arkasındaki asılı kalmıştı. O zaman karar vermiştim. Adalet bu ülkede bitmiş diye. Benim madende bir oğlum öldü. Benim oralardaki düşkün hallerimde acıyan bizim haklarımızı savunan, o zaman Can Atalay oğlum oldu. Ondan o kadar çok korktunuz ki. Bütün ölenlerin bütün haksızlıkların karşısına gelen Can Atalay`ı içeri aldılar. Bu kadar Can Atalay`dan korkmayın. Bu adalet size her zaman lazım olacak. Bir gün yaradana döneceksiniz. Can Atalay`ı çabuk dışarı bırakın. Bu adam bu ülkeye lazım."

"BİZİM YANIMIZDA HUKUK MÜCADELESİ VERDİ"

Soma`dan Gülfidan Köse ise, "301 maden faciasında eşi ölen kişiyim. Bu Soma katliamında Can Atalay bizim yanımızda oldu. Biz kendisini Soma faciasında tanıdık. Bizim yanımızda hukuk mücadelesini verdi. Ama bakıyoruz ki. Bize verdiği hukuk mücadelesinde, bizim katillerimiz dışarıda, kendisi seçilmiş bir milletvekili olarak içeride. Ben şunu söylüyorum. Ülkede adaleti bitirmeyeceğiz. Onlar ne kadar baskı yaparlarsa yapsın biz Can Atalay`ın yanında direne direne yanındayız direne direne kazanacağız" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA