15 Ağustos 2025 Cuma


11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:44   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı  
 
     
   

FAİK ÖZTRAK: “GÜVEN OLMAYINCA POLİTİKA FAİZİNDE YAPILAN HER ARTIŞ ÇOK DAHA FAZLA DURGUNLUĞA VE ÇOK DAHA YÜKSEK İŞSİZLİĞE SEBEP OLUYOR


CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TÜİK`in kasım ayı işsizlik verilerine ilişkin “Güven olmayınca, politika faizinde yapılan her artış, para politikasındaki her sıkılaştırma çok daha fazla durgunluğa ve çok daha yüksek işsizliğe sebep oluyor. Bu kısır döngüden çıkmanın tek çaresi var: Önümüzdeki yerel yönetim seçimlerinde, milletimizin sandıkta ne yapsa güven vermeyen saray yönetimini hezimete uğratması ve erken genel seçimin önünü açması” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 10 Ocak 2024 Çarşamba 16:43   Okunma : 255

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, TÜİK`in kasım ayı işsizlik verilerine ilişkin “Güven olmayınca, politika faizinde yapılan her artış, para politikasındaki her sıkılaştırma çok daha fazla durgunluğa ve çok daha yüksek işsizliğe sebep oluyor. Bu kısır döngüden çıkmanın tek çaresi var: Önümüzdeki yerel yönetim seçimlerinde, milletimizin sandıkta ne yapsa güven vermeyen saray yönetimini hezimete uğratması ve erken genel seçimin önünü açması” açıklamasını yaptı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2023 yılının kasım ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı aylık 0,4 artışla yüzde 9 oldu. İşsiz sayısı bir önceki aya göre 115 bin kişi artarak 3 milyon 116 bin kişiye yükseldi. 

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kasım ayı işsizlik verilerini değerlendirdi. Öztrak`ın X hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

“KASIM AYINDA, GERÇEK İŞSİZ SAYISI YILLIK 832 BİN KİŞİLİK ARTIŞLA 8 MİLYON 633 BİN KİŞİYE YÜKSELDİ. BU DÜNYADAKİ 95 ÜLKENİN NÜFUSUNDAN DAHA FAZLA”

“TÜİK 2023 Kasım ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış verilerle resmi işsiz sayısı tek bir ayda 115 bin kişi arttı. Haziran`dan sonra dört ay boyunca düşen işsizlik oranı da Kasım`da 0,4 puan artarak yüzde 9`a yükseldi. Bu, kasım ayında işsizlik eğiliminde çok keskin bir dönüşe işaret ediyor. Yine kasım ayında, gerçek işsiz sayısı yıllık 832 bin kişilik artışla 8 milyon 633 bin kişiye yükseldi. Bu dünyadaki 95 ülkenin nüfusundan daha fazla. Gerçek işsizlik oranı ise aynı dönemde 2 puan artarak yüzde 22,4`e ulaştı.

“SARAYIN SEBEP OLDUĞU GÜVEN KAYBI ÇOK YÜKSEK. TELAFİ EDİLEMİYOR, DIŞARIDAN BEKLENEN PARA BİR TÜRLÜ GELMİYOR”

Sanayi Üretim Endeksi beş aydır kesintisiz bir şekilde düşmeye devam ediyor. Kasım`da aylık düşüş yüzde 1,4. Üretimdeki düşüş ciddi şekilde istihdamı etkilemeye başladı. Kasım ayında çalışanların sayısı, bir önceki aya göre 236 bin kişi azaldı.  Hükümet, ‘irrasyonel` politikalarının sebep olduğu enflasyon canavarını dizginlemek için sıkı para politikası uyguluyor. Ancak Sarayın kerameti kendinden menkul politikalarının sebep olduğu güven kaybı çok yüksek. Telafi edilemiyor, dışarıdan beklenen para bir türlü gelmiyor. Bunun sonucunda enflasyonu düşürmek için yapılan parasal sıkılaştırmanın büyüme ve istihdam cinsinden maliyeti beklenenden çok yüksek oluyor.

“BU KISIR DÖNGÜDEN ÇIKMANIN TEK ÇARESİ VAR: ÖNÜMÜZDEKİ YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNDE, MİLLETİMİZİN SARAY YÖNETİMİNİ HEZİMETE UĞRATMASI VE ERKEN GENEL SEÇİMİN ÖNÜNÜ AÇMASI”

‘Güven ruh gibidir… Bir kere terk ettiği bedene bir daha geri dönmüyor.` Ucube rejimin sebep olduğu güvensizliğin faturasını yine milletimiz ödüyor. Kasım ayı işsizlik verileri sıkı para politikasının neden olduğu istihdam ve üretim kaybının sadece beklenenden yüksek olmakla kalmadığını, aynı zamanda beklenenden çok daha erken başladığını gösteriyor. Hukuk, adalet yoksa güven de olmuyor. Rekabet gücünü arttıracak bir yapısal dönüşüm stratejisi yoksa güven de olmuyor. Büyümenin nimetleri milletin tamamına yansımıyor, sadece bir avuç yandaşın cebine gidiyorsa, güven de olmuyor. Güven olmayınca, politika faizinde yapılan her artış, para politikasındaki her sıkılaştırma çok daha fazla durgunluğa ve çok daha yüksek işsizliğe sebep oluyor. Bu kısır döngüden çıkmanın tek çaresi var: Önümüzdeki yerel yönetim seçimlerinde, milletimizin sandıkta ne yapsa güven vermeyen Saray yönetimini hezimete uğratması ve erken genel seçimin

 

önünü açması.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA